Happy people never fantasize

Jodå, du kan offra 3 minuter och 38 sekunder till att titta på denna kortfilm. Projektarbete som några grabbar i 3:an gjorde. Jag gillar det. Om du är intresserad tycker jag att du ska lägga 6 minuter och 57 sekunder på att lyssna på Kents nya låt "999". Det var rätt värt tyckte jag. Inte alls så deppigt som Kent brukar vara. Bra jobbat Jocke!


Det är på repeat i mitt huvud

Sitter och lyssnar på Lalehs nya skiva "Sjung". Så fantastiskt bra! Andra låtar som snurrar i min skalle är:

  • The world's greatest - R Kelly
  • 999 - Kent
  • I am - Kirk Franklin
  • These foolish things - Rod Stewart
  • Samuel - Laleh
  • Bad time for a good time - Tove Styrke feat. Gnucci Banana
  • Starships - Nicki Minaj
  • Danny Saucedo - Amazing
  • Calling (Lose my mind) - Sebastian Ingrosso & Alesso feat. Ryan Tedder
  • Mellow - Nause

Positivt vs negativt

Detta har varit en sådan dag när jag kunde ha stannat i sängen och dragit täcket över huvudet. Fick absolut ingenting gjort i skolan idag. Ingenting. Bra jobbat Emma. Verkligen. Nej, nu är det skärpning som gäller. Kosta vad det kosta vill. Men allt är definitivt inte dåligt. Vädret idag har varit helt fantastiskt och det finns en hel drös med människor jag kan tacka bara för att de finns. De gör mina dagar till dagar att minnas. Imorgon hoppas jag på sol för då slutar skoldagen vid 11. Jag stannar i Lkpg för en myskväll med kompisarna. Fin-middag och efter det åker vi in till stan för att se "Hungergames" på bio. Vi är överdrivet taggade och tända. Hoppas och tror att det blir en awsome kväll! Nu ska jag sova. Mina ögon kräver vila. NU.

Förkylning och födelsedag

Vaknade i morse och kunde knappt andas. Förkyld. Min tur. Eller otur. Idag har jag firat min syster som fyller 18 på torsdag, tillsammans med delar av släkt och vänner. Alltid lika mysigt.


Födelsedagsbarnet


Mamma och syrran illustrerade hur det kan gå till när man rakar sig med rakkniv...


Mammas mästerverk till tårta!

Jag och morfar min <3

Nyrenoverat! Om du inte ser det, tryck f5

Äntligen har jag uppdaterat min bloggdesign lite tack vare min fina vän Jennifer. Bloggen har fått ett nytt namn "All Rights Reserved", mest för att jag vill visa att detta är min stil. Klart att andra kan få inspireras men det jag vill med min blogg är att främja andra i någon form av skapande. Bloggen har ändå kvar samma URL som förut, för jag vet faktiskt inte om det går att bara byta adress hur som helst. Det är lite finputsande kvar men jag är väldigt nöjd hittills. Vad tycker du? Kommentera gärna.

Gårdagens slagverkskonsert

Var på kusin Emils slagverkskonsert igårkväll, hur bra som helst.
Det var häftigt att uppleva alla ljud som kan uppstå genom att man slår på saker...
En ganska mäktig upplevelse faktiskt.














Väntan...

Efter att ha läst igenom en hel uppsats sitter jag nu och väntar på att Jennifer ska titta förbi och på att mitt redigeringsprogram ska uppdateras färdigt snart. Hade ju tänkt uppdatera med lite bilder från gårdagskvällens slagverkskonsert innan jag går till busshållplatsen för att möta upp min fina vän. Håll utkik efter mer här!

Today is the day when you are supposed to remember things, remember?


Idag fyller mååånga människor år, ja jag vet... men även Veronica Maggio.
Jag tycker att ett litet grattis är på sin plats och även ett stort tack för
den senaste skivan som fortfarande är helt fabulous! Dessutom är det Alla hjärnors dag idag.
Firade detta med att spetsa till hjärnan med massor koffein, råplugga matte och glömma
tjugosjutusen viktiga saker som jag skulle komma ihåg.

Så. Det var min dag. Kort och gott. Inte så god förresten... Hoppas på en bättre morgondag.

"Better days are to come. They're called Saturdays and Sundays."



Nyskapande kaffe

Idag slutade vi tidigt som vanligt så då drog ett litet gäng ut och käkade glass i solen. Nu är våren här och tjena vad det är underbart! Sitter i detta nu framför datorn och pimplar kaffe med housemusik på hög volym och surround-effekt. Det ska väl tilläggas att jag skriver en uppsats om miljö och energi. Ytterligare ska det väl tilläggas att den ska vara inlämnad 23.59 ikväll. Ändå är jag inte helt körd, har bara kört fast lite. Utmärkt tillfälle att rensa hjärnan med lite bloggande.

För några veckor sedan var jag inne på Starbucks hemsida och läste allt om kaffe. Då sprang jag på en tumbler, en termosmugg, som var helt i min stil. Jag har länge funderat på att skaffa mig en sådan liten praktisk pryl men inte hittat någon som passar min stil. De flesta motiv som finns är inte så väldigt estetiska... MEN Starbucks har allt en kaffeälskare någon kan önska sig. De har tillverkat en egen serie koppar och tumblers som man kan designa själv. Det finns sorter i rostfritt stål som man kan skriva på och massor fler roliga, nyskapande modeller. Jag föll lite extra för en modell där man kan skapa sitt eget collage och sedan trär man över ett medföljande plasthölje. Vips så har man en personlig tumbler! Ingen risk att blanda ihop den med någon annans. Dock finns det en risk att den försvinner för dig... Folk kommer att få "jag-vill-ha-blicken" när du går förbi.


Lyx-frukost

Studiedag idag och det blir vad det låter som... Studiedagar på gymnasiet skiljer sig från de på grundskolan om man säger så.
Jag ska sätta igång med min uppsats nu efter att ha lagat och ätit en mysig frukost med min syster. Blåbärssmoothie, te och scones.
Det enda jag saknar just nu är solen, hoppas den tittar fram snart. En ny ELLE-tidning ligger och väntar på mig så nu sätter jag igång
så jag blir färdig med pluggandet snart. Önskar er alla en supermysig dag!


Måndag morgon

Sitter i skolan och här har jag suttit ett tag. För en gångs skull vaknade jag i tid så jag tog en tidigare buss in till stan. Är riktigt trött efter en fantastiskt rolig körhelg i Örebro med mycket sång, mat och nya vänner. Alltid lika trevligt! Önskar verkligen att jag hade lite kaffe nu... Trötthet. Loreen vann mello, kul för henne! Mindre kul för en viss prince charming... Vi skrattade ihjäl oss åt Torstens "SVARTA ögon" och den helflummiga koreografin till vinnarlåten. Jag säger bara krabbgång. Tur att Molly Sandén inte vann, det hade kunnat bli riktigt akward när hon skulle ta emot sitt pris av hennes x-loverboy Saade. Speciellt som hela Sverige spekulerar i att det är han som ligger bakom texten till hennes låt "Why am I crying". Ja, varför gråter du då Molly? Jag funderade på att ge dig det vetenskapliga svaret här och nu, men tyvärr kommer min lärare in nu... Så det får bli till en annan gång! Projektarbetet har rullat igång bra och det ska bli sol och många plusgrader denna vecka. Lovely! Ha en trevlig dag.

Ljuset kommer tillbaka, härliga vår!

För länge sen


Förra lördagen tog jag en sväng ut till Cloetta Center...


...för lite skridskoåkning med fina vänner.


Starstrukk




Några tuffa matcher utspelades...


Lyckliga jag efter att ha gjort några mål! Vinnarskallen i mig jublade




Efter en stund tittade hockey-fantasterna förbi efter ett besök i Cloetta Center


Fika-paus


Finaste vännerna


Ja, den här bjuder vi på. Så snygga!


Pizza-time


Jag och Amanda


Lika söta som vanligt...

Jämställdhet och dissekerade låttexter

Igår tog jag en fika med min bästavän-trots-att-vi-inte-ses-så-ofta Joel. Som vanligt snackade vi världsproblem. Jag har ingen lust att väcka debatt kring ämnen som rör upp starka känslor hos andra människor, men låt mig säga såhär. Kony 2012 - jag önskar att fler människor skulle vara mer kritiska och granskande i dagens samhälle. Tycker förresten att den internationella kvinnodagen borde bli till en internationell jämställdhetsdag istället. Det blir väl bättre för alla istället för en girl-power-payback-time-situation? Det är bra att det tas upp men hela grejen med jämställdhet är ju att kön inte ska spela någon roll. Så, låt det inte spela så stor roll då! Vi är alla lika värdefulla.

Jag är en sådan person som gillar mys-hemmakvällar, förra lördagen åkte jag skridskor och käkade pizza med ett par kompisar, det räcker för mig. Så ikväll tänker jag stanna hemma och umgås över en middag med min familj. Imorgon åker jag med min syster och en kompis till Örebro för en körhelg och jag taggar lite smått inför mello på lördag kväll. Jag skäms inte ett dugg över att säga att jag följer det slaviskt. Vad har jag egentligen att skämmas för? Jag är knappast den enda svensk som tittar på det... Danny och Loreen är ju som vi alla vet storfavoriter och det är jag helt fine med. Båda två har sin egen stil men är väldigt ödmjuka. Dock ska man väl inte räkna bort att de är tävlingsinriktade för det... Såg ett klipp på aftonbladets hemsida där Danny sa att om han inte vinner "blir det ju tråkigt". Svaret på frågan om vad han skulle göra då var att ta en taxi hem och titta på ett avsnitt av "How I met your mother". Skön snubbe! Jag måste erkänna att den sidan av mig som är en extremt dålig förorare känner igen sig.

Till sist länkar jag för en gångs skull till en annan blogg. En blogg som dissekerar låttexter på ett otroligt roligt sätt.
Finns det en mello-special? Jadå, det är klart! Här hittar du den ---> Dissekerade låttexter.


Blir det Loreen? Foto: madeleinenilson.blogg.se

Eller blir det Danny? Foto: dayviews.com


Söndagen den 26 februari

Här kommer lite bilder från förra söndagen när jag var hos ett par kompisar till familjen. Barnen sprang runt i solskenet och jag sprang efter med kameran! Det klappades hästar, bilar tvättades, fåglarna matades, barnen klättrade i fruktträden och jag hjälpte till att bygga en koja till lilltjejen. En fin dag.



Matade fåglarna med lilltjejan.

Solen sken.

Gräsklippar-race!

Syrran pluggade i solen och värmen på innergården

SKUMt!

Tvättade bilen...

... jag räddade mig undan vattenkriget med kameran i handen

Änderna var på söndagspromenix







Myste lite med grannkatten i solskenet

Alla bilder på denna blogg tillhör mig, Emma Brynte och får ej kopieras eller på annat sätt spridas utan min tillåtelse. Tack för er hänsyn.

RSS 2.0