Karlavägen 75

Om jag tar en tur till Stockholm i höst vill jag smita från det gråa höstrusket.
Kliva in i en varm och mjuk värld av färg och ljus. In på Foam och ta en kaffe.
 
 

Let's make some plans for the fall

Sitter och kikar på olika bloggar, både mina vänner, förebilders och alla stilikoners. Så fantastiskt kreativa och härligt positiva alla är! Jag hoppas kunna samla på mig både uppslag och ideer och även tid att hinna genomföra dem... Vill hitta den rätta höstkänslan och jag tror den kommer med stickade tröjor, ljus och massor chai-te. Jag ska jobba häcken av mig under veckorna så att jag hinner ta det lugnt och bara göra saker jag har lust med på helgerna. Första målet att se fram emot är höstlovet då jag hoppas på islandshäst-ridning med mamma, spelkväll med grabbarna och kanske en tur till Stockholm. Åh vad jag längtar!

Second time around

Satt med min dator i skolan och skulle skriva labrapport. Satte på Spotify. Såg Timo Räisänens nya album. Slog på den. Blev glad. Vilken fantastisk skiva! Jag hade inte så höga förväntningar måste jag erkänna men den var riktigt bra. Jag har såklart hört låten "Second cut" x antal gånger på P3 sedan den singeln släpptes med det kändes som att det fanns mer potentiellt singelmaterial på skivan. Härligt peppande pluggmusik!
 
Annat jag är nyfiken på just nu är Mumford and Sons nya platta "Babel" som släpptes i måndags och Muses skivsläpp av " The second law" nästa tisdag (den 2 oktober tror jag...). Den sistnämnda skivan finns att tjuvlyssna på här.
 
"Madness'"Video Shoot
Photographer: Tom Kirk.
Hämtad från Muses hemsida muse.mu.
 

Hösten hälsar på

 

Goodness in my head

Ber om ursäkt för uppehållet som råder just nu, har lite personlig idétorka och jag tror ingen har lust att läsa om hur mycket plugg jag har..? Istället kan jag passa på att berätta att Danny Saucedos nya singel släpps digitalt imorgon - "All in my head". Ytterligare rolig fakta är att han är statist i filmen "Ondskan" där han står och hejar på slagsmålet. Bra film förresten. Läskig, men bra. Detta leder mina tankar till dagens diskussion och jag kan ju passa på att ställa en fråga som kommer att göra er sömnlösa; Föds människor onda eller goda? Personligen har jag funderat färdigt och ska nu sova gott. Kryptiskt svar, oh I know.

Till alla er som har tjatat ut Icona Pop

Snälla kära människor, gör inte Icona Pop till något slags one-hit-wonder utan lyssna lite mer på deras gamla låtar tack. Jag vet att det inte finns så värst många men snälla sluta gör "I love it" till en hemsk fest-plåga. Jag står nämligen inte ut. Kan uppmuntra er till att lyssna på P3 istället som nog var först med att spela Icona Pop redan förra året...
 

Slussen 2012-06-18 17:45:35


Flowerpower

I höst satsar både Balmain och Dolce & Gabbana på guld och brokad i sann barock-anda. Det sistnämnda modehuset har även låtit höstens bågar gå i samma stil. Guld och slingrande blommor kringlar runt modellernas ögon och minst sagt förgyller sin omgivning i höstsolens sista strålar.
 



Torsdagspepp?

Torsdag kväll... usch. Försöker tänka såhär:
 
 

Sara Summer Sunset Snapshot


Hänga runt, glida runt, låna pengar

 
Jag har turen att ha mini-helg nu, studiedag både idag och imorgon. Det enda produktiva jag har gjort är att plugga lite matte. Ytterst lite. Igår dumpade jag och fina Amanda matten efter två timmars plugg och tog en omväg hem från skolan. Turen gick förbi Hemmakväll. Vi köpte nya Ben and Jerry's, hoppade på stadsbussen och överraskade August som var hemma och sjuk. Fett värt och väldigt impulsivt. Sedan blev det en hemmakväll med varma mackor, popcorn och Twilight-film för vår del. Imorse gick jag upp ovanligt tidigt och bakade scones och gjorde smoothie med mango och hallon till frukost till "Sleeping-Beauty-Manda". Sedan dess har jag basically inte gjort något alls. Jag borde ägna de sista två timmarna innan box-träningen åt något produktivt, så tjingeling. End of discussion. Good bye.

Urban Street Style Sthlm


The Killers

Såg The Killers-sångaren Brandon Flowers på Skavlan och sitter just nu och lyssnar på det Las Vegas-baserade bandet som var oväntat bra live. De besökte talkshowen för att göra pr för sin kommande skiva Battle Born som jag tror släpps om tio dagar, alltså den 18 september.
 

Jennifer Pt. 2


Jennifer Pt. 1


Farligheter?

Hoppar högt över att det äntligen är helg. Det firar jag genom att läsa böcker om farliga färger och äta godis som är farligt gott. Allt rosa. Har kommit på att jag gillar rosa. Konstigt nog... Boken "Rosa - den farliga färgen" av Fanny Ambjörnsson innehåller intressant läsning om hur färgen rosa har påverkat och påverkar oss och om varför så många har så starka känslor för just rosa. Dessutom blev jag så galet sugen på godis såhär till helgen och upptäckte att det fanns Jellybeans att köpa i lösvikt på ICA. Oh happy day, jag bara älskar amerikanskt godis som m&m:s och just Jellybeans. Nu ska jag plugga lite biologiglosor innan jag tar en sväng ute i solen med Jennifer, sedan myskväll hemma. Åh äntligen välförtjänt helg. Sömn och sånt. Ohyes.
 

Foto-projekt?

Planerar att rulla igång ett foto-projekt med min fina vän och stockholmstös Julia. Allt för att satsa mer på fotograferandet genom att göra olika fotouppgifter och skicka till varandra för respons. Nästan precis som vi gjorde på kursen på Fotografiska där vi träffades i somras. Sweet säger jag bara.

Saknar nätter som dessa...

Saknar de sena sommarnätterna i ett kallt tremannatält ute på en lerig åker tillsammans med världens hetaste brud. Snyggare kan inga vara!

Neon lights

Drar mig snart till höstens första box-träning i mina nya knallrosa strumpor som får lysa upp i höstmörkret och göra mig lite mer pepp. Finns att köpa i set om tre på hm för ungefär 80 spänn skulle jag tro.

Colour your ride

Jag är inget stort fan av att cykla men hade jag en sådan här cykel skulle jag använda den jämt. Hur snyggt är inte detta? Jelly Bean Bikes gör cyklar som är något utöver det vanliga och du väljer själv hur du vill att din cykel ska se ut! Tyvärr ligger tillverkningen i Melbourne och de skeppar inte utanför Australien och Tasmanien så vill du ha en får du helt enkelt ta en trip till Oceanien, köpa din cykel och boka en extra plats på flyget hem... Om du känner dig riktigt generös så kan du köpa ett presentkort och låta din vän designa sin egen cykel. Om du (som jag) inte har råd, inte vill åka till Australien och redan har en bra cykel så kan du ändå roa dig med att designa cyklar i alla möjliga färger och utföranden på Jelly Bean Bikes hemsida. Colour your ride!
 

Bild: instylemag.com.au

RSS 2.0