Valborg


Leather jacket


Throwback monday

Lite bilder från förra årets valborgsfirande med fina vänner i Vidingsjö. Gräset var grönt, mina Converse var vita och hela, vi satt ute och grillade och smällde i oss en jättelik efterrättsbuffé. Vidingsjö Motionscentrum brann ironiskt nog ner kvällen till ära och nej, jag hade ingenting med det att göra. Fast jag var farligt nära the scene of the crime... Hoppas att morgondagen blir lika solig och fin som Valborg var förra året!




 

Kvällsmusik

Har suttit och pluggat en stund nu, druckit te och haft på jazz/funkmusik lite tyst i bakgrunden. Det är så otroligt bra plugg- och kvällsmusik som får mig att slappna av utan att somna eller börja gråta. Favoriten är Nils Landgren, en svensk sångare och musiker som är helt fantastisk. Han har gjort flera olika skivor, både som soloartist och tillsammans med Johan Norberg i duon Chapter Two. Det är min musikaliska pappa som har introducerat denna musik för mig under sena kvällar och nätter i bilen på väg hem från olika tillställningar. Jag är tacksam för att han breddar min musiksmak och jag tycker att även ni ska våga lita på hans omdöme och avsluta dagen med riktigt bra och skön musik.
 
Snart ska jag krypa till kojs, det har varit en lång dag. Jag måste nog kompensera lite för natten som gick då jag bara fick fyra timmars sömn. Plugg. I morgon är det Valborg, då blir det grill-häng med fina vänner och sedan är jag så ledig man kan bli på onsdag. Det ska bli så skönt. Jag ska andas.
 

Lion king

Tittade just på Lejonkungen. Gråter alltid. HUR lyckas jag?! Ser numera även ut som Scar med ett ärr i ansiktet. Fråga inte hur... Har dessutom kommit fram till att Scar är jätteläskig och att jag vill ha en egen lejonunge. Typ så.


Starstruck

Twittrade om att Soran Ismail skulle gästa Robins. Blev retweetad och så otroligt starstruck. Har fortfarande inte kunnat smälta det. Soran är en av de finaste kändisar jag vet. Så rolig men ändå alltid så klok. All kärlek. Men alltså, allvarligt talat - av med det där skägget och fram med det fina ansiktet, som nog visst finns (morningbitches only)


Mind-blowing kick-ass

Det här var nog den hemskaste morgonen på länge, säkert två år. Stress, stress, stress. Helgen ser tyvärr inte bättre ut den... Vet inte riktigt om jag ska gråta och få magkatarr eller om jag ska skrika högt och trasha en halv byggnad. Just nu känner jag mest för det sista alternativet. Tyvärr sitter jag på bussen och det känns inte så socialt accepterat att släppa ut all min ilska och frustration just här just nu. Det här låter töntigt men jag skulle bara vilja kötta så att jag till slut får svårt att andas, faller ner på marken och spyr innan jag går över till det känslokalla robot-tillståndet och bara fortsätter med det jag ska. Tyvärr får jag nog nöja mig med att sätta på min smashmash-lista och köra mental boxning med all världens skit.


Clash of the angels

Ser vissa likheter. Just sayin'


Pallar inte leva efter scheman mer

Varning: det här inlägget kan balla ur fullständigt, jag är aningen upprörd och är för trött för att orka vara strukturerad. Snälla försök bara läsa ändå för det här är något viktigt.

Jag orkar inte med att det finns saker att göra hela tiden. Det betyder nämligen att man måste vara effektiv. Något jag inte är. Jag är en trögtänkt människa, inte korkad, utan det tar bara lite tid för mig att förstå saker och ting. Det är en del av den jag är och det kan jag inte ändra speciellt mycket på. Därför blir jag så otroligt irriterad när jag ser allting som jag måste hinna med. Jag har ALLTID saker att göra. Alltid plugg att göra rättare sagt. Det finns så mycket jag vill göra som jag inte hinner med för det där äckliga plugget. Förstår ni att det är en glädje för mig att få jobba eller vara barnvakt? Det är en stunds vila, en stunds flykt från alla studier. För där har jag ingen möjlighet att plugga och då behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag inte har gjort det.

Annars går jag runt med ett konstant dåligt samvete för allt jag inte gör och inte hinner med. Jag är nog den som mår sämst av att ha så mycket att göra men även folk i min omgivning får lida. Andra uppdrag utanför skolan (som t.ex. fotograferandet) blir inte gjorda i tid och min familj och mina vänner måste hela tiden stå ut med en smått stressad och känslomässigt instabil Emma. Det känns ju sådär. Jag är inte på något sätt olycklig hela tiden men det tär faktiskt på mig att hela tiden vara uppbokad. Folk blir ofta chockade när jag säger att de får boka in tre veckor i förväg om de vill träffa mig. Tyvärr är det nästan så verkligheten ser ut. Jag planerar mitt liv tre veckor i förväg. Sedan spricker alltid planen förr eller senare och då rasar allt samman. All struktur försvinner och då blir det kaos.

Jag skulle bara vilja ha en period utan "måsten". En period av helt lugn där jag kan hitta på spontana saker och göra det jag faktiskt är intresserad av utan att ha mitt dåliga samvete hängandes över mig. Kom nu inte och säg att skollov är en viloperiod för det är de aldrig. Den diskussionen tar jag en annan gång. Nu ska jag istället fly in i mina drömmar; den enda plats där jag faktiskt kan finna ro. För inte så länge sedan frågade min mamma hur jag kunde somna så fort och sova så gott. Då visste jag inte. Nu gissar jag att det är för att min halvt överkokta hjärna är på desperat jakt efter vila. Därför ska jag ge den det nu. Vill bara slutligen säga att NÅGON inom skolan eller regeringen måste uppmärksamma detta problem NU. Vi skolungdomar är inte robotar som orkar allt och vi är inte lata. Vi FÖRSÖKER verkligen. Många av oss försöker desperat men misslyckas. Stoppa den där hetsen så fort ni bara kan säger jag. Allt behöver inte gå så fort och vara så effektivt jämt. Ibland blir jag så trött på dagens samhälle. Tror jag måste flytta till ett surfsamhälle ett tag och bara andas. Ta dagen som den kommer och vänta in den rätta vågen. God natt.


Mamma sa...

Måndagar är jobbiga dagar. Eller njae, de är nog egentligen inte speciellt jobbiga men så fort någonting blir jobbigt på en måndag blir hela dagen dålig. En händelse som alla andra dagar i veckan är jobbig eller tråkig blir på en måndag till världens undergång.
 
Jag hatar denna måndag på grund av att:
  1. Det regnar
  2. Jag mår dåligt
  3. Jag inte är kvar i Linköping
Det sistnämnda för att Håkan Hellström signerar skivor på Bengans idag. Okej okej, jag är inte världens största fan men jag gillar hans låtar. Jag hade mycket väl kunnat tänka mig att köpa den senaste skivan, få en liten kråka på den och dra en göteborgs-vits som Håkan himself hade skrattat lite halvhjärtat åt. Men jag är inte en sådan människa som köar i flera timmar för något. Jag gör det bara inte. Jag orkar ju knappt ens ställa mig i kön för att kliva på bussen. Jag förstår faktiskt inte riktigt hypen (läs: idol-audition......). Tror att jag har gått miste om något. Inte bara att jag har gått miste om vad det egentligen är, utan att jag har gått miste om själva upplevelsen. Det verkar faktiskt ganska roligt att göra en sådan sak till världens happening, speciellt om man är med vänner och har hypat det under en väldigt lång tid. Sådana här saker får mig att inse vilket otroligt tråkigt liv jag lever. Suck.
 
Så, nu insåg jag just att mitt liv suger ytterligare lite till. Kul. Verkligen. Jag vill inte skriva på min uppsats. När jag var liten ville jag alltid titta på film, alltså all the time. Då sa mamma alltid att man bara fick titta på film när det regnade. Det regnar nu. Film, någon..? Ska dränka mina sorger i kanelte.

Lätt att drömma svårt att leva, tror jag somnar om

 

BEYONCÉ + H&M

I maj kommer Sverige att drabbas av Beyoncé-feber. Den 29 maj kommer sångerskan till Stockholm med sin världsturné "The Mrs. Carter Show". Som ni säkert alla vet har hon även gjort en sommarkollektion tillsammans med den svenska klädjätten H&M. Det verkar vara en färgglad och välgjord kollektion om man tittar på de fantastiskt snygga bilderna. Frågan är bara om det kan bli något annat än snyggt när det är skönhetsdrottningen själv som frontar kampanjen? Jag är bara så glad att H&M äntligen väljer att ha en kvinna med ordentliga kurvor som modell, till skillnad från de pinnsmala modellerna som vanligtvis brukar få göra bikinibilderna. Bilderna är plåtade på Bahamas av de två erkända topp-fotograferna Inez och Vinoodh och det är svenske Jonas Åkerlund som ligger bakom reklamfilmen som kommer att vara en musikvideo för den nya låten "Standing on the Sun". Det kan nog bli riktigt bra med tanke på att Åkerlund tidigare har skapat musikvideos för tunga namn som till exempel Madonna, Rammstein, U2, David Guetta och Lady Gaga. I kollektionen finns det även en hel del plagg där 25 procent av intäkterna kommer att skänkas till H&M:s samarbete med WaterAid - H&M for Water.
 
“I’ve always liked H&M’s focus on fun and affordable fashion. I really loved the concept we collaborated on to explore the different emotions of women represented by the four elements – fire, water, earth and wind. It was a beautiful shoot on a tropical island. It felt more like making a video than a commercial”

Plaggen kommer att finnas både i butik och online i början av maj. I sommar kan vi kvinnor förhoppningsvis visa upp alla sidor av oss själva på stranden; starka, sårbara, sensuella, moderliga, härliga och flirtiga. Snälla låt sommaren komma nu!
 
Bild hämtad från damernasvarld.se

Snabbinlägg

Tyvärr har blogg.se-appen på min mobil slutat fungera för tillfället så alla inlägg kommer via datorn. Därmed blir det inte så många korta updates som det brukar vara. Förhoppningsvis skriver jag nu lite mer seriösa inlägg, ehrrm... Ja, vi får se helt enkelt.

Kungligt


Messy but I like it

Lite trasselsudd över looken men jag gillar det skarpt. Mycket snyggare än tillrättalagda lockar. Bara att sno upp håret i en låg knut när det fortfarande är fuktigt och låta det torka så. Lite trassligt som sagt men lite saltvattenspray och mer rufsande hjälper alltid.

Varför ser man alltid bäst ut på kvällen när man ska gå och lägga sig? Ett av livets stora mysterier.


Today was a good day

Detta blev en bra dag trots låga förväntningar.. Kom in som andra tjej när klassen skulle springa en runda på idrotten trots illamående och att jag kände mig lite ur form. Tiden kunde ha varit bättre men jag är ändå nöjd på grund av omständigheterna. Plugg-mässigt gick dagen skit men det får jag ta igen imorgon. Socialt har dagen varit på topp. Jag har världens finaste vänner och familj. Vänner som jag nu kan lära känna lite bättre via en ny app, kul grej faktiskt.

Helgen spenderas nog mest hemma med pappa eftersom alla andra är bortresta på olika håll. Handlade med pappa tidigare ikväll, alltid lika roligt. Vi åker till affären och köper det vi är sugna på vilket resulterar i ett fantastiskt kylskåp! Jag har ordentliga förväntningar på morgondagens frukost om jag säger så..!


This is why I love Ellen


Rebecca & Fiona

Rebecca & Fiona har öppnat upp en webshop som du hittar här. Det finns ett gäng snygga t-shirts, linnen och tygkassar med dj-duons logga och man kan även köpa deras platta både som cd och vinyl. Priserna ligger mellan 100 och 200 kronor, något som jag tycker är riktigt billigt för så snygga grejer. Typiska basic plagg men med snygga tryck, något som jag personligen har svårt att hitta annars... (jag känner inte riktigt att jag kan stå för budskapet "young, wild and free" eller "peace, love and YOLO"). Tänk er ett par slitna jeans eller jeansshorts och ett gyllene, saltvattensprayat, lätt rufsigt beach-svall till det. Riktigt snyggt om ni frågar mig.
 

Whiner

Går runt och är helgnällig. Tänkte fortsätta mitt gnäll här så vill ni inte höra - sluta läs! Simple as that.

Har ont precis ÖVERALLT. Fetaste träningsvärken i rumpa/lår och ett brännmärke på vardera armbåge efter gårdagens boxpass som tyvärr var det sista innan sommaren för min del. Jätteroligt pass och svinjobbigt men jag har så ont! Som allra, allra sista final skulle vi köra ett klassiskt matt-race. Det går ut på att hoppa på en tjockmatta för att förflytta den framåt. Att "hoppa" är samma sak som att göra sälen. Låter ju rätt nice att hoppa på en tjockmatta, mjukt och skönt. Säg det till mina knallröda, skinnlösa, svidande armbågar. Det gör ont att ha en tröja på sig och det är halvt omöjligt att stödja sig på armbågarna. Har dessutom spänningshuvudvärk som jag antar är starkt kopplat till spänningar i rygg- och nackmuskler. Vill ha massage igen, det kan ju vara något av det bästa som finns!

Mina ögon svider (nej, jag är inte pollenallergiker) och är trots en tjock fleecetröja fortfarande kall efter två timmar ute i skogen, dokumenterandes 100 kvadratmeter av myror och rådjursskit. Älskade biologi. Kommer antagligen att bli sjuk på köpet. Har ont i halsen. Har jag sagt att det sticker i mina fötter? Nu har jag fått det sagt i alla fall. Så låter jag som mormor & farmor nu också, supergnällig. Usch. Och fy. Och blä.

Jag ser halvglad ut på bilden men man ska inte tro på allt man ser. Detta är ett tydligt exempel på det.


Every teardrop is a waterfall

Har fått allt gjort på min lista förutom punkt 7 och 8. De två saker jag faktiskt verkligen borde ha gjort idag. Ändå är jag inte sur eller ledsen, bara lite besviken på mig själv. Där har vi den stora skillnaden mellan mig och fjortonåriga bloggare.

Hade min dag varit deras hade de antingen gjort om den till en falsk toppendag eller så hade de skrivit ett stort "dööö" som rubrik på detta inlägg. Då hade texten istället handlat om att de var så otroligt dåliga och att de skulle gå och tjuta en stund och inte äta på tre år. Vilken tur att de inte är jag! För jag tänker inte vara missnöjd. Jag gjorde den här skitmåndagen till en helt vanlig måndag och det är jag stolt över. Mitt liv är trots allt inte som taget ur ett glassigt magasin. Quite the opposite actually. Förresten kan jag inte gråta på beställning. Eller okej, jag kan gråta om det är någon slags tävling men jag kan inte gråta bara för att jag tycker synd om mig själv. Jag gråter floder till sorgliga filmer, fin musik och hemska livsöden men jag KAN bara inte gråta för min egen skull. Ganska ofta känner jag för att gråta men det kommer liksom aldrig ut. Det gör inte mig på något sätt till den människa det är mest synd om i hela vida världen men det känns lite sorgligt på något sätt. Lite gråt har väl aldrig skadat? Äh, Emma kom igen.. Försök säga det nästa gång ett litet barn tjuter halsen av sig på bussen. Åh nåväl, världen är en komplicerad plats.


Eleven things to do

Dagen idag är en synnerligen trist dag. Grå. Halvljummen. Som gårdagens rester. Det där skrapet som blir kvar efter en stor buffé. Halväckligt.

Dagen började med att jag inte kunde äta frukost. Dagen började alltså inte speciellt bra; hungrig Emma=tjurig och trött Emma. Det följdes upp av en idiot-spurt i regnet för att inte missa bussen. Väl i skolan får vi världens största uppgift att göra i biologin som faktiskt var helt oväntad. Jag trodde att vi skulle ta vattenprover, analysera dem och skriva en rapport. Nu är det så att vi ska undersöka ett område på freaking 10x10 meter och detta in i minsta detalj. HUR ska jag kunna göra det? Vaddå att det finns olika sorters jord? Jord är jord, svartbrun, porös och smutsig. That's it.

However. Efter det har dagen rullat på som i en seg dimma. Muntliga nationella i engelska som ändå gick helt okej. Skönt att ha det överstökat. Nu måste jag ta tag i mitt liv lite känner jag.. Planen är:
1. Äta grapefrukt
2. Plugga matte
3. Ut och springa
4. Duscha
5. Krypa i världens största hoodtröja
6. Steka pannkakor
7. Skriva historieuppsats
8. Sortera bilder
9. Borsta tänderna
10. Läsa
11. Sova

Bäst att jag sätter igång nu...


My yellow raincoat

Dålig kvalle på bilderna men idag måste man ju ha något att bli lite glad av...


I've been running in the rain


Just nu vill jag ha...

• En stor fet hoodtröja
• En MacBook Air
• Pannkakor
• Gossip Girl-boxarna
• Wreck this journal
• iPhone-laddare med extra lång sladd


Kings of the night


Fortsätter leverera fakta om mitt ytterst intressanta liv

Är sur på mig själv för att det är så låg standard på den här bloggen nu för tiden. Har inte ändrat i designen sedan i höstas, skriver ointressanta inlägg om mitt liv (som ingen ändå bryr sig om eller är sugen på att läsa) och jag har inte lagt upp några RIKTIGA bilder på evigheter. Var tog min tidseffektivitet vägen? Den försvann väl någonstans när jag skaffade Twitter som ÄR underbart fantastiskt men jag har blivit lite smått obsessed... Ska jobba på att bli sådär effektiv igen. Har en rejäl pluggplanering som gäller några veckor framåt och följer jag den så borde saker lösa sig och jag borde ha mer tid över till annat skoj.

Annat skoj som att till exempel träffa fina vänner. Vilket jag i och för sig redan gör ändå eftersom jag inte kan leva utan dem. Hängde hos min wingman igår och idag; det vankades Sveriges Mästerkock, god mat, Top Gun, Ben and Jerry's, Vänner, promenad, mysfrukost, plugg och massor prat. Toppenmysigt. I morgon drar jag till min bestie direkt efter skolan och stannar där till lördag. Känns som att det kan bli riktigt fint! Ska sluta blogga om mitt ointressanta liv nu. God natt.


Kvällsläsning

Hemma efter ett ap-jobbigt boxpass, orkar knappt hålla mobilen i händerna. En riktigt, riktigt skön känsla! Det får bli en ordentlig strech om jag ska kunna sitta/stå/gå imorgon...

Har fått en hel hög med plugg att göra. Tyvärr är allt stora examinerande uppgifter: stora uppsatser och långa presentationer/tal som ska vara färdiga om några veckor. Perfekt läge att tänka att man inte har något att göra men så tänker jag för sjutton inte tänka! Det kommer bara att innebära stress i slutet i så fall och det har jag ingen lust med. Ska istället vara ambitiös och ligga några dagar före i min planering. Dessutom är det dags för stora saker som jobb-papper och deklaration. Satt och läste igenom en hel drös med papper idag över en kopp kaffe. Vaddå vuxenpoäng?

Imorgon blir det en kort skoldag och sedan blir det myskväll hos min fina kompanjon. Traditionsenlig dregla-över-Ben-and-Jerry's-och-Top-Gun-kväll. Det blir oerhört fint. Har saknat min vän som har varit borta i London hela lovet. På torsdag är det studiedag och på fredag kväll drar jag till min bestie för en till myskväll i hennes lägenhet. Jag är så tacksam över mina fina vänner. De är guld värda.

På tal om fina vänner och vuxenpoäng så har en av mina fina grabbar ÄNTLIGEN fått KÖRKORT. Världens största grattis och yeyy på det! Det är riktigt starkt jobbat. Själv dröjer det väl, har inte börjat än. Orkar inte ens tänka på det...... Nu blir det istället dusch (inte lukta usch, stå högt i kurs för det är GLASSIGT. Ja, Mange levererar. Never mind. Jag tänker i skrift. Det är sällan något positivt. Ska sluta) och sedan blir det nog lite kvällsläsning. Ganska intressant med olika typer av självbiografier. Det finns liksom något intressant och gripande med varje persons liv. Det ska mitt också bli. Intressant och gripande. Så det så.


Mr. Jealousy

Blir lite halvt grön av avund när jag läser om och ser bilder från folks semestrar. Jag vill också dra på semester! Portofino, New York, LA, Beijing eller Fuerteventura skulle sitta fint. Fast jag måste spara. Har planerat att ta körkort för de pengar jag håvar in i sommar och det är väl på sätt och vis smart. Det känns bara så otroligt tråkigt. Efter gymnasiet blir det förhoppningsvis min tur... Jag funderar på att dra iväg utomlands och antingen jobba som au pair i USA eller som någon typ av volontär någonstans i Afrika. Har inte kollat upp så mycket info om något av det än men jag lovar att skriva ett nytt inlägg när jag är lite mer påläst. Nu ska jag nog passa på att sova eftersom det är glest med plugg. Ganska skönt faktiskt om jag får säga det själv. Peace.


En fin dag

Idag har varit en sådan bra dag! En solig dag. Gjorde nog inget av det jag skrev i det förra inlägget, har istället chillat galet hela dagen och det har varit SKÖNT. Läste lite, syrran lagade dunderlunch, fikade med kompisar ute i solen och har fnissat med min syster mest hela dagen. Dessutom pratade jag med min bestisfestis som äntligen är hemma efter två veckors praktik på västkusten. Sedan blev ju inte saken sämre av att mamma kom hem och lagade hamburgare. Det blev filmmys med mamsen och pappsen till Knight and Day. Älskar den filmen, så förutsägbar men också SÅ rolig. June Heavens är så blond, jag skrattar lika mycket varje gång.

Har jag inte dessutom världens finaste iPhone-skal? Made by me. Tog sjuttioelva tusen timmar. Klippte ut en bit tapet till exakt rätt form och slipade ner pappret till perfekt tjocklek så att det skulle få plats under det genomskinliga skalet. Easy as that. Kung är jag.


Sleepyhead

Ibland önskar man bara att man fick sova lite till... Toppenbra kväll igår hur som helst. De är allt fina, mina underbara smarta små naturare. De kan konsten om hur man lyser upp en annars halvtråkig tisdagskväll. Nuff said.

Idag måste jag ta tag i bildbomben som ligger på min dator. Borde skriva ett svensktal. Göra färdigt min bloggdesign. Ska ta en kaffe med en vän i eftermiddag och om det är lika fint väder som det varit dagarna innan så blir det lätt en löparrunda. Såå glad att det nu går att springa utan att vara rädd för att halka och bryta alla ben i kroppen. Längtar tills snön torkat upp i skogen så att jag kan ge mig an mina älskade terrängspår.

Allt det här tänkte jag göra idag. Måste bara upp ur sängen först. Ett, två, tre. På det fjärde ska det ske...


RSS 2.0