SJ-rage

En sak som gör mig riktigt glad är att jag ska åka till min fina Clara i Halmstad på torsdag. En sak som inte gör mig speciellt glad är Statens Järnvägar, även kallat SJ.
 
Jag bestämde mig för att åka tåg istället för buss till Halmstad eftersom avgångstiderna passade mig bättre och priset var likvärdigt. Det visade sig dock ta ungefär en timme att köpa biljett via internet. Så lång tid tycker inte jag att det ska få ta. Sökfunktionen platser var minst sagt bristfällig, alla platser jag angav att jag ville sitta på var redan upptagna. Hur svårt ska det vara att ha en slags "karta" över vilka platser som är bokningsbara, som SF Bio har på sin hemsida? Egentligen spelar platsen inte mig någon större roll, det enda jag ber om är att jag ska slippa åka baklänges eftersom det gör mig så illamående. Jag får väl helt enkelt se vilken plats jag får, eller tjuva en ledig plats som är åt "rätt" håll. Tror dock att jag ska skita i SJ nästa gång och ta Swebus istället. Det är lite trängre och går kanske inte lika fort men man sitter åtminstone åt rätt håll, har gratis wifi och slipper stå och vänta på stationen på grund av tekniska fel och blöta löv som har fastnat på rälsen.

Franco & coffee

Det sägs att morgonstund har guld i mun och jag är benägen att hålla med. Att få sitta i köket och äta fil med egenplockade blåbär, dricka kaffe och läsa ELLE - det är kvalitetstid. Dessutom är jag ledig idag också och ska passa på att ta en långpromenad innan jag i eftermiddag åker och hälsar på min kära Elisefis i Linköping. Det ska bli supermysigt att få träffa henne igen, det var länge sedan...

Igår träffade jag förresten Gustav och det var också sjukt länge sedan sist. Åkte till honom vid lunch och vi hann med en hel del! Medan regnet föll smet vi in på City Gross och handlade. Första gången jag var där. En väldigt välsorterad butik måste jag säga men man kunde ju tro att Eric Saade skulle uppträda där eller något. Det fullkomligt kryllade av barnfamiljer och jag blev nästan lite stressad... Jaja nu har jag checkat av det på min "att-göra-innan-jag-dör-lista" haha. Vi handlade ingredienser till någon asiatisk maträtt med massor vitlök och skumma kryddor. Maten var väl helt okej, lite halvläskig men det som drog ner hela upplevelsen var att jag lyckades gnugga mig själv i ögonen när jag skar salladslök. Problemet var att jag just innan hade hackat både vitlök och spansk peppar med dessa fingrar. Jag kan säga så mycket som att det sved något otroligt och jag grät i säkert en kvart.

Efter lunchen tittade solen fram och det blev smällvarmt så vi solade och hängde vid och i poolen i timmar och bara pratade. Kändes som en riktig minisemester! Jag fick världens sommarkänslor när vi släpade fram varsin stege och klättrade upp i ett träd och käkade körsbär för att inte tala om när vi susade fram i bilen på landsvägen med nervevade rutor och skreksjöng till våra favoritlåtar. En otroligt värd dag helt enkelt med en väldigt fin vän.

Dagen avslutades med hemmamys med min syster. Pizza och "Life of Pi". Tyvärr hängde sig filmen mitt i på grund av att någon (antagligen en ovarsam och äcklig barnfamilj) hyrt filmen innan och både kladdat ner och gjort repor i den, så vi kunde inte se färdigt den. Det lilla vi hann se var ändå väldigt bra, en typiskt mysig film! Älskar alla indier med deras dialekt och vackra utseende. Undrar om de bara plockar ut jättevackra människor eller om alla indier är så söta..? Hursomhelst så var det mysigt att umgås lite med syrran, det är ju inte så lång tid kvar innan hon flyttar tyvärr...


Chloé pre-fall 2013

 

YSL Sac de Jour

 
Yves Saint Laurent har skapat en väska som de hoppas ska bli en ny klassiker - den nya Sac de Jour. Personligen är jag helt såld på den. Det vore ju fantastiskt trevligt om någon ville ge mig en liten present... en tidig julklapp?

Emma x3

Jag har som de flesta andra hobbybloggare tagit lite sommarledigt från bloggandet som ni kanske har märkt... Det har inte kommit upp speciellt många välskrivna inlägg på sistone och det är för att jag helt enkelt varit ganska upptagen. Jag har jobbat och när jag väl har varit ledig har jag hittat på annat: rest bort och hängt en hel del med vänner i det otroligt vackra vädret! Vem vill sitta inne och blogga framför datorn när man kan vara ute i solen och ha det nice?
 
Eftersom jag just nu (och för det mesta...) är så dålig på att blogga tänkte jag skriva lite om andras bloggar. Jag läser andras bloggar lite till och från, några professionella men mest mina vänners bloggar. Mina vänners bloggar är antagligen inte speciellt intressanta för någon som inte känner dem och dessutom kräver flera av dem nu lösenord. Det är något som jag faktiskt tycker är väldigt konstigt. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att göra min blogg "privat" genom att bara lämna ut lösenordet till folk jag vill ska kunna läsa den. I så fall tycker jag att man lika gärna kan lägga ner bloggandet och börja skriva dagbok istället. På nätet kan saker lika gärna vara öppna. Det är ändå bara dumt att skriva om alltför privata ämnen som man inte vill att alla ska kunna se. Det kan man eligt min åsikt ta med sina vänner via mobilen eller face to face istället.
 
Däremot kan jag tipsa om några "professionella" bloggar jag läser istället. Jag har för det mesta ganska svårt för modebloggar som svenska så kallade fashionistor driver. De korta inläggen med dagens outfit-bilder och texter om biopremiärer och resor lockar mig inte speciellt mycket men det kan vara roligt att titta in på dem någon gång ibland för att få se fina bilder. Sedan får ju självförtroendet sig en törn och det lilla gröna monstret Herr Avundsjuka tittar fram, men står man ut med det så är det ju värt en titt. Själv brukar jag då läsa Kenzas och Angelica Blicks bloggar eftersom jag tycker att de tjejerna verkar mest sympatiska. Även Andreas Wijks blogg får några klick ibland.
 
Mina absoluta favoritbloggar är faktiskt de som ligger på ELLE.se. Egentligen skulle jag säga att alla bloggar där är välskrivna men mina favoriter är:
  • Elsa Billgren - med sina fantastiska bilder och fokus på vintagegrejer. Dessutom får jag en känsla av att Elsa verkligen går in för sitt bloggande eftersom alla motiv alltid har en personlig touch. Dessutom känns hon lite pysslig av sig och på bloggen får man läsa om och se delar av hennes liv, kläder och inredning.
  • Emma #Rockfotoemma" Svensson - en fotoblogg av fotografen Emma Svensson som grundade bildbyrån Rockfoto. Mitt intresse för henne väcktes förra sommaren efter att jag varit på fotokurs på Fotografiska museet i Stockholm där hon var kursledare. Nu är hon en av mina största förebilder! En otroligt ambitiös och sympatisk tjej som bloggar om sitt liv som frilansfotograf och som ger lite fototips emellanåt.
  • Emma Elwin - moderedaktör på ELLE och en av mina största stilförebilder. Hennes blogg och klädstil är så som jag skulle vilja att min var - enkel och avskalad och så smakfull och snygg. Inläggen är för det mesta korta och av blandad karaktär. Lite inspirationsbilder både när det kommer till inredning och mode men även dagens outfit och stiltips.
Med den lilla teasern så skickar jag över er till dessa bloggar. Ni får ju gärna kika in på min blogg någon gång emellanåt men förvänta er inga stordåd. Bloggandet börjar nog inte på allvar förrän om en månad eller så... Länkarna till bloggarna finns nedan:
 
Kenza Zouiten - Kenzas
Angelica Blick - angelicablick
Andreas Wijk - andreaswijk
Elsa Billgren - elsa
Emma Svensson - Rockfotoemma
Emma Elwin - emsedge

50 shades of white


New in

Sommarshoppade lite igår på kvällen. Fyndade två bikiniöverdelar till lågt pris på Lindex (som var nyrenoverat, fräscht och trendigt men jag saknar de gamla provrummen) och en klänning och en tröja på H&M. Tröjan känns som att den kan bli en riktig favorit! Har fått låna en likadan tröja av en kompis några gånger och de är helt underbara. Tunna och väldigt mjuka. Klänningen var jag lite osäker på eftersom den är så typiskt gullig. Bestämde mig ändå för att köpa den och nu gillar jag den skarpt. Typiskt bra, enkel klänning som man ändå ser ganska uppklädd ut i. Vita converse, lätt makeup, bruna ben, pilotglasögon och håret uppsatt i en hästsvans eller doughnut. Somrigt och härligt. Bring it on


Burning

Sista dagen på min ledighet för den här veckan, känns både skönt och väldigt tråkigt. Lite "söndagsångest" på det.. Hoppas kunna bota det genom att dra till Amanda och mysa lite.

Var i lkpg igår och träffade Hanna, finare människa får man leta efter! Köpte jordgubbar och satte oss i solen i en park och pratade i flera timmar tills det blev kallt. Då flyttade vi oss vidare till en uteservering och drack kaffe i flera timmar till. Det var verkligen supermysigt, sånt som man borde göra oftare. Massor folk på stan, antagligen för att det varit fint väder under dagen, jag fick värsta sommarkänslorna! Innan Hanna och jag gick mot rese drog vi förbi donken och köpte med oss varsin cheese. Käkade cheese på promenaden till bussarna och såg världens finaste, största och tydligaste regnbåge. En toppenkväll helt enkelt.

Nu dunkar jag lite Elvis på bussen och hoppas på att det ska börja regna och åska. Dels för att jag svettas ihjäl i mina jeans och dels för att det vore lite mysigt att sitta och dricka te i varsin filt och titta på regnet. Sen kan ju bussfärden hem ikväll vara lite halvsolig men sval.

Haha okej det där sista var bara pladder. Skit samma.


Kimono

Lätt världens bästa plagg. Eller okej, delad förstaplats med kepsen. Svävar (läs zombie-hasar) runt och bara myser av att vara ledig. Har faktiskt ingen aning om vad jag ska göra idag. Chilla runt lite. Just nu är vädret så tråkigt så jag håller mig nog inne med en kopp te och ELLE-tidningen. Vill storstäda, inte typ dammsuga, utan rensa ut bland saker. Typ ett förråd.... Eller åka till IKEA. Kanske ska ringa mamma och fråga om hon vill möta upp mig där efter jobbet, hehe..

Ledsen att det inte kommer upp så matnyttiga inlägg. Har lite idétorka just nu men kika gärna in på min tumblr emmabrynte.tumblr.com


RSS 2.0