#16 - What if...

Jag tänker ofta att jag skulle vilja göra något för miljön. Jag är inte direkt världens mest energisnåla människa och jag gör nog ganska ofta val som inte är speciellt snälla mot miljön. Trots det så finns det en vilja hos mig (som jag även tror finns hos många andra) att få bidra till en bättre, renare värld. Tyvärr finns det ofta saker som sätter käppar i hjulet... De sakerna kallas min egen bekvämlighet och mitt ha-begär. Ganska ocharmiga saker faktiskt.
 
En sak jag funderat på i ungefär ett år är om jag skulle bli deltidsvegetarian - att äta vegetariskt i skolan. Jag förstår egentligen inte varför detta inte blivit av under detta hela år jag gått och funderat på det; det kött vi får i skolan är ju inte direkt oxfilé... Jag tycker för det mesta inte ens att det är speciellt gott. Dessutom lägger de ner mycket större energi på att laga till de vegetariska rätterna. Fast egentligen är det inte smaken som spelar störst roll, jag äter i princip vad som helst, det är vad jag som liten människa kan göra för vår stora jord. Jag bryr mig heller inte speciellt mycket om djuren (eller jo, självklart bryr jag mig om dem men diskussionen om en etisk köttproduktion tar vi en annan gång). Det jag ser som en fördel med denna kanin-kost är att det sparar massor av energi, energi som kan användas till något bättre än att ge mig mat jag egentligen inte ens tycker är speciellt god.
 
Jag skjuter ofta upp beslut och saker jag ska göra men nu är det nog dags att jag tar mig i kragen och kontaktar min mentor och meddelar att jag har blivit en trädkramare, en djurens kämpe, en miljönisse av högsta rang. Eller nåt. Jaja, jag ska snacka med henne samtidigt som jag ber om ledigt för en lektion nästa fredag för då kommer min rara Clara på besök. Som jag har längtat! Nu ska jag knalla ner till tv:n för det är dags för fredagsmys. När alla lägger upp insta-bilder på pasta från Vapiano i Stockholm så lagar mamma alldeles egen Vappe-mat hemma. Pasta, pesto, soltorkade tomater, fetaost, baguetter med vitlöksfyllning och en massa annat gott. Trevlig fredag på er!
 
 

RSS 2.0