Life goes on...

Det roliga med livet är att det alltid fortsätter. Direkt efter dagens två timmar långa fysikprov började jag öva till måndagens en och en halv timme långa kemiprov. Samma sak gäller för mina bilder. Precis när jag laddat över och sorterat alla mina bilder så har jag helt plötsligt väldigt många nya från min systers sommarkonsert i tisdags. Har inte ens hunnit ta upp kameran och titta på resultatet så det får bli en överraskning! Hm ja som ni kanske har förtstått är det ganska hektiskt just nu i en vecka till, sen tar jag ett väldigt välförtjänt sommarlov. För att värma lite i regnrusket och kylan som juni har valt att öppna med så slänger jag med en bild från en varm och skön maj-dag med krispigt blå himmel och puderrosa äppelblom.



Fix och trix med bilder

Håller på att ladda över bilder från den senaste månaden från min kamera till datorn. Sorterar. Raderar. Roterar. Redigerar (fast bara lite på de bilder som verkligen är i behov på grund av kasst ljus!). Fixar och trixar. Tyvärr orkar jag nog inte ladda upp några bilder ikväll för det var några hundra stycken... Men "hååååll uuuuuuuut" som Lunne i Svanprinsessan-filmerna säger. God kväll.

Cyberspacekram till min älskade mamma

När man kollar facebook verkar alla ha tillbringat sin dag tillsammans med sin mamma. Ätit frukost i solen, tagit ridturer och överöst sina kära mödrar med blommor. Det gjorde inte jag. Min mamma fick ett Chanel-nagellack. Punkt. Trots det älskar jag min mamma något otroligt mycket. Om du läser detta mamma: Detta är världens största cyberspace-kram: "CYBERSPACEKRAM".

Shoppingfynd från CPH

Kom hem i eftermiddags från en weekend i Skåne tillsammans med min syster och en kompis. Det blev mycket tåg, mycket sol, mycket god mat (vi gjorde egen kinamat så nu kan jag göra dumplings!), mycket skratt, mycket viftande med tummarna upp och mycket shopping. På gårdagens mentala schema stod det "shopping i Köpenhamn" och det blev det. Nio timmar i den danska huvudstaden resulterade i många bilder (som jag ska visa godbitarna från för er så snart som möjligt) och även dessa små shoppingfynd om man får lov att uttrycka sig så:


Från COS (H&Ms lyxvariant-butik) blev det en...


Urtjusig, svart långklänning. Me gusta.


Okej detta är inte ett Köpenhamns-objekt direkt men jag lägger upp en bild på mitt fönster som det ser ut just nu bara för att jag kan. Plus att det blir lite fin, grön färg som bryter av.


Från coola Urban Outfitters:


Ett litet fat. Ingen direkt aning om vad jag ska göra med det men det...


men det var för fint för att lämnas kvar. Det var så fint att det fick vara med på två bilder, precis som...


De nya helknäppa nagellacken (också från UO. Lägg märke till världens snyggaste reflektion i glasytan under!)


Sitter just i detta nu och testar det ful-chock-rosa på tårna som jag ska showa-off med i sandlådan imorrn. Då är det dags för beachvolley i Trädgårdsföreningen på idrotten. Hoppas på sol och glada miner!

Och just det ja. STORT GRATTIS TILL LOREEN! Inte för att hon läser detta... men ändå. ESC till Svea Rike nästa år.

Double rainbow och tondövhet

Imorse regnade det soldroppar. Det blev en double rainbow.
Syrran reagerade typ såhär:



En helt underbar dag med massor sol och fantastiskt bra plugg-resultat som verkligen gjorde min dag! Nu ska jag smita till tv:n och dricka te och skratta åt tondöva européer med mamma som visslar med i sångerna. Folkligt och mysigt. Jag vill ge er en liten utmaning: Försök stava till namnet för årets värdland för Eurovision Song Contest, UTAN att googla. Jag lyckades inte...

Godis och försökskanineri

Dagens hiss: Godis mitt i veckan! Okej inte bra alls egentligen, jag vet, men ibland är det ju bara så gott. Det blir inte sämre av att det är färskt nu och att inga små kladdiga barnhänder har rotat runt i lådorna (för vem vet var de har varit innan...).

Dagens diss: Att vara försökskanin. Visst, jag har aldrig läst på gymnasiet förut men det känns som att GY11 ställer högre krav. Jag har inte hört någon som tyckte att dagens matte-nationella var lätt. Och då känner jag folk som verkligen borde ha ett bra resultat som i en liten ask...

Muse = Chopin (!!!)

Baseballen gick väl sådär... Jag var inte helt nöjd, om vi nu ska förmildra beskrivningen av min reaktion på att bollen inte ville träffa slagträet. Jag måste helt enkelt börja öva mer på baseball, av ren och skär självbevarelsedrift, jag har en känsla av att det kan bli pinsamt annars. Om jag någon gång ställs inför en match igen det vill säga...

Matte + klassisk musik = SANT. Jag hade ingen lust alls att plugga på ett halvårs matteplugg inför nationella imorrn men jag dråsade ner i sängen med 27 tusen kuddar och mattepapper, öppnade fönstren och lät de mjuka tonerna från Vivaldi och Chopin bubbla ut i den ljumma försommarvärmen (Ack så poetiskt! Ehrm, ja...). Jag har kommit på att jag pluggar bäst till klassiskt och jazz, ingen text att lyssna på utan bara musik som på något sätt bara rullar på som en enda lång låt. Det är faktiskt rätt heta tips! Hittade en Vivaldi-favvo som lät som en blandning av filmmusik och en bröllopsmarsch och insåg att bandet Muse har inspirerats lite av Chopin. Eller inte så lite om man ska vara ärlig. Jag tyckte att jag kände igen en Nocturne av Chopin och det visade sig att en nästan identisk musikslinga ligger i slutet av låten "Unnatural Selection" från Muse-skivan "The Resistance" (fast grabbarna lagt på lite hmm-ande och flygplansljud). Jag vet nog vem som har snott av vem... Chopin var liite före Matthew Bellamy o Co. Men det kanske förklarar varför jag gillar Muse; blandningen mellan klassiskt och alternative rock (eller vad man nu ska kalla musikstilen?) är helt FABULOUS!

jagvetintevadjagskaskrivasomrubrik?

Wow vilken härlig dag + att jag faktiskt älskar mitt jobb. Att få ett stort leende och ett tack för hjälpen av någon kan verkligen göra min dag! Solen tittade fram och jag var ute och sprang. På med solkräm nu för solen är glödande het... Nu ska jag kila bort till soffan och äta nybakade scones med min familj innan en ny skolvecka börjar. Baseball på schemat imorrn. Får se hur det kommer att sluta... Håll er uppdaterade så får ni förhoppningsvis ett svar på den frågan inom en snar framtid!

Sommaroutfit à la Chlóe

Puh..! Tänk att man kan bli så trött av att jobba i fyra timmar. Jag borde allvarligt talat testa att ha stegräknare på mig någon gång. Den skulle visa många siffror. Peppar mig själv till att skriva samhällsuppsats med att lyssna på en gammal ABBA-skiva. Nu förstår jag faktiskt vad texterna går ut på till skillnad från när jag var liten, då var det swinglish och eget språk ända ut i tåspetsarna.

Har hittat en superfin sommarklänning från Chlóe! Tyvärr inte alls i min prisklass (ehrrm) men den kan ju få vara lite ledande inspiration under finkammandet av Köpenhamn i jakt på den perfekta sommarklänningen. Snyggt att styla med tunna remsandaler och en hatt till sommarbrännan. Jag kan rekommendera H&M om man är på jakt efter ett par billiga sandaler och om du känner för lite snabb trendspaning och inspiration kan jag tipsa om H&M Life. Länken hittar du här: H&M Life.



Det 101:a inlägget

Uppe och studsar efter en mysig gårdagskväll med jordgubbar och tjatter med min fina Linn innan vårat lilla "gäng" tittade förbi för grillkväll. Kvinnorna fick hålla vakt vid grillen och männen DJ:ade med surfplattan (här exprimenterar vi med genus!). Kött på grillen och marshmallows över värmeljus. Fint värre! Skrattsalvorna smattrade som vanligt och jag kan lova att jag har många galna bilder i kameran. Linn kom nämligen på klassikern att fästa godisbitar i ansiktet... Bilder utlovas! Nu laddar jag för en löparrunda i solen och sedan jobb. Tjingeling!

He just got kronwalled

Tycker lite synd om letten som just blev kronwalled... Hej Hjärnskakning, we meet again!


Foto: Sverigesradio.se


KRONWALLED:
Sudden change in orientation from vertical to horizontal, due to contact with a body or substance of great influence. Often immediately followed by dizzyness, confusion and or loss of conciousness.
Example: "I got so kronwalled at the party last night".

update.

Vilken sjuuk sovmorgon! Det blev en väldigt sen frukost, den räknas nog inte ens som brunch om man säger så... Nu ska jag trotsa de mörka molnen och ge mig ut på en joggingrunda innan det börjar regna sådär galet mycket. Ikväll har syster och jag bestämt att det blir Harry Potter och hans vänner på televisionen. Åh såklart började det regna nu, jaja nu springer jag. Tjolahopp!

What difference does it make?

Året var 2002. Det var Mello-dags. Liten flicka var lycklig. Poets <3 Fortfarande till viss del... Skattade även högt av detta klipp. Världens mest otippade kombo, men lyssna lite på texten och tolka lite som du vill så blir det kul. Hejdå sötsaker.

Extremely hot things

Ohohooo! Starbucks-folket har läst min blogg för nu finns deras kaffe att få tag på även för vanliga dödliga Linköpingsbor. Gå till Pressbyrån, hämta dig en rykande het pappersmugg, fota den i motljus och lägg upp på Instagram innan alla andra i hela världshistorien har gjort det och jag kommer att sucka varje gång jag ser en sådan bild. För det kan komma att hända... Trots det kan man få stilpoäng från mig. Allt som krävs är lite kreativitet eller riktigt snyggt ljus.



Klippte mig igår, så otroligt kort blev det som tur var inte. Fast lite ledsen är jag ju såklart. Ändå rätt fräscht med hela toppar till sommaren, man får se det positiva i det hela! Extrem-längtar till sommaren. Fick sommar-vibes idag när jag snackade om nöjesfält med mina kära vänner. Jag var en riktig fegis när det gällde berg-och-dal-banor för bara två år sedan och nu åker jag med glädje allt. I sommar blir det Spinrock, Extreme, Atmosfear, Insane och mycket, mycket mer skoj hoppas jag. Ska lura med mig min vän Ella upp i Atmosfear i år eftersom hon övergav mig i kön förra året. Ja, du tänker rätt. Emma Brynte. Själv. I. Atmosfear. 110km/h. Mot en säker död utan sin bästa vän. Det är dags för payback-time..! Fast jag funderar på att slå två flugor i en smäll. USA och nöjesfält... Florida levererar nämligen:


En liten sågning av IMDb:s Top 250

Gör ett litet inlägg för mina trogna läsare som tittar in då och då trots att jag inte skriver (inga sura miner, jag har aldrig lovat att uppdatera jämt och ständigt). Jaha, vad ska jag skriva om idag då? Jobbar på en ny header, jobbar med skolgrejer, har signat upp för en fotokurs på Fotografiska i Stockholm i sommar! Det sista ska verkligen bli superkul, jag hoppas kunna möta några nya vänner där bland de 10-12 andra som deltar. Imorrn har jag bokat klipptid. Det lär bli kort jämfört med vad det är nu... Det borde inte vara lagligt att få ha så slitet hår som jag har nu. Hrrm, vad säger man? Längden framför allt? Oooops.

Jag är av den åsikten att film är fantastiskt och bra film borde ses av alla, speciellt sådana filmer som är kult eller klassiker. Tänker därför att jag borde plöja mig igenom alla filmer på IMDb:s Top 250-lista. När jag kollade igenom titlarna såg jag till min förvåning att jag redan sett många av dem och kände igen nästan alla. Ändå fanns det ju såklart rullar från typ 50-talet som jag självklart inte sett, men bara för att de är gamla behöver det ju inte alls betyda att de är dåliga! Det kändes som en ganska bra lista för jag tänker att de människor som går in på IMDb och röstar om världens bästa filmer är aningen nördiga och därmed kan sin sak. Ändå lyckades de göra fel på något sätt för jag upptäckte något fullständigt katastrofalt och fruktansvärt... Lejonkungen hamnade bara på 103:e plats! De måste ha skrivit fel eller helt enkelt blundat, hållt för öronen och nynnat högt när den var på. Jag säger som Vivian i "Pretty Woman": "BIG mistake. Huge."

Jag har en ipod om jag vill ha klagosång och en arbetsdag som är lagom lång

Textraden ur Snooks låt passar in precis. Vilken sjukligt seg dag, allt har bara gått helt fel. Skönt ändå att sluta vid 11. En arbetsdag som är precis alldeles jättelagom lång. Svensson-lagom lång. Så jag ska inte klaga för solen har lyst och lyser än och jag vägrar blankt att lyssna på allt snack om minusgrader och snö på fredag. Just nu surrar det runt bin i plommonträdet och det är jag mer än okej med. Det luktar sommar. Doft-kombon av nyklippt gräs och bensin är svår att slå! Ska kanske trotsa kemiplugget och skoskavet och dra ut en sväng bland allt pollen och springa. Bara för att få känna ruset. High on life.







Genom eld bara för ikväll, håll den tänd låt oss gå i eld

Valborg i år igen. Spenderades med ett gäng fina vänner som sagt.


Vacker pose, framtagen kvällen till ära.

Gick igenom en halv regnskog innan vi kom till brasan.

Missriktade raketer i mitt hjärta


Efterrättsbuffé - me like.

RSS 2.0