24 hours

Idag har jag haft en ledig dag eftersom lektionerna var inställda så jag har passat på att julpynta hela huset alldeles själv. Känner mig rätt duktig faktiskt... Igårkväll var jag på spontan-bio med min syster och finaste vännen Ida. Vi tog bilen in till stan och tittade på sista Twilight-filmen mellan halv tio och halv tolv (hade jag varit fjortis hade jag skrivit "YOLO" här. Nu är jag inte det som tur är). Filmen var rätt bra faktiskt. Inte alls lika mörk, hemsk och deprimerande som de tidigare varit emellanåt. Nu ska jag inte spoila hela filmen om det är någon som ännu i te har sett den men den innehöll lite oväntade händelser som jag måste säga gjorde hela filmen. Annars var nog inledningen och slutet med presentationen av alla skådespelare i hela serien bäst. Tyvärr lyckades de klämma riktigt dåliga specialeffekter som animerade barn. Det är ju en rätt cheesy story egentligen men skådespelarna har tagit sig och växt en del sedan den första filmen och dessutom räddar ju själva fotot hela filmen! Det är ofta så sjukt fint filmat. Sedan blir det ju inte direkt sämre av att nästan alla skådespelare är smoking hot. Precis som i Gossip Girl. Bästa serien. Näst efter Ugly Betty som fortfarande har en speciell plats i mitt hjärta. Ska nog önska mig en GG-box i julklapp och ägna hela lovet åt ett maraton med en vän och en tillhörande burk Ben and Jerry's. Sounds perfectly fine to me.
På tal om jul, imorgon är det första december which means - julkalender! Årets julkalender är tydligen en uppföljare av Mysteriet på Greveholm. Måste kollas in.


Nu är det krig..!

Så, nu är det officiellt vinter. Det är säkert en decimeter snö ute, minst! Thumbs up. Dessutom är det snart jul, mamma kom hem med Ljungblahd och Børud-skiva så nu peppar vi inför nästa veckas julkonsert! Oh and I almost forgot, det är kramsnö. Jag var ute och testade nyss. Anyone up for a war? Funderar på om man ska gå all in och köpa en snöbollskramar-mackapär, känns ju lite epic faktiskt. Kanske skulle börja med sporten snöbollskastning? Yes, du läste rätt... Mer finns att läsa på den här hemsidan: http://www.yukigassen.se/om-yukigassen/sa-har-spelar-du-yukigassen/">http://www.yukigassen.se/om-yukigassen/sa-har-spelar-du-yukigassen/">http://www.yukigassen.se/om-yukigassen/sa-har-spelar-du-yukigassen/%3C/a%3E">http://www.yukigassen.se/om-yukigassen/sa-har-spelar-du-yukigassen/

Alla älskar ett gammalt hederligt snöbollskrig, till och med kändisarna. Lily Allen överraskade alla paparazzis. Vilken perfekt liten revansch, moahahahaha..!


En bild säger mer än tusen ord

Blä en sådan dag. Drar och boxar av mig all skit.


Botox-gubbar

Min syster har lyckats igen... Nya konstverk. Denna gången var det konst(iga)verk. Pepparkaksbak. Jag blev lite rädd för min kära syster först när jag såg hur hon hade fixat till dem. Pepparkaksgubbar med bröst och botoxläppar/blod i ansiktet. Trodde jag. Det visade sig vara Rudolf med röda mulen. Tror det säger mer om mig än om henne... Ehrrm......


Min syster är en konstnär

Min fina syster är inte bara fantastisk på alla sätt och vis bara för den hon är, hon är även så otroligt duktig på att måla naglar. Det är som konst. Mina favoriter är den prickiga-flugsvamp-varianten och så den neonrosa franska manikyren. Såå fint.


#lifesucks

Inte nog med att det regnar utan dessutom sitter jag på bussen hem från skolan. Ja, du läste rätt och ja, klockan är typ halv sex. Det blir värre av tanken på att jag slutade 14.20… men nu är all fysik färdig! Är något så sjukt stolt över mig själv.

Jag hade tänkt slippa undan regnet, sjunka djupt ner i soffan bland kuddar, filtar och popcorn och titta på film men alltså, att gå natur suger! Ska istället dra hem och plugga inför tyskaprovet (som är imorgon, BAJS) och förbereda en biologi-debatt. Fast popcorn blir det ändå. Eller glögg. Eller pepparkakor. Eller skumtomtar. Eller lite av allt. Dessutom är John Mayer min livlina.


Snyggast i stan


Hästkrafter

Ont i halsen. Borde plugga. Vill inte plugga. Tar en näve skumtomtar och sjunker ner i soffan för att titta på Formel 1 med pappa. Flashbacks från barndomen, jag märker att jag känner igen nästan alla förares namn och vilka stall de kör för. Om jag hade varit lite modigare hade jag velat bli F1-förare, det verkar så sjukt kul!


Put your hands up

Godmorgon! Idag har jag disco-naglar och är allmänt glad. Nagellack från Urban Outfitters... Woop woop


Preach on!

Timbuktus texter är helt solklara och passar alltid! "Ta det lugnt" är helt klockren. Min personliga terapi. Hjärta på det.


Christmas in the city


07:58

Ont i halsen. Trött. Vill sova. Är i skolan...


En helt vanlig tisdagskväll

Idag blev jag påmind om att det är första advent nästa helg. Hur glad blev jag då på en skala från ett till tio? Jag tror ni vet svaret... Såhäääääär glad. Helt plötsligt gick matten helt fantastiskt bra, jag blev kompis med lilla derivata (förstår inte vad alla har emot henne..?). Jag firade mina framgångar med att smita in på Ica och köpa en burk peppisar. De får peppa upp mig lite i mitt pluggande om forntiden och Japans statsskick. Det och One Directions nya skiva.
 
Jag är absolut inget stort fan, har bara hört låtarna på radion och tyckt att "ja, det var väl svängigt", men alltså skivan är ju världens energiboost. Ni som känner mig vet att jag är ett stort fan av pojkbandsmusik, finns det något gladare än det?! Världens mest cheesy texter men sådant får man leva med, ibland får man sig till och med ett gott skratt.
 
Det enda som är negativt är att jag kommer att missa träningen ikväll eftersom jag låter som en apa på crack när jag pratar. Något elakt har satt sig i min hals och har suttit där hela dagen. Inte speciellt vältajmat med tanke på att två dagar med diskussioner i tvärgrupper och en lång, muntlig presentation ligger framför mig. Jag får smälla i mig 20 000 kubikmeter Lapacho-te och le & vinka. Tuta & köra. Dä bar' å åk'.
 
 

Dagen började dåligt men när det är dåligt kan det ju bara bli bättre...

Två lektioner på schemat, fysik och sedan fri träning på World Class på idrotten. Rätt så sweet att inte behöva stressa efteråt utan det blev långlunch och sedan lite grupparbetes-pluggande med mina snygga arbetskamrater. Sedan ringde J och tjatade och så åkte hon och jag på en mys-stund till Ikea. Ikea levererade. Julmust och lussekatt. Jag blev glad. Vi flummade runt bland allt julpynt, såg världens största julkalender (som var fusköppnad...) och köpte 17st stora ramar. Fyra väskor och tre stora, blåa Ikea-kassar senare satte vi oss utmattade på bussen. Jag kom hem till myskväll med familjen, hamburgare och Sherlock Holmes-film. En helt okej dag tycker jag.


Nostalgi

För några veckor sedan bad mormor mig att skaffa fram ett gäng foton att sälja på en julmarknad och idag har jag äntligen fixat dem (några av dem syns på bilden nedan...)! De kommer att säljas på julmarknaden i Café Sommarro utanför världsmetropolen Kisa om bara någon vecka. Det var galet svårt att hitta passande bilder trots min rätt feta bildbank, jag fotar ju helst porträtt... Att sälja porträtt på andra människor känns lite som att sälja människor. Kind of.

Det var en liten nostalgi-trip att gå förbi Rolfs Foto i Linköping och få bilderna utskrivna och känslan av att bära med sig kuvertet med alla bilder i är så sjukt härlig! Det är en helt annan sak att få se sina bilder "in action" istället för att de bara ligger och skräpar på hårddisken. Man kan likna det vid att köpa en cd-skiva istället för att klicka hem en ljudfil. Jag är helt klart FÖR att vi ska behålla cd- och fotobutiker. Den service och kunskap man får på plats är tusen gånger bättre än Apples kundtjänst kan jag lova!


Dränka sorger

Åh hjälp. Måndag igen och jag är lite halvpestig som vanligt. Jag vill bara sova ut ordentligt för en gångs skull i mitt liv men det hinner jag tyvärr inte med. Allt är nog under kontroll egentligen, det är bara att jag har lite att göra av precis ALLT. Försöker dränka mina sorger i kanel-te och julmusik.

Julen är något jag ser fram emot! Lite ledighet som man tillbringar med släkt och vänner bland julklappar, snö och nyårsraketer. Jag bara älskar julen. Jag har blivit lite jul-sjuk tror jag... Vill bara julhandla, slå in paket, lyssna på ännu mer julmusik, baka lussekatter, äta pepparkakor med ädelost, gå på glöggfest, göra julpyssel, baka ett pepparkaksslott med min favorit-fyraåring, julpynta, titta på gamla avsnitt av julkalendrar från min barndom och... ja, bara mysa helt enkelt. I vinter SKA jag lära mig åka skidor! Eh, ja, testa i alla fall, hehe. Tänkte klämma i mig lite te och några peppisar snart och på fredag kanske det blir en liten jul-trip till IKEA med min finaste vän.

Slänger upp en liten bild från disputationen i Malmö på mina ur-fina chicks!


Pearls for girls

Har ägnat ytterligare en eftermiddag på stan i jakt på kläder till Malmö-resan. Denna gång en desperat sådan eftersom vi åker imorgon. Linköping levererade inte. Jag blev sur. Hittade inte ett enda par skor som inte såg ut som farmors eller som gav mig svindel. Alltså allvarligt talat, det är ju inte snyggt med en klack i samma höjd som Empire State Building... Dessutom är det fett obehagligt! Jag får alltså helt enkelt försöka koka ihop en snygg outfit med de skor jag har hemma, spännande..! Som tur är har jag min räddare i nöden, min svarta långklänning från Cos, den slår aldrig fel. Hjärta på det. Dessutom hittade jag en ny liten darling att ha över klänningen. En helt fabolous kavaj med en halvt ton pärlor på från BikBok. Det kan komma att bli en fin-favorit... Om inte annat tänker jag rama in den och sätta upp den på väggen för det är den värd!


My best friend

Friends for life. En bild säger mer än 1000 ord.


Sthlm

Sitter på bussen mot Södertälje och Den Gyllene Måsen efter en dag i Stockholm. Har suttit ner så sjukt mycket idag, vill bara upp och springa! Just nu får jag tyvärr nöja mig med att sitta på bussen och mysa till det med naturgodis, film och mysigt folk. Det funkar.

Jag bara älskar Stockholm, ska för sjutton flytta dit. Bo i en sekelskifteslägenhet med parkettgolv och åka skridskor i parken. Hjärta.

De har parfymfri tvål på Rosenbad, bara så ni vet...


Man får vara som man är när det inte blev som det skulle...

Sitter vid köksbordet och smockar i mig blåbärspannkakor. Är så trött att jag skulle kunna somna med huvudet i tallriken här och nu. Första dagen efter ett lov är alltid tuff men alltså nu var det extremt. Satt kvar i skolan till fem och pluggade matte och stack sedan ner till stan i desperat jakt på festkläder till disputationen i Malmö som är på fredag. Jag antar att det förklarar det desperata i min jakt? Hittade absolut ingenting. Det enda jag hittade var en fin, guldig paljettjacka från MQ men den var såå inte värd priset. Allt resulterade i att jag blev både sur, ledsen och trött så jag tröstshoppade ett par favoritjeans och lite hårprodukter från Bellbox. Nu ska jag ta en kopp te och läsa en stund innan jag går och lägger mig. Det blir en tidig kväll för imorrn åker jag upp till Sthlm med skolan. Avgång 07.00. Från Linköping. Uppstigning: 05.00. Fuck my life


Superbästiga asgrymma rocker-gänget

Ytterligare ett dygn med mina fantastiska vänner har passerat. Ett galet dygn i Norrköping med restaurangbesök, filmkväll, godis, häng, skratt, donken-frukost, shopping, bus med J's kattunge, fika och galet mycket kollektiv-åkande. Helt amazing som vanligt. (Jag måste bara säga att jag är lite smått förälskad i en del gallerior, grymt fina strukturer och material!) Det blir en liten bild-bomb men det får ni ta

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3089592/images/2012/pic_50941c42e087c3694bfbb808.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3089592/images/2012/pic_50941c42e087c3694bfbb808.jpg" class="image">


Pratar i nattmössan

Mycket bilder på smink den senaste tiden märker jag... Allt kretsade kring kvällens fest som jag gissar håller på fortfarande. Jag fick tyvärr ta sista bussen hem eftersom jag ska upp och iväg till Norrköping med mina fina vänner imorrn. Sån't är livet, det kommer fler kvällar men mysigt var det iallafall! Nu ska jag tvätta av mig allt smink och somna till lite smått fantastisk musik av Damien Rice.

Hela min Black Swan-outfit blev tyvärr inte dokumenterad av mig, men det är inte hela världen. Ni kan iallafall få se hur sminkningen blev. Godnatt alla gosisar!


RSS 2.0