Två steg från paradise

Det här är en sådan där typisk mysmorgon. Ligger i min nybäddade säng under mitt fluffiga, vita täcke, lyssnar på Håkan och bara myser. Ska försöka släpa mig upp snart och springa ett varv innan frukost. Tänkte dessutom hinna gå igenom lite bilder från i torsdags då jag plåtade på musikalen Hairspray i Linköping. Jag har ca. 2000 bilder att gå igenom och sortera... Ska försöka hinna med så mycket innan det är dags för firande med släkten. Jobbar dessutom med en ny bloggdesign! Hoppas att den ska vara färdig någon gång under nästa vecka.

Ett hett tips är att undvika att sova med headset på. Det är inte jätteskönt.


That's what makes you beautiful. Oh no, not another One Direction song.....

Fakta: det är fysiskt omöjligt att bli av med sig själv. Visst, du kan bli av med din skugga för en stund men den kommer alltid fram igen i rätt ljus.

Det finns dagar då jag inte alls är nöjd med mitt liv. Dagar då jag blir sur, irriterad och arg på mig själv och vill helst bara fly långt, långt bort. Men någonstans under min snart arton år långa (eller korta, om man nu ser det på det viset) resa, har jag lärt mig att först acceptera och sedan till och med gilla mig själv. Egentligen tror jag inte alls på frasen "att hitta sig själv". Den känns så plastic, som att branscherna bara vill hitta ett sätt att tjäna pengar på människor som gått vilse någonstans längst den slingrande väg vi kallar livet. Trots detta tror jag att det är viktigt att veta var man har sig själv. Ditt liv är trots allt en enda livslång relation med dig själv och vi vet nog alla att relationer måste vårdas. Det är så otroligt skönt för mig att kunna säga att jag trivs med den jag är. Jag önskar att alla skulle få uppleva den känslan. Mitt tips till alla er som inte känner så är att jobba på det. Om man inte alls gillar sig själv så tror jag att man är ute på djupt vatten...

Det finns alltför många människor och inte minst reklamer som uttrycker att vi inte duger som vi är. Det är såå falsk marknadsföring. För det gör vi. Oavsett hur vi är så duger vi till 100% och ska inte låta någon trampa på oss. Självklart ska vi ta åt oss av konstruktiv kritik men jag tror att det är farligt att haka upp sig på vad andra tycker. Knyter du din identitet till någon annan så finns det en stor risk att du tappar bort dig själv om den personen försvinner från ditt liv.

Var nöjd med dig och var dig själv. Du är den du är och det duger. Livet är inte en dans på rosor och du är inte perfekt (för även solen har sina fläckar vet du...). Glöm aldrig bort att det finns åtminstone en person där ute som älskar dig, som alltid har gjort det och som alltid kommer att göra det.

Till sist (här kommer den egentliga kärnan av detta inlägg, ehrrm, ja...) vill jag bara säga att människor som tycker att det är korkat att skratta åt sina egna skämt har missat hela grejen med humor. Hallå, varför ens dra ett skämt om du själv tycker att det är tråkigt? Det är ju bara puckat. Idag har jag skrattat åt mig själv i säkert minst 40 minuter. Det är inget jag skäms över och jag hävdar definitivt inte att jag är normal. Det är tråkigt. Jag är normalstörd och en ganska intressant person med karaktär. And that's what makes me beautiful. (Note to self: Så, sluta babbla nu Emma. Folk har fattat din poäng.)

Det var allt för ikväll. Tack och hej, leverpastej.


Solsidan

God morgon alla fina. Vilken helt underbar dag att vakna upp till. Sitter och käkar fräsch frukost i solen och läser ELLE. Har lite läsande att ta igen efter några veckor av konstant pluggande. Skaffade Twitter i fredags (ja, jag var nog antagligen sist på norra halvklotet men bättre sent än aldrig) och har så smått börjat förstå mig på det. Känner mig både som en riktig nybörjare och som en väldigt gammal person... Fast min allra första tweet blev faktiskt retweetad av självaste Kodjo Akolor! Ni kan ju alltid gå in och följa mig om ni är intresserade, @emmabrynte.

Förutom att twittra kommer jag att ägna dagen åt lite plugg och uppsatsskrivande, fixa vidare med lite ändringar av min bloggdesign, nörda candy crush och ta en lång löparrunda i solen. Var ute igår och trodde att jag skulle dö av köldskador men det var faktiskt riktigt skönt ute. Så idag får det lov att bli en lång runda eftersom jag tror jag ska strunta i träningen ikväll. Det är ju trots allt fotbollsgudstjänst i kyrkan och det vill man ju inte missa!


HAIR

...oh how I miss you


Casa Gustafsson

Sitter på bussen på väg hem från min bestie J (som för övrigt ska åka till västkusten i tre veckor nu - jag kommer att dö långsamt). Har haft ett fint dygn, fika i lkpg igår med alla mina fina och sedan blev det en väldigt sen kväll i Casa Gustafsson. Räkor, musik, tjejsnack, Bitchkram, apelsinjuice, vindruvor och Friends with Benefits. Filmerna var faktiskt förvånansvärt bra! Dagen började med en timmes slappande i världens skönaste säng innan vi gjorde brunch och tittade på gamla avsnitt av Playa del Sol och William Spetz. En riktig segardag med barnfilmer, choklad och mys med världens keligaste lilla katt. Nu beger jag mig hemåt mot familjemys och hemmagjord pizza. Förtränger allt plugg för stunden. Det finns en morgondag. En solklar YOLO på det.

https://cdn3.cdnme.se/3089592/6-3/pic_5144ac1bddf2b3536a92ed0f.jpg">https://cdn2.cdnme.se/3089592/6-3/pic_5144ac1bddf2b3536a92ed0f.jpg" class="image">


Kvalitetstid

I eftermiddags blev det kaffe med en av mina finaste vänner. Smart, snygg, seriös, brutalt ärlig och 100% fantastisk på ett alldeles mänskligt sätt. Så otroligt glad att han finns. Joel, få inte storhetsvansinne när du ser detta, du är fortfarande äckligt jobbig. Fast på ett fint sätt såklart. Tack och hej


TSKNAS

Det är så inte min dag idag. Snö. Usch. Plugg. Usch. Träningsvärk. Ganska usch. Men, det blir fika med bästa och finaste Joel i eftermiddag. Till dess får jag roa mig med Aron, Petter och Soran och deras podcast TSKNAS - Till Slut Kommer Någon Att Skratta. Det är sant, det har jag gjort redan. Många gånger.


Hug mania


Söndagar


Myskväll med mami

Sitter och väntar på min mor på en parkbänk inne i stan. Har idag insett hur tragiskt mitt liv egentligen är eftersom jag pluggade matte i fyra timmar en fredagseftermiddag. Till mitt försvar var det faktiskt i väntan på att mamma skulle sluta jobbet. Snart blir det en mamma-dotter-kväll med middag och bio. Silver Linings Playbook (a.k.a Du gör mig galen), får se om den har gjort sig förtjänt av sina Oscars...


Man måste dö några gånger innan man kan leva

jag såg min ungdom
trampa gasen i botten
och sen köra rakt in i en bergvägg
man måste dö några gånger innan man kan leva

man måste genom skam
man måste genom drömmar
man måste dö några gånger innan man kan leva

- Håkan Hellström
 

There are dreams I need to draw, so my feet can lift the floor

Sitter på bussen på väg hem från ytterligare en skoldag. Eftermiddagen ägnades åt en mässa för ung företagsamhet i Stadium arena i Norrköping. Allmänt kaos och ganska innehållslöst enligt min smak men skönt att få komma iväg lite. Dessutom rätt nice tanke att få driva ett företag! Tyvärr kommer jag nog inte ha tid med det. Ni som känner mig vet att jag skulle lägga ner hela min själ i företaget och då skulle jag inte hinna med det andra skolarbetet. Verkar dock ändå rätt nice om man satsar stort. En snubbe som föreläste på mässan hade gjort en vinst på 125 000. Det skulle man ju inte tacka nej till. Nja företagande får nog vänta lite på mig men det skulle helt klart vara kul att få köra sitt eget race och satsa allt.

Upptäckte artisten Andreas Moe imorse, fruktansvärt bra! Låten This Year är såå skön. Nördar nog han album resten av dagen/kvällen.


Healthy and wealthy

Har gått ut hårt med årets hittills bästa måndag. Det blir nog svårt för resten av veckodagarna att toppa den (men man kan ju alltid hoppas).Dessutom har två av mina tre sockerfria veckor redan passerat! Tiden går fort och hittills har jag hållit mig borta från Mr. Sugar och hans elaka hejdukar.

Skoldagen slutade 13.00 och då fixade jag lite ärenden och tog en sväng på stan och shoppade. Nu blir det mellis och en stunds pluggande innan en liten kvällspromenad. Mys-måndag helt enkelt.


RSS 2.0