Take me to a land far, far away

Efter en natt med väldigt lite sömn och väldigt fina vänner är det skönt att hoppa i mysdressen och krypa upp i fåtöljen med en bok och en stor kopp Lapacho-te. Lyckades plöja igenom en hel Gossip Girl-bok, utan att ens tänka på att den var på engelska. Då är man verkligen inne i handlingen i boken, det är skönt att bara kunna släppa allt och drömma sig bort en stund. Kan vara något av det bästa man kan göra! Ska plocka upp nästa bok nu, Arvtagaren av Christopher Paolini, den blir nog utläst snart den med... Det blir en tidig kväll, sängen nästa.




Nej alltså... nej.

Visst, det kunde varit värre ute med snö och många minusgrader och ja, det är grönt ute. Men just nu längtar jag bara efter våren.
Kan bero på att H&M:s vår-katalog damp ner i brevlådan idag... Åh hjälp vad jag vill ha nya skor och väskor nu!
Och fina färger är det så det smäller om det. När de första vitsipporna sticker upp ska jag plåta som en galning.







Guldarmband, tunna blusar, glajjor, skinnpaj, klänning, ballerinor, klackar och massor med snygga väskor och smycken.
Tänkte försöka fynda kimono, svart kavaj och ljusa Levi's Curve ID jeans på rean. Det är sådant som alltid fungerar.
Ända problemet var ju att jag precis hade planerat in ett litet köpstopp... Får se hur det går med det. To be continued.

Svensk vinter i Borensberg

Tog en långpromenad i solen idag och tog lite bilder som jag sedan test-redigerade i nya Picasa. Det syns ju att de är redigerade men de ändå lite roliga. Det är inte så vansinnigt redigerat, det är mest olika lager jag har lagt på tex. vänddia, olika ramar, 60-talsstil, teckning och invertera färger. Mina absoluta favoriter var cinemascope och holgastil! Jag koncentrerade mig lite extra på former och inte så mycket på färg när jag fotade och körde lite old-style redigering på det!

Skulle uppskatta om dessa bilder (och alla bilder över lag på bloggen) INTE KOPIERAS eller används i andra sammanhang utan att fråga. Fråga först istället, jag ordnar gärna med bilder (i olika upplösningar och format) bara jag vet vem som ska använda dem och till vad. Sedan vill jag ju gärna att det står att det är jag som tagit bilderna, lite cred vill man ju ha! ;)



















































Gårdagens kak-kalas!

Björnbär. Finare att se på än att äta...



Struvor. Lätt de finaste kakorna.













Årets suraste kakor, men åh så goda!





Tummen upp för kakor!



Familje-bilder på gång.



Den stora kak-buffén.



Det vankas julegröt.



Ja det var bilder på alla 20 sorters kakor, en del av mina fina släktningar och tomten jag vann i paketleken.
Det var lite hetsigt, han blev lite missbildad i kampen om inredningstidningen han råkade sitta på...

Nattliga tankar

Ja, jag Emma Sofia Brynte kan stolt meddela att jag åt alla 20 sorters kakor + gröt och två mackor på Brynte-klanens traditionella kak-kalas idag. Är mäkta stolt. Och väldigt mätt. Jag behöver antagligen inte äta mer det här året... Fotade lite så det kommer förhoppningsvis upp bilder imorgon.

Har pysslat lite med en bärbar dator som låg skräpandes hemma i en låda, ett år gammal och knappt använd! Jag har bott in mig i den de senaste dagarna och lyckats installera min nya hårddisk, Photoshop, Picasa, Microsoft Office och iTunes. Nu har jag bara kvar att synka kameran, installera alla Canon-program och skaffa några nya mail-adresser. Duktig flicka med fyrkantiga ögon.

Kan bara tillägga att den senaste versionen av Picasa har hottats upp med en hel del roliga specialeffekter! Det är ju inte Photoshop precis, men duger bra för lite snabb redigering och laddas ned enkelt och snabbt här ---> Picasa.

Imorgon blir nog en typisk slappar-dag; sova länge, gå en promenix, titta på film ("August Rush" maybe? Den ska vara bra säger de...) och läsa bra böcker ("Arvtagaren" av Christopher Paolini och The Gossip-Girl prequel "It had to be you" av Cecily von Ziegesar).

Nehej, nu ska datorn klappas igen och ögonen vilas. Godnatt!

Varning för filosofiska tankar!

Jag har alltid tyckt om natten och mörker. Alla ljus får en helt ny betydelse och ses på ett nytt sätt. Näst efter min familj och havet är nog stjärnor det jag tycker mest om. Känslan av att stå under en mörk himmel täckt av små ljuspunkter är överväldigande. Jag blir nästan lite yr i huvudet av den känslan. Man inser att man är så liten, de där små prickarna är ju trots allt gigantiska bollar med gas som brinner miljoners mil härifrån, precis som Pumbaa säger. Men även om vi är små är vi definitivt inte obetydliga! Allt vi gör sätter spår på vår omgivning. Om vi inte hade funnits hade världen sett helt annorlunda ut. Tänk på den ni!



Vem vänder vindarna?
Vem får mig att gå dit jag aldrig gått?
Vem tänder stjärnorna som bara jag ser i dina ögon?
Vem vänder vindarna och för mig dit min tanke aldrig nått?

Klaras julavslutning den 21/12

Spelrummet. Här skulle det byggas korthus så det stod härliga till...



...men det blev inte mycket mer än såhär:



Somliga försökte gömma sig från min paparazzi-uppenbarelse:





LAN av -99 års vesion av Unreal Tournament:



Och min julpyntade mentor lekte coach. Nästa år äger vi ut honom, även om betygen hamnar på hal is...!



Jag fick inte stå bakom kameran speciellt länge utan hamnade framför. Observera min fina styling av alla med små fina guldstjärnor i ansiktet! Årets trend.







Och julpyssel blev det:





Innovativa elever skapade nytt recept; godis inbakat i pepparkaksdeg. En blivande klassiker!





Kunde inte sagt det bättre själv...



Tomten kom på besök.



Delar av min fina klass dokumenterades <3



Och sist men inte minst (för ni vet ju att man sparar det bästa till sist): min och lillgrabbens lego-elefant. Helt epic om jag får säga det själv. Han är grym på att bygga saker min lilla vän.


Rester från gårdagen

Ja det där tilltänkta inlägget igår eftermiddag sket sig. Jag hade för kul helt enkelt.

Gårdagen var toppenfin, med icke-traditionell julavslutning. Det vankades LAN, julfilmer och "Mysteriet på Greveholm", pepparkaksbak, pyssel och mys. Jag nöjde mig med att köra drag-racing på en lånad liten fin iPonny, tog massor med bilder och hjälpte till att äta upp godiset som elevrådet köpt för 1000 spänn på Cloetta. Efter allt mys gick jag med min finaste klass till Ming Palace och sedan tog jag en fika med en fin vän. Det är så galet mysigt att träffa folk som man inte har sett på ett tag!

Sedan hade jag ju tänkt blogga när jag kom hem men då var mina favorit-mys-ungar hemma hos mig på besök. Då byggdes det en elefant av blått lego. Den var gigantisk och superfin! Man borde bygga med lego oftare...

Och ja, pusspartiklar var ett resultat av en tråkig genomgång på kemin om bindningar. Plus-partilkar blev pusspartiklar. Jag hörde fel. Med flit.

Ohejochhå vad jag vill lägga upp bilder på allt men jag hinner inte det just nu... Men det kommer nog upp lite senare.

Systers grandiosa julkonsert














Preview av pusspartiklar

Det skulle ju inte bli såhär. Jag skulle ju inte bli en av dem som uppdaterar så dåligt och sedan skriver inlägg där de ursäktar sig. Så jag ursäktar mig inte för jag har haft så mycket annat roligt att göra. Slänger in ett snabbt inlägg nu bara för att berätta att jag gör ett ordentligt inlägg i eftermiddag. Så kan det utlovas konsertbilder och kanske några från Klara Gymnasiums allt annat än traditionella julavslutning... Och så får ni veta allt om de berömda pusspartiklarna och krammolekylerna. Dagen kan inte bli bättre, det är ju till och med snö ute. Wiiiie!

Ha en trevlig dag!


Vill bara säga att jag älskar dig.

Jag vet att detta är ett dumt sätt att visa uppskattning, men min finaste vän är helt klart värd lite uppmärksamhet.
Saknar henne massor, trots att det bara var en vecka sedan vi sist sågs. Jag tror bestämt att jag måste hitta världens finaste present åt henne, för det är hon värd.



Mer uppskattning åt folket helt enkelt! Om du älskar någon säg det till dem, visa uppskattning för att de finns. Spread a little love.

Snela hestar och 57 paket

Igårkväll var det mys med min fina klass i Malmslätt. Vi lekte paketleken med våra 57 medhavda paket och bakade tonvis med pepparkakor! Eller ja, jag bakade inte så mycket... Jag for mest omrikng och tog kort och åt deg vilket jag var helt nöjd med, men något skulle jag väl bidra med. Det gick sådär. Jag och degen var inte bästa vänner direkt, den bara kladdade fast överallt! Jag tappade helt enkelt tålamodet efter ungefär en halvtimmes frenetiskt kavlande och mjölande, tjurade ihop och bestämde mig för att helt enkelt göra det fulaste jag kunde av degen. Mitt bidrag blev bokstäverna B, A, J och S, med glasyr och allt!

Det blev en hel del kakor...

Finaste flickorna.

Ja, snela hestar som sagt...

Snygga självporträtt såg dagens ljus.

Och till sist, mitt oerhört fina bidrag.

Det var allt för ikväll. Nu ska jag hjälpa mor min att laga kvällsmat. Ciao!

Köp Leif Pagrotskys skägg, så får flickorna gå till skolan!

Imorse var det svårt att gå upp, hade verkligen ingen lust att gå till skolan. Slog på radion (som vanligt) och hörde någon säga "önska en låt för att fler flickor ska få gå till skolan". Talande så det räckte. Bara att le och tacka för jag har det så sjukt bra!

Musikhjälpen i P3 är ett program i samarbete mellan Sveriges Radio och Svt som samlar in pengar till olika projekt. I år ska pengarna användas för att flickor ska ha rätt att gå i skolan. Daniel Adams-Ray och Klara Zimmergren ("Mia-och-Klara-Klara") är på plats i Etiopien för att skildra flickornas verklighet. De tre programledarna, artisten Jason "Timbuktu" Diakité, komikern Kodjo Akolor och bloggerskan Gina Dirawi, sänder live från en glasbur på Gustav Adolfs Torg i Göteborg. Non-stop i 144 timmar där de gästas av olika kända profiler och en del av dem gör live-spelningar!

Kodjo, Gina och Jason.

Jag blir så lycklig av att lyssna på programmet och höra om alla människor, både kända och okända, som engagerar sig för att samla in pengar. I eftermiddags hörde jag när komikern Soran Ismail rabblade upp 553 decimaler av talet pi UTANTILL! Allt för att samla in pengar till Musikhjälpen. Och cash blev det. 33.180 kr! Officiellt utsedd till dagen hjälte - av mig... Klippet på det ser du här ---> här. Skattade även gott när Özz Nûjen tittade in i glasburen och passade på att driva med Eric Saade om hans mamma... Här ---> Här hittar du länken till en liten skrattfest.

Du kan själv vara med och bidra genom att önska en låt. Då skickar du ett SMS till 72 999 med belopp 50, 100 eller 200 + din låtönskning (låt, artist och ev motivering). Du kan även donera pengar på deras hemsida eller starta en egen insamling. Just nu pågår en auktion med prylar som olika gäster har haft med sig som du kan buda på. Vad sägs om Håkan Hellströms kostym, Mona Sahlins berömda kontokort, en signerad hockeytröja eller en ridtur med Musse Hasselvall. Eller varför inte ge mormor Leif Pagrotskys skägg i julklapp? Det har redan samlats in 2.433.872 kr as we speak.

Det hela blir inte sämre av att svenska folket har grym musiksmak! Jag njuter av nästan alla låtar och har fått höra både gamla och nya favoriter. Låtlistan finns på Musikhjälpens hemsida om du är intresserad, där det även finns en länk till fullständiga Spotify-spellistor med alla önskade låtar som spelats upp. Lyssna och njut!

I bless the rains down in Africa



It's gonna take a lot to drag me away from you
There's nothing that a hundred men or more could ever do
I bless the rains down in Africa
Gonna take some time to do the things we never had

The wild dogs cry out in the night
As they grow restless longing for some solitary company
I know that I must do what's right
Sure as Kilimanjaro rises like Olympus above the Serengeti
I seek to cure what's deep inside, frightened of this thing that I've become

Hurry boy, she's waiting there for you


David Paich and Jeff Porcaro, Toto 1982


elva nätter före jul

Kanonbra start på dagen med luciafirande i skolan. Det var ett litet men tappert gäng med uppbackning av lärarkåren (iklädda tomtedräkter)
på "Tip-tap-tip-tap-tippe-tippe-tiptap-tip-tip-tap-låten". Inte blev första lektionen sämre av att vi hade lektion i den salen där fikat hade serverats under morgonen... Gott med några extra, härliga, nybakade lussekatter direkt från bageriet! Puss på det.


Måste bara säga att jag gillar fusklapps-stjärnorna, skarpt!

Och så till sist: ett litet filmtips. "No reservations" eller "Kärlek på menyn" som den heter på svenska.
En otroligt fin berättelse om en kvinna, Kate, som är stjärnkock och extremt noggrann arbetsnarkoman. När hennes syster dör blir hon tvungen att ta hand om sin systerdotter (spelas av Abigail Breslin en jätteduktig liten tjej!). Samtidigt börjar det en ny kock, Nick, på restaurangen där hon arbetar.
Han är helt olik henne, "kladdar runt" med maten, skojar och lyssnar på opera i köket medan han arbetar. I början retar han gallfeber på Kate, men är sedan den som lär henne att leva utanför köket.

Relationerna i filmen är fantastiska, så som jag kan önska att min framtid ska se ut. Jag grät floder och jag skrattade så jag grät. En typisk tjej-film men alla killar borde se den och ta till sig hur Nick är. En typisk drömman! Filmen är dock barntillåten, so don't worry...
Som sagt, en jättefin film om att våga släppa sina rutiner och våga leva.

Jag flyttar, anytime!

Tänk att kemipluggandet kunde ge mig något (annat än massor med jättenödvändigt! kemivetande).
En bild på mitt framtida boende fanns med... Watch this:



  • Blygsamma 4407 rum
  • 4 pooler och bubbelpooler
  • Ca. 10 restauranger
  • Casino
  • Teater
  • Utställningshallar
  • Spa
  • Fotostudio
  • Olika små fina butiker
  • Ett bröllopskapell. Ja, du läste rätt, ETT BRÖLLOPSKAPELL!
  • Och sist men inte minst: ett alldeles eget Starbucks
Beläget i förtjusande lilla Las Vegas. Det blir inte ens något problem för mig att hitta hem till min lilla stuga för ljuset visar mig vägen.
Amerikatts starkaste lilla ljuspunkt gör att jag kan hitta hem. Även om jag skulle befinna mig ute i det stora mörka (alltså rymden).

Fantastiskt! Vad mer kan man önska? Enda problemet är väl att det tar en stund att putsa fönstren...

Jag kan bara inte låta bli...!

Okej, denna blogg är som sagt inte färdig än. It needs some editing som man säger... men jag är som ett litet barn, det bara kliar i fingrarna att få skriva!
Håll till godo bättre tider kommer till den som väntar. Eller nåt. Tack för att ni tittat hit!

Christmas is all around me, come on and let it snow...

Nu är den här - julstämningen, äntligen! Jag har gått och undrat vart den hållt hus eftersom den bevisligen inte fanns gömd i lådan med dammigt julpynt som plockades upp för några veckor sedan...

Har jobbat en stund idag. Svassade runt i högklackat och lagade massor med julmat. Det är fantastiskt att det kan vara så otroligt mysigt och roligt att vara på jobbet! Dock behövdes det en powernap och fika med nybakade lussekatter för att få mig på banan igen... Har även hunnit med att fota julmyset här hemma. Älskar min pappas omtänksamma kommentar: "Du kan få plocka ur diskmaskinen. Du kan till och med få ta kort på det som är i den!"


Veckans pepparkaksbak.





Nybakta katter.


Finaste Tintin-burken från USA.


De smyger runt lite varstans, de där kryddiga grisarna...

Nu ska jag grotta ner mig i soffan och plugga anatomi med tusen juleljus tända, nynnandes på soundtracket till "Love actually" (världens mysigaste och juligaste film). Två veckor kvar till julafton, let it snow.

Kritisk energinivå

Okej detta kan vara världens just nu fulaste blogg, välkommen! Den ska renoveras nästa helg med min fina rådgivar-vän Jennifer och sedan drar bloggandet igång på allvar. Längtar, det ska bli kul att testa på något nytt. Just nu är energinivån kritisk, både hos datorn och hos mig. Snark.

RSS 2.0