Take care - YOLO

 

Komp-jobb

Motsatsen till komp-ledigt... Dagens arbetsplats. Plugg, plugg och åter plugg. Här är jag nog fast ett tag, kör på som bara den för att hinna med träningen ikväll. Nu får jag sota för att jag bara har slappat de senaste dagarna. Måste kompensera för all ineffektivitet genom ett enda långt pass av hjärngympa, which basically sucks. Men det gör egentligen inte så mycket, har haft det så sjukt bra de senaste dagarna så jag ska inte klaga. Oops nu är lunchrasten snart slut, bäst att återvända till akademiens värld.


Keira Knightley

 
Keira Knightley
 
Keira Knightley by emmbry

Tonights' casual

Casual night out
 

Instaweek

Blondie borde klippa håret men vill inte
Lördagsfrukost i mitt hjärta
Snökaos inte alls i mitt hjärta
Trampa cykel, beach '13


Like diamonds in the sky


NEWS

Daniel Adams-Ray lanserar nu sin nya singel "Håll om mig" tillsammans med Petter. Ruskigt bra precis som vanligt men lite tyngre och mer vuxet än tidigare. Texten är klockren och får mig att reagera, jag kan känna igen mig och vårt samhälle... Lyssna och tänk du med!


I am a robot

Så, nu är fysikkompletteringen färdig och jag känner mig helt tömd på känslor och tankar. Leker robot medan tiden bara tickar på för det gäller att få saker gjorda. Längtar till helgen...

Bilden kan nog beskriva känslan inför provet, ehrrm


Uppladdning

Såhär jobbar systrarna Brynte en tisdagskväll. Jag avbryter mitt fysikpluggande för en stund för att äta popcorn och titta på Maestro med syrran. Kvällsmat. Tjockt med nice, med betoning på tjockt. Sedan är det dags för slutspurten i pluggandet för imorgon är sista dödsrycket. Måste nog gå och lägga mig lite tidigare och ladda upp ordentligt med sömn, positivt tänkande och bön. Det lär behövas...


En liten vacker sak, även kallad livet

Det är galet jobbigt att vara effektiv. Speciellt jobbigt är det att vara effektiv i nästan nio timmar i sträck. Jag tror att min hjärna är maximalt skrynklad. En promenad för att rensa hjärnan satt fint. Ett hett tips. Vinterluft och nattluft kan ju vara något av det bästa som finns. I en kombo kan det ju inte vara annat än oslagbart! Egentligen borde man ju göra en lista över saker man gillar, bara för att se att livet innehåller så många fantastiska saker, ögonblick, känslor, smaker, dofter, upplevelser... I could go on forever. Så, pallra er iväg och skriv en lista och bli lite sådär mysigt jag-älskar-livet-det-är-fantastiskt a'la mysfarbrorn Ernst. Eller så kan ni sova. Det är ju också nice.


WARNING!

Pluggar bara lite sådär. Ganska mycket sådär faktiskt. Kan leda till att man blir galen. Bildbevis below...


No one does it like Ida Sjöstedt


Det kan bli en lång natt...

Sitter och surar på mitt rum för att det som visas på tv inte är Lunds humorfestival utan ett program om hot-rods. Det är tur att jag följer en hel hög med svenska mode-profiler på Instagram. Annars hade jag fått gala-abstinens och dött av tristess. Nu kan jag nog istället sitta och titta på bilder hela natten... Många kvinnor bär Ida Sjöstedt och den kvinnan vet verkligen hur man gör en gala-klänning! Stylisten Jonas Hallberg är så fantastiskt gay i sina brandgula sneakers och shorts och den svenska modellen Frida Gustavsson (som ikväll blev utsedd till årets modell på galan!) bär en fantastisk klänning från Valentino. Hon kan nog vara Sveriges vackraste kvinna. Väldigt sympatisk. En stor förebild. Det kan bli en lång natt...


Shoutout för mig själv...

Dagen blev faktiskt helt okej och när jag kom hem hade min fina syster bakat muffins/cupcakes så nu blir det fika och sedan lite mer fysikplugg innan systrarna Brynte ska titta på ELLE-galans röda matta och äta tacos med sina föräldrar. Vanlig behövlig mys-fredag.

Eh jaa, för er som följer mig på Instagram (@emmabrynte - om du inte följer mig så gör det! Shoutout för mig själv hehe...) så har min Insta tappat färg och det beror nog mest på att världen ändå är så deprimerande grå såhär års. Snart kommer våren och återvänder med sin färg till min Insta. Då blir vi glada.


Thank God It's Friday

Usch och fy. Den här dagen kommer bli rätt dålig, inte helt hemsk men ändå... Dagen börjar med snö (snälla kan det inte sluta snöa och bara smälta bort, jag vill ut i en vårsol?!) och en försenad buss. På grund av snön så studsar bussen fram, bokstavligt talat. Dessutom envisas busschauffören med att ha på radion i högtalarna så att jag nästan blir döv i mitt desperata försök att dränka ljudet med mina dåliga iPhone-lurar. Egentligen har jag sovmorgon men åker in en timme tidigare för att plugga bajs-fysik. Sen får jag stressa från idrotten till ett möte med kuratorn om mina issues med att skriva prov. Eftermiddagen kommer nog även den att spenderas med fysiken. Funderar allvarligt på att gifta mig med min fysikbok. Den får ju liksom ändå all min uppmärksamhet.. Blä. Nu har jag nog gnällt färdigt, ska kanske dränka mig i pepp-musik och ladda upp. Tack gode Gud att det är helg!


Loubotins i taket

Oh my. Jag bara dör lite just nu... Januari månad är ju galornas månad och imorgon äger ELLE-galan 2013 rum på Grand Hôtel i Stockholm. Den svenska modeeliten samlas och hyllar året som gått, tittar närmare på framtiden och slänger sina (ruskigt dyra) klackar i det gyllene taket. Tänk att få vara där! . För första gången leds galan av en trio: Caroline Winberg, Malin Persson och Josephine Bornebusch. Kommer bli så fint att se på och Jossan är bara såå bäst. Dessutom är det en livesändning från röda mattan mellan kl.18.45-19.45 på ELLEplay, elle.se/elleplay. Där kommer även hela galan läggas upp när den är slut så att även vi vanliga dödliga kan få ta del av den. Yiiihaa!


Exchange

Jag har kommit på att det är jätteskönt och roligt att få låttips från andra och ladda ner andra personers spellistor på Spotify för att få lite variation. Tänkte att träning nog är inne såhär i början av året... så här kommer ett litet axplock från en av mina träningslistor. Själv är jag inte så petig när det kommer till träningsmusik, bara det är peppande, så det här är väldigt blandat... lite konstigt, lite bra, lite dans, lite 90-tal. Enjoy!
 
God save the Queen - Sex Pistols
Smells like teen spirit - Nirvana
Song 2 - Blur
Everyday - Bon Jovi
Welcome to the jungle - Guns N' Roses
När planeterna stannat - Familjen
Bullets - Nause & Adrian Lux Remix Radio - Rebecca & Fiona
Gangnam Style - Psy
Greyhound - Swedish House Mafia
Mister Cool - Snook
Alla som inte dansar - Maskinen
Hey Hey Hey (Pop another bottle) - Laurent Wery
Somebody to love - J-Stax Remix - Justin Bieber
Scream & Shout - will.i.am
Turn up the music - Chris Brown
(Du ar sa) Yeah Yeah, Wow Wow - Martin
Calcutta 2008 Basshunter Remix - Dr. Bombay
One more time - Daft Punk
Calling (Lose my mind) Radio Edit - Sebastian Ingrosso
All the small things - Blink-182
When you're looking like that - Westlife
Rocka på - Markoolio
A-Punk (Album) - Vampire Weekend
Be Mine! - Robyn
Catch me if you can - Danny Saucedo
All around the world - Justin Bieber
Crying out your name - Loreen
Monsters - Hurricane Bells
Trouble - The Majority Says
Around the world - Daft Punk
What you know - Two Door Cinema Club
Criminal - Varsity Team Radio Edit - Britney Spears
Levels - Cazzette's NYC Mode Mix - Avicii
Giliap - Rebecca & Fiona
Hard - Mysto & Pizzi Remix Radio Edit - Rebecca & Fiona
Leave the world behind - Adrian Lux
No one sleeps when I'm awake - The Sounds

En mintgrön dröm

Bläddrade just i H&M:s vårkatalog och hittade massor fint! Laddade ner appen och alltså nu vill jag ju bara shoppa. Imorse hade H&M och ELLE en så kallad shoppingfrukost i H&M:s butik i Stockholm. Där hade man ju velat vara, det bästa av två världar. Istället får jag nöja mig med bilder och lite nya tips på looks. Jag följer den årliga traditionen och bläddrar runt och tänker att "ja, den där skulle passa, bara jag blir smal och brun...". Tänk om man skulle ta och prova på att vara smal och brun i sommar? Testa att se hur det känns att hoppa runt barbent i en fin, skir, mintgrön klänning. Eller att se strandcool ut i jeansshorts och en tunn vit blus eller kanske skrida fram över sanddynerna iförd världshistoriens snyggaste bikini och en lätt transparent kaftan. Det låter ju fint. Lite som en dröm. Chasing the dream.

(I vår kanske man vågar sig på något randigt, det ska ju tydligen vara på tapeten...)


Superwoman leker språkvetare

Idag har jag lekt Superwoman. Har jobbat hela dagen, från halv nio till halv nio med bara en och en halv timmes uppehåll för lunch, bussåkande och kvällsmat. Har fem examinationer innan nästa vecka är slut, älska natur. Dessutom har jag gått i trapporna hela dagen och inte ens snuddat vid hissknappen. Nästa gång jag passerar en leksaksaffär måste jag nästan titta in och se om de har någon rosa dräkt med ett gult och rött "S" till salu...
 
Dessutom blev franska just begripligt! Dock stärkte det bara min teori om att alla komersiella låttexter bara är skräp och fullkomligt svammel. God kväll.
 
 

Carpe fucking diem

Jag har varit så otroligt dålig på att uppdatera på sistone trots att jag skrivit i ett tidigare inlägg att jag skulle bättra mig... Egentligen vet jag ju att jag inte behöver ursäkta mig men det har varit mycket att göra och kommer tyvärr fortsätta vara det. Trots detta kan jag ju bara inte ge upp, nu får jag helt enkelt börja om med ny energi. Tänkte att jag ska börja jobba på en ny header och bakgrund så att det blir lite förändring i utseendet här på bloggen. Det är ju trots allt ett nytt år.
 
Eller, nej. Nu blev det sådär väldigt fel och klyschigt och så inte alls min egen åsikt. Jag för min del har galet svårt för det här med nyår, "nytt år, nya möjligheter". Fuck that. Du har en ny chans varje dag. När du vaknar upp ligger dagen framför dig som en orörd, gnistrande, snötäckt åker som bara väntar på att massakreras av århundradets fetaste snöbollskrig med skrik, skratt och kanske gråt med så otroligt fina människor. Okej, det där var en något flum liknelse, men ni förstår principen. Varje ny dag är unik och du har fått en fantastisk chans att göra något av den. Jag förespråkar inte direkt klyschiga ordspråk på latin (läs: Carpe Diem) men faktum är att det är sanning. Det jag inte förstår är hetsen att allting ska ändras och bli perfekt bara för att det blir ett nytt år.
 
Jag totalvägrar att skriva ned några nyårslöften, det har jag gjort förut och jag blev bara besviken på mig själv. Visst, jag har mål jag verkligen hoppas uppnå under det här året men att skriva ned dem känns så definitivt. Jag låter hellre livet rulla på och försöker göra skillnad i min vardag. Istället för att köpa ett klädesplagg som passar för mitt "kroppsmål" så väljer jag att ta trapporna istället för hissen i skolan, för det gör skillnad. Innerst inne vet jag ju att jag inte kommer att palla att alltid äta nyttigt och träna varje dag. Det är verkligen inte så att jag tvivlar på mig själv, det är bara det att jag i slutändan vill vara nöjd med det jag faktiskt åstadkommit och inte bara se det negativa och vara besviken på mig själv. För även ett litet steg framåt är ett steg i rätt riktning.
 
Ta hand om er själva det här året, våga göra förändringar men glöm framför allt inte det ni har lyckats med. Det bästa en människa kan klä sig i är ett leende. Försök därför att tackla alla problem med ett leende, för även om du inte lyckas så kommer du ju åtminstone att se snygg ut... Fånga dagen. Tro på dig själv. Chase the dream. Smile. Enough of the bullshit.

Cabin in the Woods

Hemma igen från en liten resa till Boxholms djupaste skogar med ett gäng gamla vänner. Fem ungdomar. Två dygn. En stuga. Massor mat och häng. Långpromenad, skratt, Disneyfilmer, bastu och badtunna under en stjärnklar natthimmel. Bra start på året!
(Bilderna är tagna med min iPhone och det får ni leva med...)


I've got a feeling

Hahah fyrverkerierna var inte ens i närheten av de på bilden i förra inlägget men vad gjorde det när det var sådant drag?! Att få tillbringa årets sista timmar med ett gäng sköna smålänningar och östgötar och få träffa massor nya vänner var helt fantastiskt. Sång, skratt, mat, dans, kycklingdräkt, limbotävling, Game of Thrones, fackeltåg, raketer och en himlans massa Gud och lycka. 2013 kommer att bli ett bra år, det ska vi alla se till...

(Sedan kan man ju alltid få göra tråkiga saker som att städa och vänta på tåg men med lite teamwork och bra musik så löser sig allt!)


RSS 2.0