emmabrynte.tumblr.com


Har inte haft tid/orkat att jobba på 30 day challenge, det har hänt så mycket. Återkommer så snart jag har tid/lust/ork. Håll till godo med min tumblr så länge!

#15 - Written in the stars?

Jag köper egentligen inte grejen med astrologi, tycker ofta att horoskop är skrivna på ett väldigt brett sätt så att man kan tolka in allt möjligt och därmed se likheter mellan horoskopet och det egna livet. Trots detta måste jag säga att beskrivningar av mitt stjärntecken är ganska lika min personlighet. Har klippt ut lite texter om Tvillingarna från Veckorevyns Astroblogg. Vissa saker stämmer in väldigt bra på mig men sedan har jag självklart fler egenskaper som det inte nämnts att den typiska Tvillingen har.

 

Tvillingarna är känt som ett ytligt och uppmärksamhetsberoende tecken. Det här har till stor del att göra med just det här behovet av nyheter, men beroendet kommer också av att Tvillingarna är beroende av att veta saker. Och det behöver inte vara på detaljnivå alls, utan det är snarare en känsla av att se hela bilden och förstå hur allt hänger ihop som tilltalar Tvillingarna. De är ofta sociala proffs, de har sällan problem med att mingla och andra uppfattar dem ofta som både pratglada och klyftiga samtidigt. Tvillingarna älskar att dejta. Uttalat eller inte så är de riktiga suckers för att träffa nytt folk, speciellt potentiella beundrare, och en Tvillings inställning till ett dejt-förslag är oftast ”why not!”.

Trots att de är bra på att känna av sin omgivning och anpassa sig till nya situationer, har de också svårare att släppa andra nära och vara mer intima. Deras tendens att se världen objektivt, samtidigt som de är sociala proffs, gör dem ibland till riktiga gåtor – en annan anledning till att de ses som individer med två sidor. Men framför allt älskar Tvillingarna att skratta och att vara nära en Tvilling är sällan, nästan aldrig, tråkigt. De är öppna för alla idéer, människor och filosofier – och dömer sällan andra. Istället vill de bara veta och förstå mer, mer och mer. Tvillingen har svårt att avsluta saker och försvinner lätt upp i samtalet, promenerar med dig hem eller verkar helg enkelt inte vilja säga hejdå.

 

Nyckelord: nyfikna, flexibla, pratsamma, mentala, lyhörda, sociala, ytliga, följsamma, rastlösa

Säsong: Våren

Vill kommunicera: Sms, telefon, mail, instagram, facebook, twitter, vad som än finns tillgängligt.

Typiskt Tvilling-attribut: Små men uttänkta detaljgrejer som utmärker sig. Ett läppstift i annorlunda färg, oväntade smycken, gärna armband. Men absolut inte allt samtidigt. Klär sig gärna monokromt.
 
Snackig multitasker: Många Tvillingar har överfulla kalendrar och lika många intressen, och är ofta förvånande bra på samtliga. Att gå från skrivande till musicerande på en kvart är inget problem, utan snarare som tilltalar Tvillingen.

Tänkbara yrken och arbetsområden: Journalist, skribent, programledare, översättare, guide, lärare, försäljare, informatör.

#14 - Today's outfit

Har ingen dagens-outfit-bild eftersom detta inlägg känns överflödigt. Jag hade som nästan alltid på mig svarta jeans och en enkel topp. Just denna var en vit t-shirt. Satsade som vanligt på ett stort halsband. Kör på ganska avskalat men skulle vilja vara lite mer stylish. Fast just nu pallar jag inte. Har redan bytt om till mjukisar och en svart tröja.
 
 

#13 - Body talk

Som alla andra människor är jag inte helt och hållet nöjd med min kropp. Det där går självklart upp och ned i perioder (som det gör för alla). Vissa dagar och i vissa situationer är jag bekväm med min kropp och mitt utseende och andra dagar vill jag helst bara dra täcket över mig och försvinna. Jag har aldrig varit speciellt smal, redan som liten var jag enligt mormor "rätt mullig och glad". Det kan nog delvis stämma fortfarande. Jag är inte direkt smal men jag mår inte dåligt över det hela tiden. På senare år har jag blivit mer medveten om min egen kropp och insett att jag behöver träna. Träning är en rätt viktig sak för mig eftersom jag har väldigt lätt för att gå upp i vikt. Jag tränar för att må bra och tycker att jag ser resultat under perioder när jag sköter det ordentligt (dessutom har jag faktiskt ganska starka muskler under det där mulliga). Mitt problem är nog egentligen inte träningen utan maten... Om ni missat det så är mat ganska jättegott faktiskt.
 
Det är nog min kroppsform (och min enorma dubbelhaka) som är det mest känsliga för mig, annars är jag rätt nöjd. Jag trivs med att vara 157cm kort, ha storlek 35 i Converse och jag trivs med den där lilla skrattgropen jag har under hakan. Det är de där små sakerna jag tycker att vi ska vara stolta över. Det fina är ju att vi alla är olika.
 
 

#12 - Can't handle

Can't handle hur snygga dessa män är/var. Gud var uppenbarligen på bra humör när han skapade dem. Vill tillägga att allt inte ligger i utseendet och att jag är övertygade om att de är/var fantastiska personer.
Mathias Lauridsen

James Dean

Ed Westwick

Caio Cesar

Austin Butler

#11 - My family


En av de få familjebilder jag äger. Tagen på Santa Cruz Beach Boardwalk i Cali 2004. Saknar det stället och Sara, om du läser detta ska du veta att vi saknar dig. Kram

#10 - Shuffle

En lista över de tio första låtarna som spelas när jag sätter på shuffle på min Spotify-lista "Sött, surt, salt". Helt sanningsenligt bara så ni vet. Ärlighet och transparens. Varsågoda för en glimt av mitt ytterst privata liv.

Take another little piece of my heart - Dusty Springfield
Fuck you - Maria Mena
Requiem - Ulrik Munther
Folding chair - Regina Spektor
Anklebiters - Paramore
Undressed - Lloyd Cole
Round it goes - Hoffmaestro 
We are - Ana Johnsson
Euphoria 2013 - Adolf Fredriks musikklasser och Loreen
Try - Lissie Dancefloor Disaster


#9 - We don't need no education

Är så himlans trött på skolan. Det rullar på men det är segt, jag går bara och väntar på att åtta månader ska flyga förbi så att jag kan få ta studenten och vara arbetslös och fri från plugg för första gången på tretton år. Det känns både lite härligt och lite läskigt. Det enda jag vet om är mitt liv som studerande. Vad ska jag göra med min fritid när jag är färdig med det menar jag? Att plugga vidare känns just nu inte som något alternativ. Jag är trött på det nu. Vill jobba med något praktiskt jag tycker är roligt och uppleva nya saker. Se nya platser och träffa nya människor. 

Jag tycker att skolan är viktig. Jag tycker att eleverna ska passa på att ta tillfället tillvara att lära sig nya saker, även om motivationen ibland kan vara bristande... Just nu har det dock nått sin gräns. Skolan är inte längre allt för mig. Den var det ett tag, jag blev ledsen om jag fick något lägre än det högsta betyget och sådär. Så är det som sagt inte längre. Jag har insett att det finns andra saker jag prioriterar högre och även att det finns andra vägar till drömjobbet och ett lyckligt liv.

På tal om andra vägar till drömjobbet än genom platsen bakom skolbänken så har jag gjort en intervju med min kusin Danne till ungdomstidningen Signerat Ung jag jobbar med i skolan. Den är färdig men ska nu bearbetas och tryckas så jag måste tyvärr vänta med att kasta av skynket från den. Jag får be att återkomma med intervjun eller så får ni grabba ett pappersex av tidningen när den kommer ut.



#8 - Dagens mat

Denna uppgift är så ovärd för hur kan någon rimligtvis vara intresserad av vad andra människor har ätit under en dag? Hur som helst. Jag har ätit:
 
Frukost: yoghurt, en knäckemacka och ett glas juice
 
Fika: Kaffe och två små kakor
 
Lunch: Ugnsstekt potatis, kött, kall sås och grönsaker
 
Mellanmål innan kvällens träning: En knäckemacka och en satsuma
 
Sen lär jag väl käka standardmålet efter träningen: keso och frusna hallon och ett stort glas vatten.
 
Så, där har ni dagens mat. Söker man på "food tumblr" på google får man spännande resultat kan jag lova... Detta är ett exempel:
 
 
 
 

#7 - Fem störiga saker

  • Människor som tuggar ljudligt - jag tappar själv matlusten
  • Människor som aldrig kan bestämma sig - spelar ingen roll om det handlar om små saker som vilken film man ska se eller om det handlar om större saker som relationer
  • Människor som grovhånglar in public - fint att ni älskar varandra, but please get a room
  • Okända människor som inte säger vad de heter när de ringer - klarar inte av simpel oartighet
  • Människor som sjunger med i låtar fast de inte kan texten - behövs ingen närmare förklaring

#6 - Go with the flow

Jaha idag ska det handla om mina åsikter kring mainstream musik. Alltså jag kan tycka att det är helt okej att bara flyta med strömmen bara man kan stå för det. Personligen har jag en väldigt blandad musiksmak och är något av en allätare. Lyssnar mycket på P3 så därför hör jag ju en hel del mainstream popmusik men att det är just P3 breddar nog ändå min smak. Det kan bli ganska mycket indie emellanåt... Ja, nej jag har inget emot slätstruken, plastig popmusik. Ibland älskar jag det rentav. Försöker att lyssna på det jag själv gillar och bryr mig egentligen inte så mycket om vad andra lyssnar på. Det enda jag kan önska med mainstream-låtarna är att de skulle få lite djupare texter. Vi har hört nog av la-la-love och liknande, tack. Vore roligt om fler olika genrer spelades mer i radion så att folk kan bredda sin smak och hitta det just de gillar! Älskar att få tips på bra musik så om du har något får du mer än gärna slänga in en kommentar. I övrigt är det tack och godnatt. Det blir en lång dag imorgon

#5 - Ex factor

 

#4 - Bullets

What if I don't want to bullet my day? Den har inte ens varit bra så det tycker jag att vi skiter i. Vi kan skjuta en liten bullet i huvudet på oss istället. Usch, idag är en sådan där dag när jag blir provocerad av höstmys. Vill bara ha sol, värme och ljus. Jag har, som ni förmodligen ser, uppdaterat designen lite snabbt (om inte, tryck f5). Nu är den deprimerande höstig och hipster-aktig men jag gillar den, så suck it up. Usch vad jag har tråkig attityd idag, hur kunde det bli så? Jag var perfectly happy imorse i min tubhalsduk av svart fuskpäls, sittandes i bibliotekets mysiga cognacsfärgade Ägget-fåtöljer, pluggandes och snapandes vid den jättestora glasväggen. Jag älskar stadsbiblioteket på morgonen. Nu lyssnar vi på "Bullets" tycker jag för den är bra. Hejdåbajs
 
 

#3 - Books

Dagens tips är att läsa böcker. Gå till biblioteket imorgon och låna en bok. Du lär inte bli besviken så länge du väljer en bok med snyggt omslag. Folk säger att man inte ska döma en bok efter dess omslag men det säger jag att man ska. Om det inte är en snygg/intressant framsida så kommer boken inte vara 100% bra. I övrigt finns det väldigt många bra böcker. Jag är en bokslukare, älskar att läsa, måla bilder i huvudet och fly undan till en annan värld. Tja, tips på bra böcker... Nästan allt är ju bra eller duger åtminstone. Klassiker är nästan alltid värda att läsa (så länge det inte är Jane Austen för då kräks jag). Annars tycker jag att man ska läsa The fault in our stars av John Green, Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell, The host av Stephenie Meyer, Bibeln av alla möjliga författare, Arvtagaren-serien av Christopher Paolini (fruktansvärd underskattad serie som har fått ett dåligt rykte på grund av den helkassa B-rullen som gjordes för ett antal år sedan) och en hel drös annat. Börja med att plöja igenom alla de där så kan jag ge er fler tips sen. Fram till dess har ni att göra, trust me. Seså choopchoop, iväg med er till biblioteket.

#2 - Something I feel strongly about

 
 
 
Denna bild får inleda detta, kanske något provocerande inlägg...
 
Jag är bara trött på människor som är osäkra och nästan ber om ursäkt för sig själva. Ingen får i dagens Sverige uttrycka sin egen lycka och framgång för då är vi ju sådär otrevligt osympatiska egocentrerade människor. Istället förväntas vi gräva ner oss själva i skit upp till halsen och svälja positiva kommentarer och tankar om oss själva. Inte konstigt att alla går runt och mår dåligt. Vi får ju aldrig känna oss duktiga, smarta eller vackra.
 
I skolan och på jobben får vi aldrig vila och ta en stund åt att glädjas över våra prestationer, utan vi ska ideligen börja rulla ett nytt blyklot uppför en backe brant som stupet i Balder. Vi strävar vi hela tiden mot något bättre. Räcker det aldrig?! När ska vi inse att vi kanske är nog, vi kanske rentav är ganska bra, kanske helt fantastiska, just precis som vi är. Det spelar ingen roll hur väl vi presterar, hur starka vi är eller hur smala våra midjor är. Vi har alla ett extremt stort värde bara eftersom vi är de vi är. Ingen annan är som du. Kan du inte bara inse det och för en gångs skull vara lite stolt över dig själv?
 
Jag tycker inte att osäkerhet är charmigt eller sexigt. Tvärtom. Det är ganska osmickrande. Jag gillar när människor vågar visa upp sig och verkar vara bekväma i sig själva. Något jag nog aldrig kommer att förstå är varför unga tjejer ska se ner på sig själva. Jag kommer heller aldrig förstå varför vissa killar verkar tända på det. Jag är verkligen ingen ultrafeminist eller manshatare, jag förstår bara inte varför det förväntas av tjejer att de ska vara så blyga och osäkra. Okej, visst, jag vill inte att folk ska springa runt och slå sig själv på bröstet som en apa bara för att de har lämnat in en skoluppgift i tid eller lyckats deklarera eller stava till någon konstig fransk maträtt. Det är inte det jag menar.
 
Det jag menar är att det borde vara mer okej att skryta lite över sig själv. Folk runtomkring måste kunna ta det utan att själva känna sig förolämpade eller dåliga. Vi borde istället lära oss vara lyckliga för den personens skull. Om vår ovilja att ge dem en high five beror på avundsjuka föreslår jag att vi alla tar och rannsakar oss själva, tar oss i kragen och tar tag i våra liv och följer den personens exempel.
 
Jag tänker inte ställa mig på torget och ropa ut i en megafon hur snygg jag känner mig men låt mig få posta den där bilden på Instagram utan att hata. Jag tänker inte skämmas för den jag är; jag tänker fortsätta ge mig själv små ego-boosts när ingen annan verkar göra det. Enligt mig är det okej. Människor som stör sig på detta får gärna uppsöka mig personligen för att diskutera det. Tills vidare ska jag omringa mig med peppande människor och vi ska uppmuntra varandra. Och när vi talar om för varandra hur fina och värdefulla vi är kan vi utan att skämmas svara att: "ja, visst är vi ganska underbara?".
 
 

#1 - Five ways to win my heart

1. Le och skratta så fort du får chansen.
 
2. Krama mig. Ofta.
 
3. Var dig själv och våga stå för vem du är. Var öppen med allt du känner. För mig måste det gå att prata om allt. Ärlighet är otroligt viktigt. Jag skiter fullständigt i om du är smart, var bara dig själv och ha lite vett innanför pannbenet så löser sig allt.
 
4. Uppskatta och respektera människor i din omgivning. Det är superviktigt att du kan respektera andra människor. Finns det något jag hatar så är det skitsnack och förnedring av andra människor. Respektera även mig, jag kan behöva lite space emellanåt. Dessutom är min familj och mina vänner är fantastiska och väldigt viktiga för mig. Kommer du bra överens med dem har du enkelt vunnit mitt hjärta. Ett stort plus i kanten är om du gillar och har lätt för att vara runt barn.
 
5. Överraska mig. Jag älskar överraskningar, små som stora. Det bästa som finns är fina gester; gör något gulligt eller köp något fint. Jag är lättköpt haha. Plus att jag älskar frukost på sängen. Och små fina lappar.
 
 
Det där var sjukligt svårt. Det finns massor av egenskaper som är så viktiga men det var några snabba guidelines som jag kom på just nu. Ja, nu var dag 1 avklarad. Får se hur länge jag håller ut, haha. Nu är det sovdags, natti natti världen.
 
 
 

30 Day Challenge

 
Funderar på att testa denna mall för att komma igång på allvar med bloggandet och få lite uppslag
 

18 snabba

Vad har du på dig?


Hemmaoutfiten: svarta löpartights och en grå angoratröja i oversize-modell

 

Hur mår du?


Ganska bra faktiskt. Har lyckats sjukt bra med allt plugg idag och har tagit upp kontakten med en gammal vän igen!

 

Vad önskar du just nu?


Haha åh min önskelista är alltid jättelång men jag får väl säga en Macbook Pro, en crosstrainer (ska börja träna som en apa tänkte jag), Kristian Gidlunds bok och en katt.

 

Vad ska du göra imorgon?


Plugga och jobba. Party.

 

Och i helgen?

Nästa helg planerar jag att köra helt pluggfritt och att gå ut med ett gäng kompisar. Får se om det dyker upp något mer.

 

Vad skrattade du senast åt?

Mamma som fick världens ryck och dansade fuldans på köksgolvet.

 

Vad grät du senast åt?

En text i tidningen Corren om Kristian Gidlund.

 

Senaste köp?

Fika. Alltså skäms på mig.

 

Vem sov du senast med?

Ebba skulle jag tro men minns inte riktigt.

 

Vad läser du just nu?

Har precis läst ut en bok jag läser på engelskan i skolan - Fahrenheit 451.

 

Senast sedda film?
The Great Gatsby med Linn i onsdags. Sjukt konstig film men ganska sevärd ändå.

 

Vem var den senaste som ringde dig?
Jennifer som ville snacka skit som vanligt. Puss på henne.

 

Senast 3 inkomna sms?
Haha alltså jag har ju iPhone så jag vet inte riktigt men sms:ar med Jennifer just nu.

 

Vad stod det i ditt senaste skickade sms?
Jag meeeeed! Ser till att röja undan allt plugg nu i veckan så att jag slipper plugga nästa helg *den luriga emojin ni vet, bästa EVER*

 

Vem skrev senast till dig på facebookchatten?
Använder inte den speciellt mycket... Tror det var Frida, chefredaktören på Signerat Ung.

 

Vart vill du åka just nu?
Köpenhamn (av alla platser på jorden...) eller Halmstad för att träffa Clara.

 

Nästa planerade resa?
Något oklart men om man räknar stora resor så kanske Grekland lagom till studenten eller Italien med familjen nästa sommar. Vill åka iväg och lära mig att åka skidor i vinter också...

 
Dagens bästa.
Skrev nästan färdigt fysikrapporten helt. Haha alltså vilken party dag detta varit!
 
 
Tagen från Julias blogg för att komma igång med bloggandet lite...

Todays' list

Ligger i sängen och myser. Har studiedag och har för första gången på flera veckor fått sova ut. Somnade dock sent eftersom Linn var här igår. Vi lagade tacos med bönor (världens bästa maträtt!) och tittade på The Great Gatsby. Somnade nästan i soffan innan filmen var slut och det blev en ganska sen kväll. 

Idag står det några saker på schemat; måste skriva fysikrapport, laga lunch till mig och pappa, läsa ut en bok och planera/gå till barngruppen ikväll. Dessutom vill jag ta en långpromenad, kolla något avsnitt av Gossip Girl och för en gång skull skriva ett ordentligt blogginlägg. 

Måste kila nu och börja fixa så jag hinner det jag ska/vill. Hoppas ni alla har en fin dag!

The girl who silenced the world for five minutes

Jag sprang på det här talet under en retoriklektion när vi skulle titta på tal på youtube. Ta gärna några minuter för att titta på det, jag lovar att det kommer att vara värt det! Dålig kvalité jag vet men tjejen är en fantastisk talare och det hon säger är verkligen vettigt och relevant. Peace.
 
 

RSS 2.0