Headline

Idag har jag bara degat och segat i solen hela dagen, såå skönt! Jag har låtit hela kvarteret njuta av Krister Henrikssons allt annat än ljuva stämma när han babblade på om Harry Potter och hela Fenixorden. Nu är bussbiljetterna till Göteborg bokade och kvällsmackan väntar innan en kvällpromenad med min finaste Linn. God kväll!

Musik och fotboll i sommarkväll

 
Var och lyssnade på när syster och mamma sjöng och spelade. Blev lite stolt. Fotbollsmamma-varning. Nästan. På tal om fotboll: Ikväll tycker jag att lillebror ska vinna över storebror. Jag och mamma håller tummarna för Ronaldo och Co.

Sitta, stå, gå och... SHOPPA!

Har gått och stått och suttit väldigt mycket idag. Gick upp. Gick till bussen. Satt på bussen. Gick till Espresso House. Satt och pratade och drack kaffe med finaste pärlan Elise (i tre och en halv timme, behöver jag säga att kaffet blev kallt?). Gick på stan, länge. Gick till bussen. Satte mig på bussen. Gick hem. Gick ut på promenad. Nu sitter jag framför datorn.
 
 
 

En update av dagen

Inlägg Nº 130. Inget intressant här heller, mest bara en bekräftelse på att det jag skrev att jag kanske skulle göra faktiskt inträffade. Jag fixade med bilder, gav min kusin en visit, tog cykeln till biblioteket. Lånade två böcker, en hörbok och ställde mig på kö på två andra böcker. Jodå, jag är lokalkändis på Borensbergs bibliotek. Sedan handlade jag en massa konstiga saker och åkte hem och gjorde konstiga bakverk. Hela köket luktar apelsin och valnötter, på bänken står det tre burkar med hemgjord biscotti (som för övrigt tog alldeles för lång tid att göra, rekommenderas bara till folk med för mycket fritid...) och i kylen står en kaka gjord på halloncheesecake-smet varvat med brownie-smet. Feting-nöjd med mitt dagsverk.
 
Eftersom jag inte hade någon större lust att titta på en gapande x-dansbandssångerska leda allsång på en känd nöjespark så kunde jag checka av ytterligare en film på min lista. Nu har jag tittat på Trassel igen, denna gången med pappa. Citat från familjen Bryntes tv-soffa:
Jag: "Pappa kan du gissa vem som gör rösten till Flynn Rider?"
Pappa efter en stunds hmmande och funderande: "Är det inte han den där Måns Semmelröv?"
Ytterligare ett av hans smeknamn att lägga till på listan. Semmelröv är nästan lika fint som Ärkefjollan eller kanske Per Vers/ Per Gödsel/ Per Gödselstack.

Det här är ingen hjältesaga, det är inte legendariskt...

...ja du Timbuk, du har så rätt om detta inlägg, det är inte direkt legendariskt, inte ens intressant. Sitter och lyssnar på Timbuktus skiva "Pusselbitar" efter att ha tittat på "Love and other drugs", plockat ur diskmaskinen, borstat tänderna och tittat på "Mulan". En så kallad segar-dag och allt är regnets fel. Det blir väl lite pillande med bilder, en promenad till biblioteket för att låna en till True Blood-bok, baka någon ovanligt ovanlig och allmänt ovärd kaka eller något annat onödigt tidsfördriv. Man kan ju alltid försöka att vara effektiv en sådan här seeeeg dag. Nu har jag ju faktiskt druckit starkt kaffe och det brukar ju hjälpa...

Bride-shower

Var på en bride-shower häromdagen, med andra ord, en amerikansk möhippa. Basically går det ut på att man ska fika, ge den blivande bruden goda råd, presenter och uppmärksamhet. En viktig del lär också vara att ooooh-a och aaaah-a på rätt ställen (typ när hon öppnar presenterna). Det var... intressant? Nejdå det var trevligt och om mindre än en vecka blir det bröllop!

 
 

En midsommarnattsdröm


Ett så kallat snabbinlägg

Hade enorma problem att logga in nu. Undrar hur många gånger man kan försöka logga in innan kontot spärras, gör det ens det? Slutsats: Jag har för många olika konton, användarnamn och lösenord. Fick ett jobberbjudande på jobbet idag, ett fotojobb för ett företag som ordnar "modell-för-en-dag-sessions". Kul att få ett erbjudande men det tål att tänkas på... Just nu kändes det lite för oseriöst men som sagt, kul ändå att få frågan! Nu ska jag koppla upp mig mot hårddisken och ladda över, redigera och skicka bilder till folk. Kanske till och med publicerar några om jag får tid. Daniel Adams-Ray får kompa dagens arbete. Fint.

Fotografiska dag 2

Bilder från tisdagens kurstillfälle.
Bild 1: Linjer och former
Bild 2: Lugn
Bild 3: Dramatisk
Bild 4: Blickfång
Bild 5: Porträtt
 
 

Fotografiska dag 1

Slänger upp lite bilder från i måndags, olika övningar som vi skulle göra.
Bild 1: Helt fryst motiv
Bild 2: Panorering
Bild 3: Kort skärpedjup
Bild 4: Långt skärpedjup
Bild 5: Bild med budskap/berättande bild (måste innehålla minst en sko)
Bild 6: Händelse på väg hem från dagens kurs

Gråter på bussen

Sitter på bussen hem från Stockholm och gråter. Nej, inte för att jag måste åka från härliga Stockholm och alla nya vänner och allt fotande och kaffet på Fotografiska, min egna badrum, sushin och segelbåtarna, utan för att jag tittar på Trassel. Bästa barnfilmen någonsin! Den och Lejonkungen. Square. Jag grinar sönder när Molly Sandén och Måns "Mums-mums" Zelmerlöw sjunger en duett i skenet av svävande, japanska rislyktor. Åh så töntigt men helt faaabulous. Snart är jag hemma. Då blir det sömn. Efterlängtad sömn. Eftersom det ska bli sol på midsommarafton (!!!!!) så hoppas jag kunna plåta några riktigt nordiskt somriga bilder. Jag tänker: lätt sommarklänning, äng, mjukt solnedgångs-motljus och såklart en midsommarkrans. Jag tänker: snyggt.

Sthlm - första dagen

Stort grattis till min älskade mamma. Vi har aldrig förut firat vår födelsedag (ja för vi fyller år på samma dag och ja, du läste rätt. Jag var tydligen den bästa present hon någonsin fått, stackars mamma...) skilda åt men det har gått jättebra ändå. Kursen på Fotografiska är jätterolig och alla människor är så trevliga! Har 27 000 bilder på bilar och cyklar som åker fram och tillbaka som ska sorteras ut innan morgondagen, då läxan med de sju olika bilderna ska lämnas in. Några av bilderna kanske kommer upp här lite senare...



En gammal bild från mammas iPhone (som hon inte vet att jag har snott, hoppas hon inte blir sur...).

Grillad asiatisk prinsessa

Uppseendeväckande rubrik. Nu är det ju inte ordagrannt så det ligger till... men vad gör man inte för lite publicitet? Sitter nedsjunken i en soffa i Stockholm efter en lång dag. Anser mig nu vara ganska bevandrad i ett asiatiskt språk efter att ha hört en tre kvart lång konsersation på Swebus-bussen. Hjärndöd efter det. Efter bara 5 minuter i Stockholm blev jag kallad prinsessa så jag trivs som just en sådan! Nu ska jag förbereda mig inför morgondagen genom att kolla lite kartor och t-bane-tider och om en stund blir det söndags-lyx-middag med grillat. Solen skiner. En sån kväll!

Storstadsdjungel

Har någon slags förlamande känsla i kroppen (även kallad nervositet). Fotokurs på Fotografiska museet i hufvudstaden el Stockholmo väntar. Avgång imorgon. Försöker packa. Går sådär. Jag känner mig lite för virrig för det, plockar bara lite hit och lite dit. Laddar ned lite lungnande jazzlåtar till datorn för att förhoppningsvis coola ner mig lite. Känner mig lite ledsen över att löparskorna nog inte kommer att få plats i resväskan... Den blir nog aningen full med optik, långklänningar, sladdar, skor och annat krafs. Ska försöka att hitta något nätverk i djungeln av betong och stål så att jag kan updatera er om vad som händer. Annars får det helt enkelt bli en enda stor bildbomb på torsdag när jag är hemma igen.



Vakthund till grannens robot?

Det är inte direkt sommarväder ute, men det brukar det å andra sidan inte vara i skolavslutningstider. För jag tror faktiskt att några av de sista svenska eleverna slutar skolan idag. Sedan väntar sommarjobb för vissa lyckliga (jag tillhör den skaran). Vi är alla säkert relativt nöjda med våra jobb. Jag var det, ända tills imorse när jag hittade mitt dröm-sommarjobb... Läste i tidningen om en 20-årig linköpingsbo som fått Stockholms slappaste sommarjobb. Själv funderar jag på om det inte är hela Sveriges slappaste jobb. För i tre veckor ska denna tjej sitta i en park och vakta en robotgräsklippare. Ja, du läste rätt. Nej, jag skojar inte. Kraven: Att man ska kunna ställa upp en solstol, ta på sig solkräm och vara van vid sociala medier. Vad tjänar hon då på att slappa i tre veckor? Det kan inte vara mycket tänker ni. Så fel ni har. 16000 spänn. Nu för tiden finns ju dessa små äckligt mystiska robotar i varannan villaträdgård. Hm, kanske kan få vakta grannens...?


Ett annat säkert tecken på att sommaren snart är här är avslöjandet av vilka som ska medverka i olika sommarprogram. Allsång på Skansens lista var inte så imponerande så jag väntar med spänning på Sommar i P1s lista över sommarpratare. Avslöjandet görs idag kl.13.00 och jag gissar att du kan höra det på radion (P1). Nu tänker alla under 30: "P1. Vad pratar tjejen om? Det är ju stendött." Ja okej allt är inte jätteintressant men det gäller att plocka ut godbitarna. Jag laddade faktiskt ner en del av praten som podcaster och jag skrattar så jag nästan dör varje gång jag hör Josephine Bornebusch berätta om när hon lurade sin lillebror att gå tillbaka till djuraffären med sin döda hamster och be om en ny eftersom "den här var inte bra". Eller varför inte ta en liten stund med Daniel Adams-Rays ljuva stämma klingandes i öronen. Sommar i P1 = örongodis.

Slänger upp en liten pepp-låt som kanske kan lyckas locka hit sommaren.

#hållenstolpe

Stolp-kramandet har gått lite för långt när folk har börjat ta det på allvar. Jag skrattade ihjäl mig första gången jag såg bilderna för jag tänkte "kul och vansinningt knäpp grej". Sedan förstod jag att vissa människor faktiskt såg det som ett sätt att uttrycka sin frustration över det ukrainska målet. Där förstår jag inte hur man tänker. Visst var det kanske lite klantigt av Lustig men hade det verkligen ändrat hela matchens utgång om han stod lite närmare stolpen? Who knows? Inte jag för jag är ingen fotbollsexpert. Är måttligt intresserad. Råkade faktiskt kalla fotbolls-EM för hockey-VM häromdan. Det ger er kanske en inblick i hur engagerad jag är, hehe... Personligen har jag liksom inte förväntat mig att det ska gå speciellt bra för Sverige i fotbolls-EM. Jag förstår såklart alla supportrars besvikelse, jag är ju själv på top-10-listan över norra halvklotets största vinnarskallar, men att försöka hitta en syndabock tycker jag är dålig stil. Fotboll är en lagsport. För mig är det därför logiskt att alla hänger ihop och stöttar varandra, trots att någon gör fel. Vi är bara människor och det gäller även fotbollsspelare, hur osannolikt det än låter.

Living on the edge

Nyss hemkommen från låg- och mellanstadiets sommaravslutning i Folkets park. Stället var sprängfyllt med barn och familjer, alla i finkläder. Småtjejerna med de tillhörande lockade korkskruvarna (som man så gärna ville ha varje gång man skulle vara fin) såg ut som små änglar. Efter att ha sjungit alla tjugotre tusen versarna på "Flaggan vajar" drog syrran och jag med cyklarna ut på stora vägen. Living on the edge säger jag bara. Att köra i full fart på cykel (utan hjälm, badass) på en väg mitt ute på ett fält, vrålandes "Inte gör det oss ETT DUGG" för full hals, det ger sommarvibes! Sedan bar det hem till vännerna för att fira att smågrabbarna fått sommarlov. Det serverades kycklingpaj och maräng-jordgubbstårta i kvällssolen på altanen. Nu känns det äntligen som om det är sommar. Den enda baksidan var att Tyskland-Holland var det som visades på tv när vi kom hem. Vi som hade tänkt ta en titt på Spider-man två... så fick det bli ett blogginlägg istället.

Den lilla resan till CPH

Äntligen kommer bilderna från resan till Lund och Köpenhamn. Såg (och köpte...) så mycket fint. Här kommer en hel drös med bilder, ett litet utplock från det som fastnade på mitt minneskort.

Vill bara påminna om att alla dessa bilder tillhör mig, Emma Brynte, och de får ej kopieras, spridas eller på annat sätt användas utan min tillåtelse. Kontakta mig om det är så att du är intresserad av att använda bilderna.












Fantastiska tågstationer!













Interssant skyltning på Companys i Köpenhamn. Fångade både vuxnas och barns uppmärksamhet...

Dagen till ära var det karneval på Ströget

Som gjorde att vi smet undan på bakgatorna som visade sig vara mycket mer intressanta.





Köpenhamns coolaste hak. Inte så fräscht, men så häftigt!

Cykelstad? Jovisst.

Fantastisk lite hemlig innergård med jättefin konstutställning.

Dagens lunch. Världens godaste mackor med parmaskinka och mozzarella.





Fikastopp på Café Norden.



Systrarna köpte ros-plantor som väckte uppmärksamhet...

Peppad syster efter en hel dags shoppning.











Jordgubbar väntade när vi kom hem till huset i Sverige.

Gjorde och avnjöt kinamat till middag.

Surfare påväg ner i havet på söndagmorgonen.

Morgonpromenad på långbryggan.



Morgonpeppning? Checka här


12 kommande filmnyheter

Emma Sofia Brynte (läs jag) kommer antagligen att tillbringa mycket av sin lediga tid på biografen. Någon typ av media borde utse mig till sin filmexpert. Eller så borde jag skaffa ett biokort... Kikade runt på sf:s hemsida för att titta efter Les Misérables och hittade en hel drös med filmer som ser ganska lovande ut. Det blir ju bio ungefär en gång i månaden. Ja, jag vet vad jag önskar mig i fördelsedagspresent... Här kommer den fullständiga listan:
  • Snow White and the Huntsman (bioaktuell)
  • Prometheus (också den bioaktuell)
  • Ice Age 4 - Jorden skakar loss (27 juni)
  • The Amazing Spider-Man 3D (3 juli)
  • The Dark Knight Rises (25 juli)
  • On the Road (24 augusti)
  • Anna Karenina (7 september)
  • Savages (12 oktober)
  • Breaking Dawn - Part 2 (16 november)
  • Hobbit: En Oväntad Resa (12 december)
  • Den Store Gatsby (4 januari)
  • Les Misérables (18 januari)

Glammigt värre

Skulle vilja sjunka ner i soffan med en skål popcorn framför "Stolthet och fördom" eller någon annan liknande film man kan sova till. För efter bara en halv dags jobb är jag trött. Det är jobbigt att skura rent duschar. Så glamourös har min eftermiddag varit. Fast om jag ska vara ärlig så var det ganska skönt att få vara lite osocial och bara lyssna på musik i några timmar. Det är fördelen med att ha ett varierande jobb! Inga sura miner här inte. Rekar dessutom lite snygga kläder inför tisdagen då jag tar med mig syrran till stan. Det behövs shoppas lite innan min Stockholms-visit om exakt en vecka. Det ska bli så galet roligt!

En snabb resumé

Igår var det skolavslutning med tårtätande, finstämd sång och bränboll. På kvällen var det avslutningsfest/mys som resulterade i sex timmars sömn innan fruktig frukost (melon och ananas!), städning och en kort visit på KLARAs utspring. Efter att ha landat hemma sprang jag några varv i spåren innan jag laddade över många tusen (!!!) bilder till datorn. Nu tar jag på mig långklänningen och drar på min kusins studentfirande innan jag springer till barnvakteriet. Ett fullspäckat dygn helt enkelt.


SOMMARLOV!


Glada studenter med visselpipor och megafoner









Motorer till höger och vänster

Ett kärt återseende mellan mig och min rosa keps, som jag har längtat efter den! I eftermiddags åkte den på när jag tog en sväng med mamma och pappa i caben till Vadstena. Spanade in alla raggare, fulbilar, finbilar och allt annat man kan kika på där. Jag kan tipsa om att mintglassen med chokladbitar som finns i kiosken vid äventyrsgolfen är fin. Insåg att jag vill ha en liten, gammal, röd sportbil (läs Ferrari) när jag har införskaffat det ljusrosa kortet som ger så otroligt många vuxenpoäng (även kallat körtkort). Eller en Aston Martin. Kan också fungera. Eller en vattenskoter. Som att köra motorcykel, fast i vatten. Ingen risk att trilla och slå sig jättemycket, lite vatten har ju ingen dött av. Det ser hursomhelst galet roligt ut! Borde skrivas upp på min födelsedagsönskelista...


















Just grilli'n

Bjuder på lite bilder från en grillkväll med fina vänner. Bättre sent än aldrig! Man får ju passa på när man är ledig.


Pyromanen

Obscena gester vid matbordet.

Obscena miner vid matbordet



Stilig vän med slips dagen till ära!

Fyra apor. En stor och tre små. Alla söta - men i olika bemärkelser...

Ehm... ja...


Friends


No one could ever know me, no one could ever see me.
Seems like you're the only one who knows what it's like to be me.
Someone to face the day with, make it through all the rest with,
Someone I'll always laugh with, even at my worst, I'm best with you.

It's like you're always stuck in second gear,
Well, it hasn't been your day, your week, your month, or even your year.

But, I'll be there for you, when the rain starts to pour.
I'll be there for you, like I've been there before.
I'll be there for you, cause you're there for me too...

Jag hjärta John

"Love ain't a thing, love is a verb". John Mayer har så rätt. Hans nya skiva Born and Raised släpptes häromveckan och finns på Spotify nu. Sitter faktiskt och lyssnar på den as we speak och det är lika bra som vanligt. Favorit-skivan Battle Studies spelas flitigt på min iPod. Bästa pluggmusiken, lätt! Måste nog införskaffas i cd-format 'cause that's the real thing.


RSS 2.0