Sweet dreams

Jobbar 24-7 just nu känns det som och har därför tyvärr inte tid att blogga på allvar. Har inte ens tid att borsta håret som bilden visar, haha! Ska ta och sova nu för imorgon börjar jobbet 7.15. Det vankas bröllop på jobbet så det vore kanske idé att duscha och sminka sig ordentligt på morgonen... Natti på er finisar.


I am

So far from perfect, thought life was worthless, until you showed me who I am. Not here by mistake, no luck only grace. I'm on my way to who I am.


Tea part three

En riktigt värd dag! Började med åtta timmars intensivt jobb, fika med familjen när jag kom hem, promenad/löparrunda med syster och sen snabbt hem för en snabb fix innan Linn kom och hämtade upp mig med bilen. Körde in mot stan för lite bio och kvällsmys. Köpte biljetter till Hangover Part III och satte oss på Cioccolata för att "vänta". Inplanerad väntetid. Även kallad kvalitetstid med världens största kopp chai-te medan regnet smattrade mot rutan. Flera timmars prat med min fina vän gjorde mig så lycklig! Dessutom var filmen fruktansvärt rolig! Jag hade så låga förväntningar att i princip allting var roligt och det känns som att jag kommer ha lite träningsvärk i magen imorgon om jag säger så... Ska gå och sova om en stund, tänkte tillbringa morgondagen med att chilla galet om det blir sol. Om inte så ska jag traska iväg till banken och fixa i ordning mitt vuxenliv. Man kan ju i alla fall försöka, haha. Men för nu: ciao (eller Chow som vi säger...)


Sommartider


Tumblr + FrameMagic


Superman

Okej förra inlägget blev fail med tiden men mobilen krånglade och jag är inte direkt någon superwoman... På tal om superpeople så sökte jag på Spotify efter låtar med titeln "Superman". Kom upp jättemånga mysiga låtar. På tal om mysiga saker så åkte jag hem till finaste Joel efter jobbet. Han bjöd på te och popcorn, vi snackade lite och tittade på ett avsnitt av Nip/Tuck. Kommer antagligen att börja följa den serien slaviskt efter detta... Jag kommer förlora mitt liv, som alla andra serienördar före mig. Hur som helst var kvällen supermysig och dagen har varit superfin. Hoppas på strålande sol i morgon när jag ska göra absolut ingenting. Kanske läsa ut en bok och laga lite mat innan jobb framåt eftermiddagen/kvällen. Super-sommarlov helt enkelt.
 
(Ja, andra låten är soundtracket från Scrubs. Ja, jag erkänner, jag blev lite såld på Scrubs häromnatten.)
 
 
 

Det känns perfekt

Yeeeeeesssss! På väg hem från Motala och en anställningsintervju och JAG FICK JOBBET! Typ personlig assistent några timmar i veckan som extrajobb. Det börjar i slutet av sommaren strax innan min anställning på sommarjobbet går ut så det känns faktiskt helt perfekt. Solen skiner, ska käka och ut och springa/gå innan jag jobbar några timmar i eftermiddag. Efter det ska jag förhoppningsvis träffa några kompisar och hänga lite i kvällssolen. Jag är så lycklig just nu.


B-day

Har haft en allmänt fin födelsedag. Stort tack till alla som har hört av sig via Facebook, skickat sms, ringt och hälsat på. Ni är så otroligt fina och betyder så mycket för mig! Nu ska jag snart gå och sova för i morgon ska jag på jobbintervju om ett jobb som jag antagligen kommer att börja på i höst. Kvinnan som ringde upp i förmiddags lät väldigt positiv och det verkade på henne som att jag redan fått jobbet så jag hoppas att allt känns bra i morgon. De första veckorna på hösten lär bli intensiva med två extrajobb, avtentning av en kurs och uppstart av gymnasiearbetet. Det blir mycket men det ska bli jättespännande! Får hoppas att allt blir som det ska bara... Men först kommer sommaren som faktiskt knappt ens har börjat. Känner på mig att resten av detta år kan bli riktigt, riktigt bra.


Zzzzzzzzzzzzzzz

Jag är verkligen för trött för att sova. Igår var det skolavslutning och på kvällen var det fest hos Michan med min underbara klass. Det var verkligen asroligt, det här sommarlovet och den här avslutningen var verkligen efterlängtade! Dock har roliga saker sina baksidor... Jag sov mellan fyra och halv nio för sen var det bara upp och göra sig i ordning innan firande av världens bästa syster som tog studenten. Plåtade urspringet i ösregn och kom hem som en dränkt katt. Har sedan dess hjälpt mamma att fixa hemma och försökt vara social med alla ca.50-60 gäster som var här. Supertrevligt men jag är aningen trött. Trots det gick jag ut på en promenad i kvällssolen och lyssnade lite på Oskar Linnros och Melissa Horn i ca. två timmar. Hann lagom landa hemma och klämma i mig en bit tårta till kvällsmat innan finaste Linn hörde av sig och ville ses så vi tog ungefär en timmes promenad. Var hemma strax innan tolv och höll på att dö av trötthet. Sitter på sängen och har ingen aning om varför jag fortfarande är vaken. Mina ögon svider. Aj.

(Måste verkligen sova nu)


Chaos

Jag orkar bara inte mer.
 
Tittade på nyheterna med pappa och slogs av att 95% av alla nyheter är ren och skär skit. På flera håll runt vår planet svämmar städer över av vatten till följd av bland annat skövling av regnskog och hela städer kanske behöver flyttas till en annan plats. Regimen i Syrien förtrycker sin befolkning och äldre svenskar får inte den kärlek och omsorg de behöver på grund av brist på både tid och pengar. Miljontals människor svälter. Hundratusentals är på flykt eftersom deras hem blivit förstörda eller att de har hotats till livet på grund av sina åsikter. Ungdomar går arbetslösa och oroar sig för lösningar med bostäder. Jag oroar mig också. Jättemycket. Hur sjutton ska allt fungera? Ska allt bara lösa  sig som genom ett trollslag? Antagligen inte.
 
Jag är ingen pessimist. Visst, ibland är jag tråkigt realistisk men jag har ändå hoppet om en bättre framtid kvar. Jag hoppas, önskar och vill så innerligt tro att allt kommer att ordna sig men HUR ska vi egentligen orka? Ärligt talat är jag ganska arg på tidigare generationer och en del av de människor som bestämmer nu. Många av dem tar inte och har inte tagit ansvar för sina handlingar, trots att de vet vilka följder deras beslut skulle leda till. Egentligen så lassar de bara över all skit på oss i den yngre generationen, ungefär som Bush gjorde när Obama tog över makten i USA. "Var så goda, nu får ni ta över det sjunkande skeppet, hoppas verkligen att ni kan göra mirakel". No pressure.
 
Hur ska man då orka kämpa när man egentligen bara vill lägga sig ner och långsamt dö? Jag förstår verkligen människors likgiltighet inför till exempel miljöförstöring. Problemet har blivit så stort att det känns helt hopplöst och beslutsfattarna sköter inte sitt jobb eftersom det oftast inte fattas några beslut alls. Jag vill ändå göra något och hoppas och tror att andra människor fortfarande har kvar viljan att förbättra vår värld. Annars kan vi lika gärna lägga oss ner och dö här och nu. Fast vet ni vad? Det ska vi verkligen inte göra. Vi ska minsann ta fram vår fighter spirit och visa för världen vad vi kan åstadkomma. Har vi inte kommit så långt att vi borde kunna lösa problem och konflikter utan att själva behöva lida? Det kan jag tycka... Jag tror att vi måste göra fred, frihet och trygghet till mål i våra liv och fräscha upp begreppet "hållbar utveckling" som skolan långsamt håller på att döda allt intresse för genom dålig undervisning.
 
Det är dags att ta sig i kragen och vakna upp ur den falska bubbla av sprudlande glädje vi ibland stänger in oss i. Titta bara på nästa nyhetssändning och se själv. Reagera. Agera. Vi behöver inte fler kallduschar nu.
 
 
Bilder av fantastiska Hanna Viktorsson från min Tumblr

Photoshop Elements 11

Har precis installerat mitt nya PS Elements 11 på datorn. Testkörde lite och det fungerar riktigt bra! Jag har tidigare inte redigerat mina bilder speciellt mycket utan istället bara publicerat det material som faktiskt var bra redan från början. Det kommer antagligen inte att ändras, jag kommer fortfarande att vilja ta så bra bilder som möjligt när jag står där med kameran i handen. Fördelen med att ha ett schysst redigeringsprogram är att kunna fixa till små fel och ibland kanske rädda en bild som har lite tokig exponering eller fel vitbalans men som innehåller ett schysst motiv. Jag kan bara visa ett exempel på en snabb redigering av en bild som ärligt talat var ganska fruktansvärd från början.
 
Före:
 
Efter:
 
Visst, bilden tappade lite av stinget men den blev betydligt behagligare att titta på och den där äckliga orange-gula tonen försvann. Jag kan dock såhär önska lite mer kontrast för att lägga fokus på de mörka ögonen och för att visa på de olika nyanserna i håret. Hur som helst var det ganska roligt att kunna få ha mer kontroll under redigering, mer kontroll än de enkla gratisprogrammen kan erbjuda. Kan varmt rekommendera PS Elements (som är en lightversion av PS-originalet) - stora möjligheter för en mindre summa pengar.

Not so breaking news

Köpte mig en ny kamera förra veckan och den är totally FAB! Sååå mycket roligare än den förra. Har testat lite men ingen seriös plåtning ännu. Hade hoppats kunna ha det med syrran/en kompis nu i helgen men nu blev det tyvärr inte så. Tänkte försöka klämma in det någonstans nu i veckan som kommer eftersom jag förväntas vara studentfotograf nummer 1 om ungefär en och en halv vecka... Måste nog verkligen försöka klämma in det, jag är ju så otroligt busy den kommande veckan! Eller..? Nej, jag är typ färdig med skolan. Har fått alla betyg och chillar mest bara runt nu för tiden. Jobbar i och för sig på min fritid och fixar inför studenten men det känns ganska lugnt. Tyvärr är ju ingen annan färdig ännu. Börjar smått förstå varför alla pensionärer är så sällskapssjuka...


RSS 2.0