Bakom psychots alla pastellfärger

Jag antar att de flesta har sett youtube-klippet eller hört låten "Gangnam Style" av en glad skit från Sydkorea som går under namnet Psy (short for Psycho, hm..?). Det jag inte tror att alla vet är att det finns en djupare betydelse bakom alla pastellfärger i den ironiserande musikvideon som driver med rika, koreanska hipsters från Gangnam som spenderar pengar bara för att visa att de kan och låtsas ha det så väldigt bra. Ta bara början av musikvideon där man tror att Psy ligger på en sandstrand men det visar sig att det är en lekplats... Psy lär själv ha sagt att "Human society is so hollow, and even while filming I felt pathetic." Citatet har jag hämtat från en artikel i tidningen The Atlantic som du hittar här. Intressant läsning och där finns även en enkelt översatt version av musikvideon. För er som ännu inte sett originalversionen uppmanar jag er att titta och få er ett litet skratt eller kanske rentav lära er den otroligt tjusiga nya hipster-dansen.
 

I kepsen jag hatar

Don't get me wrong, jag bara älskar kepsar. Ger mig flashbacks till min barndom när jag nästan jämt knallade runt med just en keps på huvudet men nu får det faktiskt räcka. Jag har länge funderat på att gå tillbaka till mina kära kepsar men inte velat ha en hääärligt sliten NY-keps som alla andra hipsters. Äntligen tyckte jag mig ha hittat en liten annorlunda keps, men den var inte alls så speciell som jag hoppats...
 
"K som i keps". Världens tråkigaste rubrik om jag får säga det själv men det är just vad alla blogg-fashionistor har valt att döpa inlägget där de talar om en viss strassbeklädd, svart keps från H&M. Själv såg jag den för första i tidningen ELLE och jag tycker den känns lite ful-snygg. Alla dessa blogg-fashionistor verkar ha bestämt sig för att kollektivt tycka att den är jättesnygg och har köpt upp alla exemplar från hm.com. Japp, den är slutsåld trots den aningen stora prislappen. Personligen tycker jag inte att det är värt att betala 399:- för en vanlig, svart keps i "33% viskos, 63% polyester, 4% elastan" med strass-stenar. Då kan man lika gärna köpa en keps i twill eller ull för 79.50:- respektive 99:- från samma märke, gå förbi en hobbyaffär och köpa pärlor och lim och ha pysselverkstad hemma. Då hänger du med i trend-svängarna men apar inte bara efter alla andra, utan skapar något unikt alldeles själv. Något som kanske till och med blir snyggare än H&Ms design. Get creative!
 
(Och till alla er som redan köpt kepsen: good for you guys! Jag ville ju faktiskt ha den, hatar den inte alls egentligen, blir bara så trött på hetsen över en helt vanlig keps...)
 
Bilderna är hämtade från hm.com

NY MUSIK!

Lite nya låtar som jag tror är på framfart:
  • SHM - lika bra som vanligt, får mig jämt att sittdansa och undra vilken låt det är. Den har känts ny varje gång jag hört den.
  • Södrasidan - skönt gung och en rätt härlig höst-peppande låt.
  • Jens Lekman - åh så bra! Lyssna gärna på gamla godingar innan det nya albumet (med samma titel som låten - "I know what love isn't") släpps nu i höst.
Dessutom råkade jag snubbla över en remix av Coldplays låt "Fix you" en av världens finaste låtar enligt mig. Dansade faktiskt till en liknande remix i somras och jag gillar att låten finns i en ny tappning. Inte lika bra som originalet men som man säger: variation förnöjer. Jag hörde även en ap-bra ny låt med Timo Räisänen, "Second cut" hette den om jag inte minns fel. Verkligen en jätteskön låt men den finns tyvärr varken på Spotify eller Youtube än så om ni vill höra den är det P3 som gäller. Det borde för övrigt vara P3 som gäller ändå, de är först och bäst med ny musik (och dessutom slipper du all reklam!!).
 
 
 
 
 
 
 

Klart slut

Så, det var kvällens bildbomb (resten kommer någon annan kväll för nu ska jag snart sooova). Allt fuckade upp totalt, bilderna hamnade i oordning och massor strunt med bildstorleken. Ni får ta det för vad det är, oredigerade amatörbilder. Watch and enjoy. Något sånt. Punkt

Indevotion

 
 

Hymns from Nineveh


Hansam


Vad jag lyssnar på just nu

Sitter uppflugen på min pilatesboll efter en eftermiddag hos massageterapeuten och fika med te och chokladbollar. Ska börja ladda upp lite bilder från de olika konserterna jag plåtade på festivalen Frizon för ungefär två veckor sedan (tiden går lite för fort..!). Laddar helt enkelt upp en konsert i taget. Detta är lite av det jag lyssnar på under uppladdningstiden:
 
 
 
 
 

Hur långt man än har kommit är det alltid längre kvar

Jag har en skum känsla av att jag är hemma från skolan och är sjuk... När jag vaknade imorse var jag tvungen att få hjälp att resa mig upp - ryggskott - jomenvisst. Idag har jag bara degat trots att jag gick upp klockan 7. Fast jag har ioförsig sorterat alla bilder från Frizon, äntligen! Trots det är det en bit kvar, de ska ju läggas upp både här och på facebook innan dagen är slut tänkte jag. Innan dess måste jag nog ta en liten promenix och se om ryggen mår bättre efter det.

DJ for a day

En av de många saker jag skulle vilja göra innan jag dör är att testa att DJ:a. Jag misstänker att jag inte är ensam om att vilja det... Såg på Rebecca & Fionas facebooksida att de återigen ska ha en dj-skola i samarbete med Adidas och Stadium. Under en dag får deltagarna lära sig allt om DJ-konsten av riktigt duktiga DJ:s. För att anmäla dig måste du vara mellan 16 och 24 år och ha ett brinnande intresse (inga förkunskaper krävs). Rebecca & Fiona väljer själva ut 20 deltagare till varje stad (Sthlm, Gbg och Malmö). Har en känsla att det rör sig om en fett bra dag, så ansök redan nu om du är intresserad! Just det ja, jag glömde säga att detta är som en tävling, om du vinner blir du i princip bjuden på allt, so there's really nothing to loose... Ansökan hittar du här.
 
Bilder från beatmyday.com, nojesguiden.se och rodeo.net
 
Om du vill veta mer om dessa härligt coola, avspända och mycket speciella tjejer så tycker jag att du ska kolla in Rebecca & Fiona-dokumentären i tolv avsnitt som sändes på SVTPlay 2010/2011. Finns tyvärr inte på SVTPlay längre men allt finns på Youtube!

Vart sprang de senaste 10 åren förbi?

Tom Felton - also known as Draco Malfoy i Harry Potter-filmerna. Vart tog den lilla albino-grabben med backslick vägen? Tiden går fort, snart kommer pensionen.
 
 

Gårdagens mysfika med tjejerna


EXKLUSIV PREVIEW!!

Sitter och sorterar de 700-800 bilderna från JJ-konserten. Ger er en liten förhandstitt på en (helt oredigerad) bild från konserten med Jonathan Johansson, ni ser den först!
 
 

Hot, straight, polish

Nu kände jag för lite utseendetips, så här kommer de:
1: Såhär på sommaren är det skönt att vara lat, därför vinkar jag adjö till alla hårstyling-apparater så fort "Den blomstertid nu kommer" klingat ut. Jag har dessutom inte världens friskaste hår utan det blir ofta "frissigt" när jag låter det självtorka, MEN nu har jag kommit på att lite hot-straight-spray (alltså värmeskydd för rakt hår) gör susen. Mitt hår blir dessutom platt av det, allt utan att ens fingra på hårfönen.
2: Köp Gina Tricots nagellack. Låter föregående mening tala för sig själv.
 
 
 
 

Måns + Skägget = OSANT

För ungefär en halvtimme sedan gjorde Månsan slut med sitt skägg. Rakade av det bakom allsångs-scenen under en låt, till hela svenska folkets bestörtning. Allas vår mys-gubbe är borta, Sveriges äldsta 26-åring har fräschat till sig och kvällspressen kommer att slå rekord i antal sålda lösnummer. Mums-mums is back on track.

För krig mot förkylningen

Idag har jag läst 300 sidor bok, gått en timmes promenad, duschat och gått på ett möte. Nu laddas 1650 bilder över från kameran till datorn medan jag kikar på min syster som är på Skansen och sjunger allsång tillsammans med Måns Semmelröv. Dricker dessutom massor med te och leker pillertrillare. Sjuk på jobbet är ingen hit...

Changes

Har ändrat lite i designen med min fina Jennifer, så nu ser det lite fräschare ut. Hoppas kunna få till bilderna så att de blir lite bredare... Om det ser svart ut som vanligt så testa att uppdatera genom att trycka på f5-knappen. Peace out!

Frizon-happenings

Jag har lyckats med en riktig bravad. Jag som förut aldrig sovit mer än en natt i ett tält har nu bott i ett tält ute på en åker i 5 dagar, ätit nudlar till lunch och duschat i fruktansvärt kallt vatten. Sedan har jag också lyssnat på riktigt bra band, skrattat med fina vänner och så självklart fotograferat en hel del. Fick till och med plåta en konsert från press-diket, som privatperson! (Lyckades även somna på en konsert med bandet The Chariot. De slår på sina instrument, slänger runt mikrofoner, skriker och lyckas orsaka moshpits. Behöver jag förklara att jag var trött?) Japp, jag är hemma igen från festivalen Frizon. Tackar Gud och alla underbara deltagare för en vecka jag sent ska glömma!

Dansade även som en galning under stjärnhimlen (ja, för i år hade de plockat ut dansgolvet och dj-båset) både till Jesus Loves Electro och Rånarligan. Måste säga att Rånarligan var mina favoriter. Kika gärna in dem nedan.
 

Fest i val

Langar upp lite bilder från förra årets Frizon för att tagga igång lite, imorrn är det dags igen. Jag och min kära Elise har storslagna planer för vårt 3-mannatält till boende, bilder utlovas. Vi knåpar ihop en liten soldans och Elise tar med sig alla sina par solglasögon, bara för att locka fram solen. Syster Sol lär iallafall dyka upp... Ska även försöka plåta lite mer konserter i år, förra årets bilder kommer nästan alla från Soulit men ni får hålla till godo med dessa under tiden.
 

Mini-photoshoot

 
Photos by Emma Brynte, All Rights Reserved.

Alltsomjaghargjortdesenastedagarna

Ujujuj! Har precis laddat över bilder från de senaste dagarna och tjolahopp vad roligt jag har haft. Åkte till en stuga precis vid sjön Sommen med ett par kompisar och grillade, tittade på film, åt popcorn, tog coola siluettbilder mitt i natten, gjorde en ap-bra spotifylista, åt en riktig pang-frukost, badade och tog färjan över till en ö och åt glass. Lite intensivt men supermysigt. Igår planerade jag inför festival med min fina Elise, shoppade, fikade med ett par kompisar i Trädgårdsföreningen och åkte hem och firade kusinens 30-årsdag. Idag har jag jobbat och nu är det dags för fredagsmys med familjen. Tre timmars Sagan om Ringen-tittande väntar. Laddar upp alla bilder senare. God kväll.

RSS 2.0