Pretty Woman och ett tomt dokument

Det blir lite lågt med bloggandet i ett dygn eller så nu... Ikväll måste jag kläcka en idé till en novell och imorgon ska jag åka med farfar till Flygvapenmuséet på VIP-kväll och plåta lite. Ska bli superkul! Förhoppningsvis blir det några bra bilder som jag kan visa upp här sedan. Nu ska jag öppna ett tomt dokument och börja skriva, med "Pretty Woman" på repeat i bakgrunden. Det är en film man skulle kunna se så många gånger att man lär sig alla repliker utantill. Man kan inte göra annat än att älska Julia Roberts och 80-talsmusik! Det var allt för nu. Klart slut. Punkt.

Vår i febbu... i febbu... i juni?

Fick mig en långpromenad i vintersolen i förmiddags och det var kallt kan jag lova, nästan 10 minusgrader! Det har äntligen blivit vinter. Ändå fick jag vår-känslor nu när solen bestämt sig för att titta fram igen. Åh, vad jag längtar efter våren. När har den tänkt att dyka upp?! Jag vet att det inte alls är konstigt att det är kallt och vinter nu, det är ju bara februari än så länge... Men våren väntar och jag planerar att min vår (och sommar) ska bli epic. Löparturer, läsning på trapan i solen, införskaffande av nya glajjor och picknick i parker. Kanske till och med ett litet (eller två... eller flera) tjuvbesök på the famous "Glasses Bossbar", även känd som Bosses Glassbar. Hittills får vi ändå nöja oss med planer av den nya våren och minnen från den förra.
Bilderna nedan är tagna i april förra året. Hope you guys enjoy it!















Eftersom alla läxor är färdiga för idag tänker jag ta ledigt nu. Kanske ska göra en kopp varm choklad och krypa upp i sängen och läsa en bok?
Klingar rätt fint i mina öron. Det får bli en tidig kväll och det ska bli galet skönt må jag säga! G'night.

Up-to-date-låtar

Här kommer lite tips på bra, up-to-date-låtar jag gillar just nu:
  • James Morrison - I won't let you go
  • Walk off the earth - Somebody that I used to know
  • Norlie & KKV - Tröjan Du Hatar
  • Emeli Sandé - Next to me
  • Skrillex Feat. Sirah - Bangarang
  • J-Son Feat. Salem Al Fakir - Remedy
  • The concept - Gimme twice
  • Train - Drive by
  • Laleh - Some die young
  • Hot chelle ray - I like it like that
  • Linnea Olsson - Dinosaur
Albin Gromer, Rebecca & Fiona och Snook går alltid hem hos mig med!

Norlie & KKV Foto: upplandsvasby.se

Emeli Sandé Foto: dynmk.de

Laleh Foto: humlan.org

The Concept Foto: livestage.se

Sunday, bloody Sunday

Söndagar kan vara de segaste dagarna på hela veckan...

Hade planerat att hänga med pappsen ner till hans verkstad hela dagen och börja jobba lite med bilen, men pappa och mamma åkte iväg på långtur redan tidigt imorse. Så idag har jag pluggat ohälsosamt mycket matte, läst min engelskabok och pysslat lite med en ny header, inget vidare söndagsnöje. Surfade runt lite och letade efter ny väska. Det fanns superfina väskor på Topshop och Mango, men jag hittade inte det jag letade efter. När jag väl har bestämt mig vad jag vill ha är jag väldigt envis och kräsen, så det lär väl ta ett tag att få det att säga klick. Med tanke på att den som varit närmast min mentala bild är en svart, quiltad skönhet från Dolce & Gabbana...

Nu ska jag skutta ned till min familj och ta en fika och sedan plöja igenom tyskaglosorna och kanske någon bra bok. Har en hel hög av bra böcker som bara ligger och väntar på att bli lästa. Ska se om jag hinner lyssna igenom pod-versionen av min kära väns radiosändning där han lagt musiken, missade det när det sändes i fredags...

Köpa häst? Mange bjuder.

Det är konstigt att man kan sova så länge, även fast man egentligen inte är trött. Imorse sov jag så länge att jag åt pasta och pesto till frukost... Idag, eller ska jag säga på eftermiddagen kanske, har jag bara räknat matte. Sjukt duktigt för att vara jag! Hade radion på under tiden, P3 som vanligt och lyssnade på P3 Star och Humorhimlen. Killarna i Mangemakers var i studion och man fick reda på massor roliga grejer om dem och historien bakom låten "Fest hos Mange", som jag tror att ni alla har hört en gång eller två... Det var en kul intervju, där det bland annat avslöjades att en av killarna är en så kallad "Belieber", ett Justin Bieber-fan. Intervjun hittar du här ---> Mangemakers hos P3 Star.

Tittar på Harry Potter och halvblodsprinsen nu och redigerar lite bilder. Tänkte dra ut på jakt på olika webshopar för att försöka hitta en ny skolväska. Jag tänker mig något kviltat, lite likt en datorväska eller dokumentmapp i formen, kanske i skinn. Får se vad jag hittar... Förälskade mig i UGGs igårkväll, de är som tofflor fast i stövelform. Otroligt skönt när det är så kallt ute! De har lite av One-Piece-fenomenet över sig, när det är så fruktansvärt fult men jätteskönt. Får nog börja samla till ett par... Kamelfärgade ska de vara!


Skillnaden mellan en Vesuvio och en Calzone

Barnvakten drullade in direkt från bussen efter långfika på Coffeehouse by George med sina fina vänner. Stolt tjej ringde pizzerian och beställde alldeles själv. Har nu numret till "femton minuter en kvart-restaurangen" sparad i mobilen... Det känns lite tjockt. Vet nu vad skillanden mellan en vesuvio och en calzone, den ena är en inbakad variant av den andra, tjohoo vad smart jag är. Efter tv-spelande och Häxan Surtant tittande blir det pizzatime. Kommer nog att rulla igång filmen UPP med mysiga barn, min syster, salta pinnar och en stor godispåse som sällskap. Vilken kväll!

Några gamla porträtt jag hittade...











Skulle önska att dessa bilder ej kopieras eller sprids utan min tillåtelse, tack!

Fisherman's friend, Doc Marteens-feeling och galghumor

Hur kan det komma sig att jag slutade skolan kvart i 11 idag och var hemma vid 5? Mycket bra fråga. Jag fikade. Och pratade. Jättelänge. Min hals <3 Fisherman's friend. Men lite halsont var det definitivt värt! För mina fina klasskompisar kan jag stå ut med att vara stum dagen efter, speciellt när det blir så givande samtal. De är guld värda.

För er som undrar; nej skorna jag provade idag var inte helt hundra... Roliga, ja eftersom de var ergonomiska skor. Tänk er toningskor som man nästan gungar fram i, fast som kängor i äkta skinn. Lite Doc Marteens-feeling. Kul men tyvärr inte helt hundra som sagt.

Imorgon är jag ledig för det är studiedag. På min LEDIGA dag ska jag städa, plugga matte och fysik, laga mat, planera barngrupp, träna, titta på Lejonkungen (för övrigt bästa filmen genom tiderna!) och läsa chic-lit-böcker. Måste ju nästan ta och släpa fram kameran också, för att få lite variation här. Eller åtminstone leka lite med en gammal bild och visa resultatet. Spännande att se vad som kommer att hända. Jag kommer antagligen dö när jag ska byta gardiner och klantigt nog råkar hänga mig själv i gardinstången... Men vad som faktiskt kommer att hända får vi inte veta förrän imorrn så stay tuned!

Loads of bullshit

De ständiga frågorna; Vad ska vi äta? När ska vi äta? Hur ska vi äta? Eller, inte den sista kanske, men ni fattar vinken... Vilket i-landsproblem. Vi har så mycket mat att vi inte kan bestämma vad vi ska äta, det problemet tror jag att alla har stött på någon gång. Jag är inte så inne på idén med matkasse. Det kanske är smidigt om man inte har tid att planera, men jag tycker att det kan vara lite charmigt att alla inte äter samma mat. Det är ju egentligen inet så svårt att planera, det finns så sjukt många goda recept som man aldrig har testat förut! Våga testa, för det är ju rätt kul att experimentera med mat. Pastasåsen jag gjorde för första gången idag var den godaste pastasås mamma ätit enligt henne. Rätt schysst betyg med tanke på att hon har +40 år bakom sig...

Har pluggat massvis med fysik idag och känner mig rätt stolt eftersom jag förstod. Jippie yayyay! Imorgon slutar jag skolan innan lunch som vanligt och så ska jag dra upp på stan för att prova ett par skor mamsen har hittat åt mig. Får se om vi har samma sko-smak... ;) Ett litet låttips kan vara "Gimme Twice" med The Concept, bra pepplåt!

Med pastasås i magen och fysik-framgångssagan i bakhuvudet drar jag till träningen och slåss. Byyyye!



P3 Guld-galan 2012

Här är listan över årets vinnare:

Årets grupp:
Deportees
Årets pop: Syket
Årets artist: Kapten Röd
Årets hiphop/soul: Ison & Fille
Guldmicken: Kapten Röd
Årets dans: L-Wiz
Årets låt: Vart jag mig i världen vänder
Årets rock/metal: Graveyard
Årets nykomling: Den Svenska Björnstammen

Kvällens galavärd var Salem al Fakir, det märktes att han var något nervös men hans mysiga personlighet kompenserade
där han bokstavligt talat studsade fram på scenen, hit och dit som ett litet lakritstroll. Han tolkade även de föregående
nio årens vinnare av kategorin "Årets låt". Personligen tyckte jag att snabb-Salem-versionen av Mister Cool, var hilarious.
Klippet hittar du här ---> Salems medley.

Kvällens snyggaste outfit stod Tove Styrke för, en lång svepande klänning i klarrött med tillhörande (ja vad ska jag kalla det?) kappa.
Lite lik en viss Miss Monroe, med en gloria av blonda lockar och röda läppar.

Tove Styrke Foto: Stureplan.se

Jag gillade alla specialeffekter de hade lagt till. Ballongsläpp under Maggios framträdande,
stora blaffiga Maskinen-loggor och superfina bilder och filmklipp i bakgrunden under Lalehs framträdande.
De bästa framträdanden enligt mig, stod Laleh och Rebecca & Fiona för. Laleh hade världspremiär på en ny låt
"Some die young" (klippet hittar du här ---> Laleh - Some die young ) och R&F körde "Jane Doe" och "Bullets".
Rebecca & Fiona skuttade runt iförda exakt likadana uniformsliknande klänningar med blågula band och tillhörande platåskor.
Förstod inte riktigt banderollernas roll i det hela, "Ingen människa är illegal" och "Solidaritet är sexigt", men det är ju bra budskap.

Rebecca & Fiona Foto: Stureplan.se

Även en de roliga prisutdelare förgyllde kvällen. Min absoluta favoriter var Soran Ismail i lusekofta och Ralf Gyllenhammar
(sångare och gitarrist i bandet Mustasch) i cerise kostym. Sedan ska vi ju definitivt inte glömma bort Ola Selmén och
Josefin Johansson som körde världens snabbaste allsång. Ola räknade in: "Ola SelmÉN, Ola SelmTVÅ, Ola SelmÉN TVÅ TRE FYR!"
Jag gissar att hela humorgänget fick stora delar av Sveriges befolkning att nynna de tyska prepositionerna som styr ackusativ med "Blinka lilla stjärna"-melodin.

Ralf Gyllenhammar Foto: Stureplan.se

Soran Ismail Foto: Stureplan.se

Ola Selmén och Josefin Johansson Foto:Stureplan.se

Gårdagens P3 Guld-gala var toppen! Kunde helt klart varit bättre men vissa ljuspunkter fanns definitivt och det är dem jag tänker nämna här,
alltså mina highlights. Här kan du se hela galan igen eller om du helt enkelt missade den ---> P3 Guld.

Time for changes?

Det känns som om det är dags för renovering snart, på flera olika plan...

Min syster kom in i mitt rum i förmiddags och kommenterade hur tråkigt det ser ut på väggarna i mitt rum. Jag kan inte göra annat än att hålla med för jag har absolut ingenting på mina vita och mörkgrå väggar. Helt opersonligt. Jag har länge velat ha en stor spegel (gärna bred med en fet guldram...) och har länge klagat över att min garderob inte passar in. Dessutom ligger det saker och skräpar i stora högar på mitt skrivbord hela tiden vilket gör mig galen! Då kom vi på att vi skulle kunna byta ut min garderob mot en lång byrå från IKEA och sätta upp en stor spegel ovanför den. Kläderna förvaras smidigt, jag får en möbel som passar bättre in i mitt rum (jag kan ställa och lägga massor saker på byrån!) och min syster får ytterligare en garderob att ha sina kläder i, eftersom vi givetvis ställer in min garderob på hennes rum. Smidigt och relativt billigt. IKEA har enkla, stilrena och billiga möbler. Det gäller bara att göra rummet personligt med lite andra grejer så det inte ser som taget ut ur IKEA-katalogen. Sedan måste foton, bilder och plansch-konst upp på väggarna. Det kan inte vara så sterilt som det är nu, alldeles för opersonligt för min smak egentligen.

MALM byrå, 1195kr, IKEA.com

Planerar även en liten renovering av denna blogg. Eller ja, inte så liten förresten. Det finns mycket jag skulle vilja göra om; header, typsnitt, menyerna och kanske lägga upp något kul som till exempel en klocka eller veckans bild med tillhörande citat? Min fina vän och personliga bloggdesignerska meddelade igår att hon har filat på ett nytt utkast. Denna är ju bara provisorisk, det är mycket som behöver fixas till. Jag vill ha det riktigt fint, så jag förstår om det kommer att ta tid... Men håll utkik efter ny design för förhoppningsvis kommer det om några veckor!

Prover på bloggdesigner jag gillar just nu:

Förbereder mig för en gal(a)et bra musikkväll!

Nu börjar galan i etern, P3 ska det vara! Om en timme kör det igång i Svt1. Jag är vid min tv om ni vill mig något. Här ---> P3Guld 2012 kan ni kolla och lyssna in allt ni har missat om ni inte har gjort som jag (lyssnat på P3 de senaste timmarna). Ikväll spanar jag in nya låtar och coola outfits, det brukar finnas gott om dem på galor... Nu kör vi! Peace out.

The soundtrack of my life?

Jag går i vinterskor på hösten, alltid förberedd för storm
Jag kan tänka tills det knappt finns något kvar, jag har känslor utan uppehåll
Jag har förlorat en tävling men vunnit ett val,
Har bestämt att stå helt utanför det där som jag blir ledsen av

Jag saknar dig mindre och mindre, det kommer annat emellan och det är bra
Jag saknar dig mindre och mindre, jag har glömt dig en vacker dag

När jag träffat gamla vänner har jag ingenting att säga dem
Dem ställer för många frågor och jag, jag bidrar inte med nån
Och jag kan ångra det lilla jag säger eller dra ett allvarligt skämt
Jag tycker mig höra vad dem tänker "Är hon sådär jämt?"

Jag kan sitta själv i parken tills solen har ändrat färgen i mitt hår
Jag kan offra allt jag har för ingenting, jag sträcker mig så långt det går
Men jag behöver dig kom hit och rör om. Jag behöver något att skriva om

Jag saknar dig mindre och mindre, Melissa Horn, Innan jag kände dig 2011.

(Och en bild från när jag hade lugg...)

Vassa iskristaller, en rovfågel och ett par sneakers i storlek 35

Det blev en snabb tur runt huset i de 4,3 minusgraderna i förmiddags. Iförd den stora, konjaksfärgade parkasen, mjukisbyxor, slitna sneakers i storlek 35 och en stor, vit, stickad halsduk virad fyra varv runt halsen sprang jag (bokstavligt talat) ett varv i trädgården med kameran. Jag hade preppat kamerahuset med mitt långa zoomobjektiv (Canon EFS 55-250mm) för att kunna fånga frosten på nära håll.




































Myskväll med syrran och Eugen Fitzherbert

Sitter vid köksbordet med morsan. Tekniskt sett skulle vi kunna maila med varandra eftersom hon sitter och installerar sin nya iFån. Ja, vem var det som var så emot iPhone tills för ca. en månad sedan? Inte hon som i detta nu sitter och skrattar högt när hon ska välja meddelandesignal väl? Jo, just hon. Hon är ju för söt!

Efter ytterligare en lugn dag i skolan med tacos-lunch och massor av skratt traskade jag till bussen och från bussen till dagis och fritids för att hämta mina favoritbarn. Det är så mysigt att komma tillbaka till sitt eget dagis och sin gamla skola, såhär ca. tio år senare. Jag måste säga att jag är väldigt imponerad över dagis- och fritidsfröknarnas minnen eftersom man möts med ett "Hej Emma! Vad gör du nu för tiden? Ettan på gymnasiet va?". Har sedan dess suttit uppkrupen i en soffa med barnen och min syster under en hög med filtar och smulat ned hela vardagsrummet med film-chips/jordnötsbågs-smulor. Hann titta både på Hopp (som handlade om påskharar som bajsade godis med melonsmak, vilket inte bara 4-åringen tyckte var roligt... Jag har aldrig påstått att jag har normal humor, okej?!) och Trassel. Trassel kan vara den bästa barnfilmen någonsin! Förlåt kära 90-talister men den nutida humorn är så min stil. Söstra mi tyckte heller inte att den var helt fel. Det är ju Mums-mums Zelmerlöw som har rösten till Flynn Rider aka Eugen Fitzherbert. Någon har lyckats förälska sig i en animerad figur...


"Jag vill verkligen inte, men här kommer den; smältblicken" De är ju inte så lite lika...!

I helgen tar jag det bara lungt och pluggar igen det jag inte har hunnit med under veckan. Min klass är underbar, men vi får tyvärr inte alltid så mycket gjort.
Vi har alldeles för mysigt tillsammans för att hinna med allt vi egentligen borde göra ;) Ingen typisk naturklass med andra ord...
Till sist, ett litet naturar-skämt som jag såg på facebook:



Graffiti

Såg en länk på facebook till Svenska Dagbladets hemsida och denna artikel ---> "Fler politiker ifrågasätter policy mot klotter".
Tänkte då på att jag hade en uppsats om graffiti på hårddisken som jag lovat en kompis att jag skulle lägga upp, så här är den:

 


Graffiti är en konstform - Skapa fler lagliga graffitiväggar i Sverige

 

År 2006 införde Stockholms stad en nolltolerans mot klotter. Detta innebär att klotter som upptäcks ska polisanmälas, fotograferas och saneras inom 24 timmar. Nolltoleransen gör att graffitikonstnärerna inte har någon offentlig plats att uttrycka sig på utan att deras konst blir olaglig direkt efter att den skapats.

 

Graffitin är inte bara en konstform utan även en del av en ungdomskultur. Ungdomar som ägnar sig åt något kulturellt borde uppmuntras i sitt skapande. Det har även visat sig att graffitin binder samman ett nätverk av ungdomar. De bildar en gemenskap där de uppmuntrar varandra. De blir uppmärksammade och får beröm för det de gör. Många ungdomar som börjar med graffiti kanske inte får så mycket positiv uppmärksamhet hemma eller i skolan. Det finns en rädsla för att graffitikulturen skapar inkörsportar till en grövre kriminalitet, men det finns faktiskt inga bevis på att det är just kulturen som är en inkörsport till grövre kriminalitet. Det är nog snarare ungdomarnas sociala bakgrund, att de på något sätt har hamnat snett i samhället. Graffitikulturen drar till sig dessa ungdomar och ger dem bekräftelse. Samhället borde ta tillfället i akt att etablera en dialog och skapa band för att få kontakt med dessa ungdomar. För att detta ska kunna ske måste det skapas en plats där alla parter kan träffas och ha en fredlig och positiv diskussion om problemen och möjligheterna kring graffiti.

 

Jag tycker att det borde skapas fler lagliga graffitiväggar i Sverige. Graffiti är en konstform och borde därför inte förbjudas. Så fort den målas på en plats där det inte är tillåtet anses det vara klotter. Detta gäller självklart även andra typer av konst som skapas på offentliga platser utan tillstånd, men poängen är att det finns en fördomsfull syn på graffiti i dagens samhälle. Många människor har bara fått uppleva det jag kallar klotter. Klotter som inte har skapats med någon konstnärlig ambition, utan bara är skadegörelse. Att sanera detta klotter kostar samhället stora summor med pengar. Jag anser att det är bättre att skapa fler lagliga väggar. Fler lagliga väggar gör att det illegala klottret minskar, eftersom de seriösa konstnärerna skulle skapa på de väggar där deras konst faktiskt är tillåten och inte kommer att tas bort efter ett dygn. Då föreställer sig säkert många ett samhälle där klotter har blivit accepterat, men jag anser att konstformen graffiti ska bli accepterad på vissa områden och under vissa omständigheter. Det illegala klottret ska fortfarande vara förbjudet, men jag tycker att det måste skapas möjligheter att uttrycka sig för dem som faktiskt är seriösa i sitt skapande.

 

Skapa fler lagliga graffitiväggar i Sverige för att bredda synen på kultur och för att välkomna ungdomar och deras kultur in i finrummet.

 

Ja, graffiti-konstnären Stephen Sprouses konst fick pryda Louis Vuitton-butiken i Soho.


Libanes-afton i Linköping

Bättre sent än aldrig eller vad är det man säger? Ja, här är iallafall lite bilder från lördagskvällen som spenderades hemma hos fröken Lowry för att fira att hon och Amanda fyllt år. Massor med god mat och fika, film och skratt. Sarah fick leka lite med min kamera, så de flesta bilderna är faktiskt tagna av henne. Fint blev det!


Libanesiskt käk i drösar.


Sarah och Amanda hade jobbat i 7 timmar med maten och gott blev det! Jag är helt såld på de libanesiska pitabröden. Himmelskt.


Till efterrätt blev det en smaskig cheesecake (som jag för övrigt måste be om receptet på!)






Fröknarna hann pilla lite på telefonerna också


Och vi åt cupcakes








God gegga av något slag






Flummade runt lite gjorde vi också...


Jag vågade inte förstöra dessa fina skapelser så jag vet inte hur de smakade. Tror de smakade som de ser ut...








Min soulmate Loulou!



Det var allt. Show's over. Goodnight.

Vill bara sparka på jet-motorn

Det finns en snubbe som kallar sig Jwktje (Just Wanna Kick The Jet Engine tror jag det står för, ingen aning om varför)
som gör remixar av olika kända låtar och lägger på ljud från Super Mario-spel. Denna nya form av musik kallas för chiptunes
och får mig att minnas tillbaka till min barndom. Jag var (och är fortfarande) verkligen hur kass som helst på tv-spel.
Ja, det kanske hade låtit såhär om Tim Bergling (Avicii) hade jobbat som "ljudkonstruktör" på Nintendo i början av 90-talet: ---> Avicii - Super Mario World Levels.


Fula blå naglar och finsk housemusik

Det blir inga bilder idag heller för jag orkar helt enkelt inte. Idag har jag haft massive huvudvärk så när jag kom hem från skolan gjorde jag te och poppade popcorn och ramlade ned i soffan i en hög och slötittade på "Skönheten och Odjuret". En ganska hemsk film faktiskt, våldsam och helknäppa kroppsideal (midjor som spaghetti och uppumpade muskler i överflöd). Ändå kan jag inte hjälpa att tycka om det, det är en del av min barndom och jag tycker fortfarande att det är supermysigt att sitta och tralla med i sångerna.

Efter det målade jag naglarna blå, fråga mig inte varför. De glänser som skalbaggar och är allmänt fula nu. Ska dra till träningen snart och boxa ut allt som känns jobbigt. Det är så skönt att träna slut på sig och få slåss lite, jag känner mig som en ny människa efteråt. Klyschigt men sant. Har en känsla av att jag kommer att matcha färgen runt ögonen med mina naglar imorrn, måste sova ordentligt!

Till sist vill jag bara skriva lite om gårdagskvällens Idrottsgala. Tänker dock inte kommentera Jerringpristagaren och hurivida det var en värdig vinnare eller inte. Den diskussionen klarar ni så bra på era facebook-sidor ser jag ;) Tänkte bara belysa Finnish House Mafia. Trodde att det var ett skämt, en parodi på Swedish House Mafia men hittade flera klipp på youtube som verkade seriösa. Tydligen finns det en dansk version också. Världen är lite tossig.

Det är vad det verkar som. Några rader roligt struntprat à la Emma.

Frågade min syster vad jag skulle sätta som rubrik och fick detta till svar: "Hej hopp Håkans snopp. Jag bakar lussebullar och ... nu trodde du att jag skulle rimma på bullar!" Nej Sara, så snuskig är jag inte. Väx upp. Nej förresten, gör inte det. Det skulle bli så tråkigt här hemma då. Jag gillar dig som du är. Jag är askungen och du är min bal. "Hon är säkert fruktansvärt omogen, snuskig och alldeles, alldeles underbar."

Har inte dåligt samvete över den dåliga uppdateringen, men ber om ursäkt om det är någon besökare som blivit besviken över brist på nyheter... I helgen var jag hos fina fröken Lowry och firade hennes och Amandas födelsedagar lite såhär i efterskott. Bilder kommer förhoppningsvis upp lite senare om en stund eller imorrnkväll. Annars har jag mest tagit det lugnt i helgen och laddat upp för den nya veckan.

Min fina klass är ju för gó alltså. Tror inte att jag har nämnt dem så mycket innan...? De gör det så värt att släpa sig upp på morgonen och orka med alla lektioner. De är bäst! (Ja, de flesta av mina lärare är inte så dumma de heller. Det borde finnas fler lärare med humor som har som mål att "göra lektionerna intressantare än elevernas egna tankar" som fysik-Åsa säger.) Roligt med ett tillskott till klassen, skoj för grabbsen. Nu är de hela FEM stycken! Idag blev jag hämtad en timme tidigare i skolan av mamma för att åka till tandis. Bilfärden tog lite mer än en timme och tandläkarbesöket tog, hm ja vad var det? 10 minuter? Ganska ovärt men tandläkarna är supergulliga och trevliga och jag slapp mattelektionen. Det är ju alltid ett plus. Ett extra tack till min mamma för skjutsen.

Det är januari. Käre gode Gud gör så att det blir kallt. Jag vill lära mig åka slalom och Tolvmannabacken är närmast. Gör det kallt så att snökanonerna kan få dra igång i slutet av veckan som vi hoppas på. Du kan också få vara jättegullig och strunta i snålblåst och nederbörd av alla slag. Tack på förhand. På tal om vintern... Min lilla, stora syster har bakat en hel del på sistone. Supergott bröd med russin, hackade nötter och lingonsylt och idag var det dags att använda det sista av saffranet från julen. Det luktar lussekatter i hela huset! Hoppas på att kunna sno åt mig en varm, guldgul och alldeles underbar skapelse. Lussekatter förhöjer hela vintern, lätt.

Det här är jag om några veckor. Eller...?

Satt just och tänkte på min alldeles bästa lilla (ja, för hon är fem dagar yngre än mig. Något jag aldrig kommer låta henne glömma) vän och just då fick jag ett sms från henne. Min lilla stjärna har precis kommit över en alldeles egen lägenhet och nu har hon på förslag att vi ska skapa en ministudio hos henne när hon har flyttat in. Åh hjälp vad den flickan är underbar! Finns en anledning till att jag gillar henne så mycket... Eller ja, flera olika anledningar faktiskt. Hon är ganska bäst helt enkelt. Det ska bli så kul att få bygga en (nästan) egen (provisorisk) fotostudio. Endast ett ord hade behövts för att beskriva det - glädje.

Nu myser jag ner mig i soffan under ett halvt ton filtar, en lussekatt och en stor kopp te. Dags att titta på Idrottsgalan med familjen.

På språng...

...mot sängen. Sömn är viktigt! Mat är viktigt. Och vänner och familj är viktigast. EAT, PRAY, LOVE. (En mycket mysig film för övrigt. Ni kommer att vilja springa till närmsta folkuniversitet för att lära er italienska efter att ha sett den!) Läste en fin statusuppdatering på facebook idag: "en äkta vän saknar en när man bara är på toan". Tokigt men lite sant. Ska försöka att lägga upp lite egna bilder i helgen, det duger inte bara med att lägga upp bilder från Google. Dåligt av mig. Om jag inte hinner plocka fram kameran får jag helt enkelt lägga upp lite bilder från fornstora dagar! Godnatt.


När man inte har något vettigt att säga kan man lika gärna vara tyst

Jag skulle kunna gnälla om hur jobbigt allting är nu, men ärligt talat, vem har lust att läsa om det? Det är liksom lika bra att inte få det sagt, inte på internet iallafall.
Vi behöver inte dela all skit på sociala medier och bloggar inför alla andra. De flesta blir bara trötta och ledsna av att läsa det. Klart att alla ska få uttrycka sig men jag önskar bara att vi alla tänker till innan vi trycker på "dela-knappen". Det blir mycket roligare och gladare så, då slipper vi allt tråkigt tjafs. Tjafs ger mig huvudvärk.
Det var det enda vettiga jag hade att säga just nu. Nu ska jag klappa ihop. Återkommer när jag har något av värde att uttrycka eller dela.

Albin Gromer

Sitter och lyssnar på Albin Gromer. Skånepojken var relativt okänd innan sin spelning på P3 Guld 2011 där många tyckte att Albin var galans bästa artist. Hans musikstil kan beskrivas som soul blandat med en mix av elektro och r'n'b. De lite halvsorgliga låttexterna levereras av Gromer på en karakterisktisk knarrig skånska. Väldigt skönt att lyssna på, jag får lite Linnros-/ Adams-Ray-vibbar... Han har inte släppt så många låtar hittills, den första på P3 Guld heter Härinne hos mig och den kan jag komma ihåg att jag har hört, jag kände igen hans röst men inte till namnet. Det ligger en del låtar uppe på youtube nu, men det efterlängtade debutalbumet släpps i februari och har blivit minst sagt "hajpat". I samband med releasen ger sig Albin ut på turné. Jag har aldrig trott på skrock och tur är väl det eftersom Gromer är född fredagen den 13:e, ooh spooky..! Jag kan slå vad om att han kommer lyckas charma oss alla med sin lilla mustasch ;)


Gala som en tupp

Första plugg-dagen avklarad, gick förvånansvärt bra en aning trött bara... Men jag har knappt gjort något annat än att jobba med matte och fysik sedan klockan 3 när jag kom hem så jag tycker att jag är värd lite sömn snart. Förutom att plugga har jag tittat in klipp på 3-åriga lilla Marek på youtube. Han gör världens charmigaste version på "Sexy and I know it" med riktiga moves och allt. Vilken inlevelse barn har! Klippet hittar du här ---> Marek - Sexy and I know it.

Slask prydde golven i skolan och bussen idag och nu började det snöa. Jag som av någon konstig anledning trodde att våren var här eftersom solen gick upp när jag åkte till skolan imorse. Sedan kom jag på att det är januari, allt kan hända, snö vid den här tiden på året är trots allt inte ovanligt i våran del av världen... Längtar mest bara efter våren nu, tjena vad jag ska vara ute då! Det som kan liva upp i rusk-vädret är alla galor som äger rum såhär års. Till mina favoriter hör ELLE-galan och P3 Guld.

ELLE-galan är ett sådant där exklusivt jippo med massor mode- och mediefolk i tjusiga designer-outfits som vi vanliga mänskliga aldrig skulle ha råd med. Alla som har inbjudan till Grand Hôtel i Stockholm den 13 januari får nog vara med om en riktig fest. Fina Carina Berg ska vara galavärd och det blir nog kändisspäckat... Vi som inte har fått en inbjudan får snällt vänta med att titta på galan tills den läggs upp på elle.se. Innan dess kan man ändå vara med bakom kulisserna och se alla förberedelser på galabloggen som du hittar här ---> Elle-galan 2012.

Toni and Guy verkar gilla Elle-galan.

2011 års vinnare.

Undrar hur det kommer att se ut 2012?

P3 Guld är något jag inte tänker missa. Massor med bra artister och sjukt mycket bra live-musik! Det är verkligen "en hyllning till svensk musik" som de själva säger. Prisen delas ut i nio olika kategorier (Årets artist, Årets grupp, Årets nykomling, Årets låt, Guldmicken, Årets dans, Årets hiphop/soul, Årets pop och Årets rock/metal). Det är fem nominerade i varje kategori och det ser ut att bli en svår kamp, de flesta är ju så bra. Tror dock att både Avicii och Maggio kommer att knipa varsin statyett av guld och krossat glas, designad av Anton Gårdsäter. Röstningen är redan avslutad så vi får se resultaten den 21 januari. P3 Guld börjar sändas kl.20.00 i P3 och börjar 21.00 i Svt1. Det är som sagt grym live-musik utlovad. På scenen står Laleh, First Aid Kit, Markus Krunegård, Kapten Röd, Frantic Amber, Maggio, Maskinen och så mina darlings - Rebecca & Fiona. Dessutom är Salem Al Fakir, den lilla sötbullen, galavärd. Tror det blir grymt. Ni vet var ni hittar mig den kvällen... Framför en tv.



Mys-Salem

Robyn med 2011 års Guldmick

2012 års dans/nykomling/grupp?

Nu köööör vi!

Morgon igen. Skola igen. Tro det eller ej men jag är pigg och pepp! Trots att det inte blev mycket till sömn inatt... Jag tänkte att jag skulle gå och lägga mig tidigt och så kunde jag såklart inte somna. Typiskt mig med sådan otur. Men nu är jag taggad och denna lilla donna, som är tidsoptimist och alltid får springa till bussen, har tid att sitta framför datorn en stund. Amazing. Tyvärr är det nästan 10 minus ute, inte mitt typ av väder direkt. Får ta på mig headsetet och lyssna på Morgonpasset i P3, det får mig alltid på bra humör. Ha en bra dag!

Ticket, please!

Kambodja. Det verkar så vackert med alla kontraster och en helt annan livsstil. Kan jag få åka imorgon, snälla?























These are a few of my favourite things



Jesse Williams, svenskättlingen som spelar i både Systrar i jeans 2 och Grey's anatomy. Fin grabb.



Påsväska i skinn, Cheap Monday, 300kr.



Konisk locktång, OBH Nordica



Kavaj, 560kr, Topshop.com





Grabbarna i Snook och deras musik. Så många bra, sanna och fulländade texter. Jag kan inte göra annat än att älska det!



Denna bild var mest en rolig grej jag hittade. Vet dock inte om jag tycker att texten och motivet passar ihop...
Säga vad man vill men fashionbuisiness är en stor grej, ät på Chanels vis, stilfullt.

Film

Det märks att det är lov, man har för en gångs skull tid att titta på film! Att titta på film kan vara en av de bästa saker som finns, att bara få drömma sig bort en liten stund till något helt annat. Igår morse vaknade jag jättetidigt och bestämde mig för att dra med täcket ner till soffan och titta på "Skönheten och Odjuret". Det var precis som när man var liten och vaknade extra tidigt på morgonen för att få titta på tv utan mamma och pappa. Mysigt.

Idag var det en av mina favoritfilmer som stod på tur - "Devil wears Prada". Den tål att ses hur många gånger som helst! Filmen handlar om Andy Sachs, en ung tjej som har kommit till New York för att söka jobb som skribent på en tidning. Hon åker på en anställningsintervju och det visar sig att hon har klivit in på redaktionen till en av världens mest kända mode-tidningar, Runway. Trots att hon inte har något sinne för mode alls blir hon anställd som assistent åt chefredaktören Miranda Priestly. Jobbet sägs vara ett jobb som "miljoner flickor skulle dö för att få" men Miranda visar sig vara chefen från helvetet. Frågan är om Andy ska ge upp hela sitt liv för att klara av jobbet? En film om mode, vänskap, mode, kärlek, mode, jobb och ja, mode. Bara kläderna gör filmen värd att se! Om man är intresserad av kläder såklart... Andy spelas av söta Anne Hathaway och hennes chef av fantastiska Meryl Streep.



Det sköna med julen och med att det är ett nytt år är att det börjar visas massor med bra serier på tv. I förra veckan visades Misterioso i Svt, en kriminalserie i två delar baserad på författaren Arne Dahls första bok om Rikskriminalens specialenhet, en grupp handplockade poliser som internt kallas "A-gruppen". Vanligtvis är jag inte så mycket för krim-serier och trailerna för just denna serie fick mig att springa bort från tv:n, men den visade sig vara riktigt bra! Tyvärr missade jag den andra och sista delen men den (och det första avsnittet) ligger fortfarande uppe på SvtPlay. Avsnitten hittar du här ---> Misterioso. Måste ändå dock varna känsliga tittare för obehagliga scener. I vissa stunder gör även Magnus Samuelssons breda dialekt att jag som östgöte bara vill plocka fram skämskudden...



Ikväll kl.21 kommer Svt 1 även att visa det första avsnittet (av tre) av Kronjuvelerna. Serien är en förlängning av  Ella Lemhagens film, som gick upp på biograferna i somras och med tre unga kändisar i huvudrollerna var jag riktigt sugen på att se den. Man undrar ju bara hur en film med Bill Skarsgård, Alicia Vikander och allas vår Björn Gustafsson egentligen är...? Jag har absolut ingen aning, men har hört att den ska vara väldigt djup och psykologisk. Det återstår att se hur den är. Jag kommer iallafall att sitta bänkad framför 1:an klockan nio ikväll! Men det får lov att bli sängen direkt efter det för jag kom på norra halvklotets mest hurtiga morgonaktivitet... Imorgon ska jag åka och simma klockan 8 på morgonen! Får se om jag lyckas kravla mig upp och gå till bussen i tid. Det SKA gå.


Tvåtusentolv

Jaha nu är det 2012. Ett nytt år, känns absolut ingen skillnad. Hoppas att detta året blir ännu bättre än det förra som var en riktig höjdare. All min glädje går till alla som bidrog till att det blev som det blev. Utan er hade det blivit tråkigt. Men nu blickar vi framåt mot ett nytt härligt år! Jag är inte så mycket för nyårslöften egentligen, jag bryter dem oftast... Så, det blir inte något nyårslöfte, men en liten tyst överenskommelse med mig själv. Och den överenskommelsen stannar hos mig själv, ni kan ju gissa på, jag säger inget.

Här kommer lite av mina bilder från tolvslaget. Det är så fint med fyrverkerier! Dock smällde vi inga själva och jag kan erkänna att jag fortfarande är ganska skraj för dem. Det ända jag sköt var Pommac-korken. Den flög all världens väg! Gott nytt år.
































RSS 2.0